Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Baby Einstein video

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Baby Einstein video

Ne vjerujem da itko kod nas koristi te video-materijale tako luđački kao Ameri, no držim da se nalaze može generalizirati i na Teletubbies.

---

A study suggests "Baby Einstein" and other baby videos are bad for kids. Findings:
    1) "32% of the babies were shown the videos, and 17% of those were shown them for more than an hour a day."
    2) "For every hour per day spent watching baby DVDs and videos, infants understood an average of six to eight fewer words than infants who did not watch them."
    Theories:
    1) By spending time with "DVDs and TV instead of with people," the babies lose interaction with humans who "instinctively adjust their speech, eye gaze and social signals to support language acquisition."
    2) Baby DVDs are worse than educational TV shows, because the DVDs "have little dialogue, short scenes, disconnected pictures and … linguistically indescribable images."

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

možda to sve stoji, ali bebi nije mjesto pred tv-om.
    a sve će usavršit prije ili kasnije. kud je priša...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da su ovakvi zaključci prilično relativni, jer vjerojatno se radi o tome da dijete staviš pred TV i pustiš DVD. Mi ne gledamo puno DVD-e, a kad gledamo to je uglavnom na način da MM ili ja sjedimo s njom i komentarimo sve što vidimo, s posebnim naglaskom na bojama, brojevima, oponašanjima životinja koje vidimo i sl., tako da se ne radi tek o pasivnom gledanju crtića/dječjih emisija. Rijetko i kratki su trenuci kad koristimo TV odnosno DVD da bismo joj skrenuli pažnju na to kako bismo nešto napravili po kući ili sl.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda to sve stoji, ali bebi nije mjesto pred tv-om.
    Pa "to" govori isto to. Zašto "ali"?[/quote]

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Mislim da su ovakvi zaključci prilično relativni, jer vjerojatno se radi o tome da dijete staviš pred TV i pustiš DVD. Mi ne gledamo puno DVD-e, a kad gledamo to je uglavnom na način da MM ili ja sjedimo s njom i komentarimo sve što vidimo, s posebnim naglaskom na bojama, brojevima, oponašanjima životinja koje vidimo i sl., tako da se ne radi tek o pasivnom gledanju crtića/dječjih emisija. Rijetko i kratki su trenuci kad koristimo TV odnosno DVD da bismo joj skrenuli pažnju na to kako bismo nešto napravili po kući ili sl.
    Baš sinoć na jednom drugom forumu napisah baš isto ovo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zbog navodnika

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jadranka, ne kužim :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ni ja
    pita zec zašto ali (ako sam dobro skužila), a ja velim zbog navodnika, jer su sve teorije stavili pod navodnike...e sad jel to oni citiraju ili žele naglasiti navodnu neistinost istih, ne znam, no meni se učinilo ovo potonje...pa sam zato napisala da dijetetu nije mjesto pred tv, di bi mu štanca baby einstein dvd-e da bi prije reka jaje...
    e sad, ako sam se obrukala, jer moj englenski nije baš neki, onda smo sve lončiće polupali...jer možda govorimo o istom
    jesam se obrukala :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jesi jesi jadranka
    ta studija govori baš to, da nije dobro djecu puštat da bulje u tv

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zemljo otvori se

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nije to tako strašno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

je, je...
    a uvik san pazila da ne ispadnen glupasta...
    a, štaš, smeđuša...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •