Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567
Pokazuje rezultate 301 do 349 od 349

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi -kako je?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cvjetic27 prvotno napisa
    u kojoj dobi se djetetu može dijagosticirati astma?

mene je pedijatrica pitala da li neko u porodici ima astmu
    rekla sam da ima deda od mm-a..i na tome se završilo...

beba mi ima 8 mjeseci..ponekad hropti..primjetila sam kad izađemo vani, na početku dohrane kad god je jeo, sada manje
    i ponekad kad ni sama ne uspijem zaključiti mogući uzrok...na kraju to iskašlje..nema nikakvu terapiju ..

da li su to mogući simptomi astme
    molim mame sa iskustvom da mi kažu ...
    luka mi je doživio prvi napad sa 2 god i tada je njegovo disanje bilo nešto između stenjanja, kratkih udisaja kao da se muči sa kakanjem ,gornji dio prsnog koša i ramena bili su podignuti i kod udisaja rebra su mu se jako vidjela. što se tiće porodice genetska predispozicija je važna ali ima jedna knjiga od Prof.dr.sc.Branko Vukelić spec.pedijatar-pulmolog BRONHALNA ASTMA U DJEČJOJ DOBI gdje piše gotovo pa sve i razumljiva je za laike. inaće dr.radi u bolnici na velom lošinju.ako je netko zainteresiran iskopirat ću pa nekako dostavit. ili preko rode

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Citiraj Gago prvotno napisa
    lijepo navečer kad svi zaspu ti uzmi močo i udri po parketu...
    izlgeda da mi nema druge nego tako..

Eci, a koliko ste dugo koristili homeopatiju?
    jeste ju koristili paralelno sa ostalim lijekovima?
    danas sam slučajno okrenula otv emisija o homeopatiji ,akupunkturi...dr.Gorički Vesna u petak je repriza u 1030h. ak ću stić gledam ju i ja odpočetka.provjerite na teletextu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajme, Gago, ženo, koliko ti čistiš :shock:
    Ja nisam ni upola takav freak, odustala kad je Luka krenuo u vrtić - tamo valjda kile prašine na kvadratni metar - a njemu baš super.

Ne znam, pobacala sam sve plišane, promijenila krevetninu, izbacila tepihe i zavjese, ali ne čistim prašinu baš svaki dan - mislim da mu radim medvjeđu uslugu ako živi u apoteci pa onda bilokud dođe bi mu bila koma.

Lunahor, pa ako se ništa na plućima ne čuje, možda ti je samo nadraženo grlo od sekreta, ali zašto prolazi od ventolina? Jesi probala davati ventolin onako 4-3-2-1 ili je sad već previše dana uzimao?

Ljudi, mene muči taj PEFR metar tj. rezultati.
    Dobili smo ga prije 20tak dana i u ambulanti je prvi put puhao 180 L/min te su mu na osnovu toga (i valjda težine i visine) određene zone:
    180 - 140 zelena
    140 - 100 žuta
    < 100 crvena

no nakon nekoliko dana puhanja moje dijete uredno puše 200-210
    dođe viroza i on puše max 155
    po njihovoj podjeli to je zelena zona, ali ako prilagodim po najboljem rezulatatu ispada mi da sam na tih 155 trebala dati ventolin. Napominjem da nije pretjerano kašljao već povremeno samo nakašljao i izbacio sekret iz grla.

koliko odužih...
    Pitanje je: trebam li se držati njihove podjele ili da prilagodim zone s max od 210?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imga, ja ti ne bih znala dati odgovor tvoje pitanje. :/

Znaci tvoje dijete ide uvrtic? Zach je trebao krenuti prije 2 tjedna i ja sam odustala - upravo zbog viroza jer njemu do otezanog disanja dolazi kod prehlada

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ima jedna knjiga od Prof.dr.sc.Branko Vukelić spec.pedijatar-pulmolog BRONHALNA ASTMA U DJEČJOJ DOBI gdje piše gotovo pa sve i razumljiva je za laike
    ja sam zainteresirana za tu knjigu , pliz kopiraj mi i salji
    imge ne, drzi se povoljnije varijante pogotovo ako nema smetnje.
    meni je l. puhala jedno tjedan dana 240 i nikad vise, sada jedva 130 puse

bili smo kod dokice jucer, nema spazma, dala nam pholcodin, nema ni upale grla ni nist...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znaci tvoje dijete ide uvrtic? Zach je trebao krenuti prije 2 tjedna i ja sam odustala - upravo zbog viroza jer njemu do otezanog disanja dolazi kod prehlada
    Ide, evo već drugu godinu.
    Prošle smo godine krenuli (još astme nije ni bilo na vidiku) i imao je klasične virozice. Onda nam je jedan užasan tepih prepun nekih sitnih čestica pokrenuo nezadrživ kašalj. Igrali smo se na njemu jedno popodne i tu se noć počeo gušiti po prvi put.
    Sve slijedeće vrtičke viroze su završavale bronhitisom (1 čak i početkom upale pluća), antibioticima i ventolinu. Ugl, više je bio doma nego u vrtiću - 4 dana u vrtiću, 2-3 tjedna doma i tako u krug.

Tada mi je prekipilo i od 5. mjeseca do 9. smo bili kod moje mame na moru (klima još bolja od lošinjske - nema nikakvih prijevoznih sredstava)

Od nove šk. godine imao je tek sad 1. virozu bez ikakvih kompl.

Ne znam što je u stvari zaslužno: more, stjecanje 'vrtićkog' imuniteta ili prava terapija koja ga trenutno drži pod kontrolom.

Ovo za viroze i gušenje mi je jako poznato. Ne znam što ti je bolje: držati ga doma dok ga terapija ne 'primi', voditi svaki put po novu bolest ili ga skroz ostaviti doma do male škole.

Luka je stvarno 'hipersocijalan' tip i vidim da mu je doma nakon nekoliko dana svega preko glave, stalno je nemiran i htio bi nešto, a ni sam ne zna što. Nama je vrtić zbog toga super, ali ti vidi kako je Zach uopće raspoložen za vrtićko iskustvo.

P.S. Opet ogroman post, ispričavam se, ne znam što mi je danas
    P.P.S. Lunahor, hvala - i ja se držim svakog razloga da ne dam ventolin

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme, Gago, ženo, koliko ti čistiš
    Imga ja ti se uvijek sjetim one pjesmice s radija...kad vidim prašinu...

Mi smo male grinje,
    prljave ko svinje,
    prašina nam mama,
    plazimo po vama...

Molim da pročitate ovo jer ipak nam to najviše djeci smeta...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Gago,

Imga, samo ti pisi - volim ja tvoje poduze postove.
    Da, morat cu odvagnuti sto mi je vaznije ali i njemu - mislim da ga sada necu dati u vrtic, pokusat cu za 2-3 mjeseca pa cemo vidjeti kako ide.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

momze uz onu homeopatsku smo koristili i klasičnu terapiju. Ona nam je savjetovala da joj umijesto ventolina damo 3 neke kuglice i da će je prestati gušiti, ali niš nije pomoglo.
    I ja sad razmišljham da Iru ostavim doma 12. mj. Ona voli vrtić, ali ne ostaje na spavanju jer onda obavezno kašlje, a svaka prehlada završi gušenjem i ventolinom. Ne znam da li bi doma izbjegla te prehlade. :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako ste ?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kod nas sve 5, danas nisam cistila stan.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sram te bilo...
    mi opet kašljemo kod napora...sumnja na astmu je sve veća...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas pogoršanje. Nekih 2 tjedna je bilo sasvim dobro, a onda opet počelo s nosićem, pa malo malaksalosti i nervoze pa kašalj. Prvo pomalo, od sinoć jače, ujutro još jače. Ja dala ventolin i smirilo se prije podne. A onda me sveki zove da ga je probudio grozan kašalj oko 14h pa sam ga odvela na preslušavanje prije vikenda. Docka kaže da ne čuje ništa, baš ga je pomno slušala, ali budući da se on i dalje tako muklo zakašljava (baš onako u napadima), da nastavim s ventolinom i pojačala flixotide. Sad je zaspao relativno mirno, nadam se da će tako i ostati.

Ja ne čistim toliko, definitivno! Gago je prava čistunica. No, dobro, kod Andreja ni nije utvrđena alergija (ali nije ni utvrđivana )

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    mi opet kašljemo kod napora...sumnja na astmu je sve veća...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi isto kasljemo i to duplo
    dajem sirup za kasalj panatus, i po noci je bolje , nos curi u potocima
    nabavila sam stetostok tj tlakomjer sa stetoskom al ja ne kuzim kaj bi trebala cut tj kako zvuci spazam ni prek toga pa cu ga vratiti

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama noć koma... kašalj,pun šlajma,nos curi.oči pune bijelog sekreta.sav naotečen od toga...sad idemo kod dežurnog pedijatra.katastrofa.tempice nemamo...
    i onda mi dr na srebrnjaku kaže nemojte ga izolirat pustite ga nek živi...sad idemo a to je jedna starija dr...baš me zanima oće reč kaj pametnog

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cure pisala sam na str.7 o knjizi .kopirala sam ju u 3 primjerka pa ako je netko zainteresiran šaljem ili ostavim u jednom kafiću u tkalči...javite se ima stvarno svašta interesantno o svemu vezanom uz bronhalnu astmu. nova sam na forumu ali voljela bih da vas što više pročita tu knjigu.pozdrav

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo vratili se od pedijatra dežurnog.
    dr ga je poslušala,pregledala...
    tobrex mast smo dobili za oko...
    ventolin preko vikend inhalacije da mu se ne pooštri šum ...i flixotide i dalje...
    dg.nekakav virus

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

martina ja bi knjigu, poslala sam ti pp .
    posaljes mi ju ?
    gago a jel ima na plucima kaj ? ste to bili na srebrnjaku ?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    mi isto kasljemo i to duplo
    dajem sirup za kasalj panatus, i po noci je bolje , nos curi u potocima
    nabavila sam stetostok tj tlakomjer sa stetoskom al ja ne kuzim kaj bi trebala cut tj kako zvuci spazam ni prek toga pa cu ga vratiti
    pa bronhospazam mislim ni ne čuješ na stetoskop, ništa se onda ne čuje jer zrak uopće ne dolazi - onda dahće ko da je trčao pola sata

prije spazma se čuje šum kako se kanali sužavaju pa zrak kroz njih fijuče - ja čujem ili hropčiće (kao da nešto unutra grebe) ili stvarno zvižduk ili pisak

napominjem da se prvo mora doooobro iskašljati jer je moguće da je bude samo običan šlajm od prehlade

NAPOMENA: ovo je moje osobno iskustvo, molim forumašice medicinske struke da me isprave ako krivo radim! a ni ostali me nemojte uzimati zdravo-za-gotovo

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to kaj hropće to je šlajm...nema na plićima...dobili smo ventolin malo je pooštren šum,dr kaže od kašljanja naprezanja kod kašlja...
    bili smo kod dežurnog pedijatra u domu zdravlja...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

plićima=plućima

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uf, pusa ozdravilica svima
    bas vas je snaslo.

ja stalno zivim u strahu kada vidim da mu malo nosic pocne curiti (ako smo vani) da ce mu nakon toga krenuti slajm, pa kasalj, pa sviranje...
    ne dam ga u vrtic, za sada, ali mi svi kazu da ce jednom morati proci kroz sve te viroze i prehlade...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne dam ga u vrtic, za sada, ali mi svi kazu da ce jednom morati proci kroz sve te viroze i prehlade...
    Hoce, ali bit ce lakse poslije... Ojacat ce, narasti, lakse ce se boriti s bolestima nego da je krenuo s godinu dana...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Molim nekog strpljivog i sa malo znanja o laringitisu da pročita ovaj post

Evo mene kao padobranca, ali moram se ubaciti, jer imam puno nedoumica, dilema a vi dosta toga kužite.

Miha ima 13 mjeseci i u zadnja dva tjedna bili smo dva puta na hitnoj. Prvi puta na Srebrenjaku, dijagnoza akutni laringitis i traheitis. Drugi puta u Vinogradskoj, dijagnoza subglotični (mislim da se tako kaže) laringitis.

Moja prva dilema je što se tiče bolnice.
    Srebrenjak i Vinogradska su jednostavno dva različita svijeta, ali su nam na Srebrenjaku rekli da ne bi bilo loše kod sljedećeg napada otići u V. jer oni kao imaju neke specijalne aparate kojima vide u kakvom su stanju dišni putevi.
    Tako smo i napravili. Ne znam što bih rekla, ne mogu reći da su bili neljubazni ili nešto slično, ali nije bilo ni nekakvog posebnog pregleda. Ipak je to ORL za odrasle, samo je doktorica pogledala grlo, dala terapiju (solumedrol i inhalacije mikronefrinom), ali ga nije poslušala iako sam rekla da užasno kašlje. Mene je bilo strah tog kašlja jer je već jednom imao opstruktivni bronhitis koji je isto došao kao i laringitis, naglo bez nekakvih simptoma. Tako da smo morali čekati pregled kod pedijatra da ga posluša.
    Sljedeće jutro smo došli na kontrolu i nisu nam znali odrediti terapiju, nego su rekli da će to njegov pedijatar :/
    Ja bih sljedeći puta (nadam se da ga neće biti) radija na Sr., ali mi svi govore bolje u V. za nedajbože.

Druga stvar koja me zanima je Ventolin. Nisam uspjela skužiti u kojem bih ga točno trenutku trebala dati, kad se onako jako zakašlje, ili?????

Još me zanima sve o laringitisu, kada se najčešće javlja (godišnja doba), koliko često, terapija...???

Dobili smo flixotide, koje ćemo koristiti sljedećih par dana. Da li bi se možda napadi mogli spriječiti, ako se flixotide koriste stalno?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tashunica, stvarno nemam blage veze o laringitisu, jer ga nismo (srećom) nikad imali. Nešto mi zvoni da se treba puno inhalirati, držati dijete u zaparenoj kupaonici i davati kalcij.

Ventolin i flixotide su kortikosteroidi pa mi se čini da je vaš laringitis stvarno jak i da su vam dali da splasne ta otečena sluznica i da se smanji upala. Flix. stvarno treba davati redovno i djeluje tek nakon nekog vremena (2-7 dana). Ventolin je kortić brzog djelovanja i ne znam u kojem slučaju se daje kod laringitisa - valjda su ti dr. dali neku uputu.

Što se Sreb. i Vin. tiče, isto nisam od neke pomoći. Znam samo da je ORL Vin. dosta cijenjen, ali mislim da bi se trebali naručiti kod nekog dr. koji se bavi baš grlom i da on to ciljano pregleda. Od upada na hitnu neće biti baš neke koristi (osim one trenutne) jer imate učestale laringitise pa će ti onda dr. možda preporučiti daljnje pretrage.

I da, ni meni se ne sviđa što su pedijatrija i ORL potpuno odvojene pa ako ima infekt ideš na ped. na pregled, ali ako zbog tog infekta ima upalu npr. uha, e onda izvolte na ORL s ovim našim nalazima, onaj na ORL kaže nek se i pluća preslušaju pa nazad na pedijatriju i tako... Uglavnom, frustrira to šetanje.

Baš sam se ja super raspisala, a pomogla baš i nisam.

Evo našla sam ti neke linkove:
    Laringitis - upala glasnica

Laringitis - tekst s portala

Subglotični laringitis

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imga, hvala na odgovoru
    Pročitala sam stvarno sve što sam našla na netu, forumu i portalu. Ali treba mi baš netko tko proživljava istu stvar, ima iskustvo i može pomoći nekim savjetom.

Mi na žalost ne možemo ništa drugo nego trčati na hitnu, jer kod Mihe nema nikakvih simptoma i najava da će se nešto dogoditi. Jednostavno se desi. Neku večer sam ga stavila spavati, sve bilo ok, osim što je kašljao, ali to traje već duže vrijeme. U jednom trenu kašlje "normalno", odjednom krene onaj kašalj kao lavež i bori se da dođe do zraka.

Od trenutka kada je imao prvi napad krenuli smo "u borbu" protiv laringitisa. Kupili smo bebihaler, inhalator, aspirator za nos imamo već duže vrijeme, pokušavamo održavati idealne uvjete u stanu što se vlage tiče, informiram se na sve strane. Jedino što ne mogu utjecati na uvjete u jaslicama. Tamo je užasno suh zrak, a to baš i nije najbolje za njega, ali barem više ne spava kraj radijatora, jer sam ih zamolila.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Ali treba mi baš netko tko proživljava istu stvar, ima iskustvo i može pomoći nekim savjetom.
    Zašto ne bi podigla ovu temu o laringitisu, netko bi ti se sigurno javio s podrškom i savjetima.

Tu si se sakrila na 7. strani astmaša...

... i zapela sa mnom koja nema pojma

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tashunica, kad je Lea prvi puta dobila napad laringitisa (imala je deset mjeseci i napad je naravno bio po noći) mi smo otišli na Srebrnjak jer je tamo već prije liječena od bronhiolitisa. Tamo je dobila terapiju (Solu Medrol i micronephrine) ali nas je dežurna doktorica poslala da odemo na Šalatu, jer Srebrnjak nema ORL odjel, a laringitis je slučaj za ORL. Dijete koje dobije naprad laringitisa bi u principu do jutra trebalo promatrati, i nama je doktorica na Srebrnjaku rekla da će nas na Šalati ostaviti na odjelu - ali nisu (a nisu niti drugi puta u Vinogradskoj). Zato, za napad laringitisa, po mom mišljenju, treba ići na ORL - znači u Vinogradsku.

Što se Ventolina i Flixotidea tiče, koliko ja znam, oni sa laringitisom nemaju nikakve veze (osim što su kortikosteroidi pa u nekoj jakoj dozi mogu pomoći kod napada). Dr. Richter za prevenciju napada preporučuje inhalacije Pulmicorta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače, laringitisi su - a to mi je rekao dr. Baudoin - najčešći u doba godine kad su velike temperaturne razlike između noći i dana, i najčešće se događaju pred jutro (napadi). Terapija kod napada je neki kortikosteroid koji smanji taj otok ždrijela radi kojeg se djeca guše - Solu Medrol, Micronephrine, Pulmicort - na Srebrnjaku dijete dobije ovo sve, u Vingoradskoj smo dobili inhalaciju Micronephrina. Nažalost, ako je dijete sklono laringitisu svaka infekcija može završiti u tom napadu. Navodno pomaže i da dijete inhaliraš prije spavanja samo fiziološkom otopinom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Ali treba mi baš netko tko proživljava istu stvar, ima iskustvo i može pomoći nekim savjetom.
    Zašto ne bi podigla ovu temu o laringitisu, netko bi ti se sigurno javio s podrškom i savjetima.

Tu si se sakrila na 7. strani astmaša...

... i zapela sa mnom koja nema pojma
    Ovdje sam postavila pitanje, jer sam vidjela neke cure koje su se javljale i na onim topicima o laringitisu, a ovaj je aktualan pa sam mislila da ću prije dobiti odgovor.

Ništa idem sad i taj drugi podići, možda mi se netko i javi

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mima hvala na odgovoru!

Zanima me za taj Pulmicort gdje se može nabaviti i kad se treba inhalirati njime, svaki dan ili?
    Sad kad sam na bolovanju inhaliramo se 3-4 puta na dan fiziološkom, a kad radim dva puta. Svejedno se napad ponovio.
    Jutros sam razgovarala sa doktoricom na Srebrnjaku, flixotide smo dobili da mu se ova upala što prije riješi, a za prevenciju mi ga ne preporučuje.

Reci mi još koliko ste često imali napade i kada su prestali?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pulmicort kao preventivu preporučuje dr. Richter, i trebalo bi ga dati kad pretpostaviš da će dijete noću imati napad - on bi trebao spriječiti napad. Nabaviti bi se mogao izvana (preko npr. one ljekarne na Dolcu) na privatni recept. Meni, međutim, niti jedan drugi doktor nije htio preporučiti Pulmicort kao nešto što bih sama doma mogla dati djetetu. (a pitala sam dr. Raosa, dr. Baudioina, dr. Stanojevića i našu pedijatricu - svi se oni slažu u jednom - preventive za laringitis nema. Meni se pak taj stav ne sviđa pa ću opet pitati za Pulmicort na kontroli na Srebrnjaku).

Lea je imala taj jedan napad laringitisa prije svoje godine dana, i sad opet jedan nedavno noću. Međutim još 3-4 puta u međuvremenu se dogodilo da popodne (ne noću!) kad joj curi nos samo odjednom počne jako hroptavo disati i kašljati kao da nešto pokušava iskašljati. Zadnji put se to doslovce složilo u 5 minuta - MM mi je rekao (ja sam došla sa posla)da je Lea 2-3 puta zakašljala, onda je ona zakašljala jednom, dvaput, i odjednom se počela gušiti. Tad smo išli našoj pedijatrici, dobila je Solu Medrol i još neko vrijeme hroptavo disala i onda se to sve kompletno smirilo. PAr puta je prošlo samo od sebe, i bez Solu Medrola, a nekad završi na antibiotiku i sve se spusti na pluća i bronhe - nema pravila.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama je oba puta bio napad bez ikakve najave. Neku večer smo i ja i muž ostali zapanjeni kako je to brzo išlo. U sekundi, iz nekakvog normalnog stanja odjednom se počeo gušiti i onaj kašalj kao lavež, tako da smo odmah morali na hitnu.

Ni ja se ne mirim s tim da nema prevencije, jednostavno pokušavam skupiti što više informacija. Do sada smo napravili sve što smo mogli iako to očito nije dovoljno, jer se napad ponovio.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

L. je do sada imao 4 napada, uvijek prve noći bolesti, uvijek od 3-6h. Nikad nismo išli nikud i srećom je završilo bez posljedica. To ne preporučujem!
    Bitno ih je smiriti jer kad su preplašeni, plaču, brže dišu- glasnice dodatno otiču pa je sve dramatičnije. Slijedeći korak ih je odnijeti na hladan i suh zrak.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bok mame, onako sam "iz sjene" pratila što pišete jer sam se bojala komentirati kako nam je sada nekako dobro. Kad ono od četvrtka navečer M. kašlje po noći za nevjerovati. Od listopada smo na 2 x 2 flixotida (50), prošli smo tjedan završili terapiju Singulaira Mini u granulama, svako malo Ventolin. Je li normalno da par dana nakon prestanka uzimanja Singulaira ponovo krene kašalj ! ? Bili smo na alergološkom testiranu na Srebrnjaku - nikakve reakcije. Radili smo kloride (prestrašno išćekivanje) - Hvala Bogu nalaz je u redu. Ovaj mjesec ponovo idemo na al. testiranje jer M. ima napade često. Da li ti testovi pokazuju ikakve rezultate kod djeteta od 1,5 g. ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To za smirivanje je stvarno najvažnije; zadnji put kad je Lea počela hroptati ja sam rekla 'moramo doktoru', na što je ona počela plakati i vrištati, pa još jače hroptati, kašljati, gušiti se - grozno :/ . Otkad su joj vadili jesenas krv na Srebrnjaku počela se užasno bojati doktora (3 godine mog truda i pričanja o doktorima kao o našim najboljim prijateljima palo je u vodu). Toliko je hroptala da je se nisam čak usudila staviti u autosjedalicu dok smo vozili doktoru i to je bilo prvi put da se vozila izvan sjedalice u autu - i lupnula mi je glavom u naslon na prednjem sjedalu divota!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Miha nije ni prvi ni drugi puta plakao, tj. je ali samo dok sam mu jaknu oblačila. Na Srebrnjaku je prvi puta zaplakao kad ga je doktorica slušala, a u Vinogradskoj kad je dobio pikicu.
    Vidjelo mu se na okicama da je preplašen, priljepio se za mene kao čičak. Užasno je teško disao, hroptao, pa taj kašalj, ali nije plakao.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama Marina prvotno napisa
    Bok mame, onako sam "iz sjene" pratila što pišete jer sam se bojala komentirati kako nam je sada nekako dobro. Kad ono od četvrtka navečer M. kašlje po noći za nevjerovati. Od listopada smo na 2 x 2 flixotida (50), prošli smo tjedan završili terapiju Singulaira Mini u granulama, svako malo Ventolin. Je li normalno da par dana nakon prestanka uzimanja Singulaira ponovo krene kašalj ! ? Bili smo na alergološkom testiranu na Srebrnjaku - nikakve reakcije. Radili smo kloride (prestrašno išćekivanje) - Hvala Bogu nalaz je u redu. Ovaj mjesec ponovo idemo na al. testiranje jer M. ima napade često. Da li ti testovi pokazuju ikakve rezultate kod djeteta od 1,5 g. ?
    tražite krvni test na alergije...
    a koliko su vam bili kloridi?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pulmicort sam kupila za doma prek dolca na privatni recept kao i mikronefrin i spasio me odlaska na hitnu. kad krene taj promukli kasallj das ga smijesanog u inhalaciji ili svaki sam , ima tocni recept na cybermedu sto se i kako mijesa a imam ga i ja ak ces trebat poslat cu ti na pp, ono sto je meni r. rekao . ako se daje kombinacija daje se samo 2 dana ak se daje pulmi ili mikronef, onda opet par dana al moze i duze. i tak. ukucaj rijec mikronefrin ili pulmicort ili laringitis na cybermed pa ce ti sve izbaciti. pulmicort sam platila oko 200-300 kn, a mikronefrin oko 700kn.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li normalno da par dana nakon prestanka uzimanja Singulaira ponovo krene kašalj
    je a zakaj ste prestali. mi odmah prokasljemo bez singulaira kao i bez ili ak smanjim flixotide.
    bez flixotide smo bili cijelo proljece i ljeto no bez singulaira nismao mogli , cijelo ljeto smo ga pili i sad pijemo .
    proucavajuci i mikronefrin /sto je adrenalin inace / i pulmikort /sto je budesonid-lijek za astmu inace / naisla sam na brdo foruma i u biti i jedan i drugi su lijekovi i za astmu pa ni nemres fulat ak je slucajno astmaski napad a ne laringitis u pitanju.
    oba se koriste bas i za lijecenje astme i za laringitis tj krup.
    pulmicort se uzima kao i flixotide dugo i stalno, a adrenalin tj mikronefrin, racenefrin nesto kao ventolin, bronhodilator je .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo i nas.danas opet kod pedice...ne možemo očistit nos.a pun je,,,,
    dobili smo tyzine kapi za nos jer je sluznica naotekla pa ne ide sekret van...par dana kapati i ne filati fiziološkom...
    joj poludit ću...uz sve to trudna i većim djelom sama...mm mora prehranit obitelj...to mu ne mogu zamjerit...ali zato me zove svako malo pa mi je lakše,,,neću dalje da ne odem OT.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gago

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Gago, puse ozdravilice i da se nosic sto prije odstopa!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..mi ozdravili...-ipak,još ped rekla da izbjegavamo "okupljanja" pa proslavu rođendana prebacujemo na vikend poslije.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo nasssss!!!! Nakon 14 dana borbe - mislim doslovce, rastezala sam si strpljenje i živce do krajnjih granica...I isplatilo se.
    :D Kao što znate, Dino je prvo zakurio ko lud, sa konstantom 39-40, nakon 5 dana je pala temp. i počeo akutni bronhitis (a i tu sam bila u napasti da ga snimim na kameru i odnesem dr.Richteru koji nas je spljuvao na str.4 ovog topica) no nisam - jer koja korist???
    Nego smo dobili Summamed, Singular mini, Aerius sirup (valjda tako nekako) + kapi za nos. Odlučila sam mu dati samo kapi i otići privatno kod homeopatice. Dobio je jedne, pa druge kuglice i te druge su ga izvukle - uz tri kontrole krvi (danas zadnja) CRP je sa 60, pao na 45, a danas na 14!!!!! - meni praznik!
    Od jućer nema 37.5 - konstanta cijeli tjedan i jedeeeeee! Opet je jako smršavio (sad ima 14kg/107cm/3.2.g.)
    Njena preporuka je da ostane cijeli 12.mj. doma - tako će i biti jer je strašno izmoren, blijed, umori se nakon 20min, hodanja ili 10min. igranja, a uz to od četvrtka krečemo sa novom terapijom kuglica za jačanje imuniteta.

Bila sam jako skeptična vezano uz homeopatiju, no do sada su mu samo davali sumammed (tri samo ove godine) i za njih je to gotova prića, a on samo slabi i slabi, a ona ga je izvukla...
    Pa se sad čovjek zapita ima li tu stvarno nešto? Samo - da su potrebni konjski živci - jesu. zato što sve traje duplo duže, no po meni se isplatilo, a vidjet ćemo dalje.
    Nije ona frik, slaže se da pije Singular mini - tek od sada i rekla je da je ok - Pulmicort. Sirup Aerius ništa, a kapi ok.

Inače pitala sam u svojoj ljekarni - Sredojević imaju li ga, kažu mora se naručiti ali je to paket od 20 kom. i košta 400kn!!! :/
    Znate li ima li manji paket? Po kojoj cijeni? :?

Pozdrav cijeloj ekipi ovdje!!!! :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kloridi su nam bili 16. Inače, jučer smo bili na pregeldu kod pedijatrice i dobili terapiju ventolinom 7 dana, još jednu kutiju Singulaira mini i naravno nastavljamo sa Flixotideom. Aerius trenutno ne pijemo radi tog al. testiranja slijedeći tjedan. Cure, kakva je kod Vas situacija sa Ventolinom u kapima ? Obišla sam SVE apoteke u okolici i nigdje ni bočice!!!! Strašno, a nama je el. inhalator spas.
    Gago, kada je M. završio u bolnici tamo su mu vadili krv i rekli da je IGE malo povišen i da upućuje na neku alergiju. Kakav je to krvni test na alergije - klasično vađenje krvi pa onda nešto ispituju ? Ili ? Moram pripremiti i sebe i dijete na još pikanja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gago, puno pusa za malca i mamu.
    ~~~~~~~~~ da se sve to što brže riješi.

romi, super! :D Šokirala sam se na kilažu dr. Dine, mišek mali. Ako ti se da, please mi pp-ejaj detalje o homeopatskom iskustvu, koji dr., gdje, kad ordinira, koje su cijene, osobni dojmovi...

Nikako se ne mogu odlučiti na tu homeopatiju. Bojim se da bi moja skeptičnost ubila svu (možebitnu) učinkovitost homeopatske terapije. :/

momze, čim se ne javljaš znači da ste dobro

mama Marina, nisam Gago ali dok ona ne dođe mogu ti reći da se krvne al. pretrage rade baš tako. Vađenje krvi i ispitivanje IgE opći i IgE za svaki alergen posebno.
    Luki su prvi put radili s nekih 3 mjeseca na proteine kravljeg mlijeka jer se jako osipavao. Sad s tri godine su prvo radili kožni prick test koji, ako ima neke reakcije, upućuje na daljnje krvno testiranje za prehrambene alergene. Za ventolin kapi stvarno ne znam, možda bi bilo bolje uzimati aerosol preko babyhalera jer se astmatičarima (jel'te) ne preporučuje inhaliranje.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Curke kljucam topic i otvaram drugi dio zbog kolicine postova.

Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •