Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dojenje - bojim se da je kraj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bubac

Početno Dojenje - bojim se da je kraj

Do sada je sve išlo glatko, ali odjednom se pojavio problem. Moj miš je samo najednom počeo lagano odbijati cicu tako da je popio par gutljaja i onda se počeo igrati s njom, a primijetila sam da mi se i količina mlijeka smanjila, a do sada sam imala mlijeka kaj bi se reklo i za izvoz. Pokušala sam izdajanjem i masiranjem potaknuti laktaciju ali bezuspješno. To već traje unazad tjedan dana i nikako ga ne mogu pridobiti da počne jesti kao što je jeo do tada. Stvarno ne vidim razlog zbog čega je došlo do toga, jedem normalno, pijem puno tekućine, spavam kad spava i on. Već me to polako baca u očaj. Ne znam šta da radim. Help Želim samo dojiti

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajde, pliz odgovori na pitanja

koliko je dijete staro?

koliko je bilo teko na porodu, a koliko sada ima?

koliko ima popišanih i pokakanih pelena dnevno?

Kakvo je opće stanje djeteta?

da li koristiš varalicu ili daješ bočicu sa čajem ili adaptiranim uz dojenje?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Napisi koliko beba ima mjeseci.
    Vjerujem da je rijec o tome da doji cesce a krace zbog toga jer je zedan. nadam se da ce ti se javiti mame dojilice i da ces uskoro otkriti gdje je problem i uspjesno nastaviti s dojenjem

bubac

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Ajde, pliz odgovori na pitanja

koliko je dijete staro?

koliko je bilo teko na porodu, a koliko sada ima?

koliko ima popišanih i pokakanih pelena dnevno?

Kakvo je opće stanje djeteta?

da li koristiš varalicu ili daješ bočicu sa čajem ili adaptiranim uz dojenje?
    Dečić ima 2 mjeseca. Na porodu je bio težak 3650 grama, a sada ima 5600 grama. Ima dnevno jednu pošteno pokakanu pelenu i 3-4 popišane. Opće stanje mu je više nego dobro. Dudu varalicu ne koristim, ne dajem mu čaj, jedino kada vidim da je prošao cijeli dan, a on se nije najeo na cici jer ju nije htio a gladan je onda mu ponudim adaptirano. Nekada uspijem skupiti izdojeno mlijeko pa mu to dam. Ako ga dohranim to je jednom dnevno najčešće navečer. Preko dana ga pokušavam i pokušavam stavljati na prsa što češće.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jedino kada vidim da je prošao cijeli dan, a on se nije najeo na cici jer ju nije htio a gladan je onda mu ponudim adaptirano
    po čemu zaključuješ da je gladan?

kako se ponaša na cici?

Osjećaš li refleks otpuštanja mlijeka tj. primječuješ li da dečkić nakon minutu dvije na cici počne ravnomjerno gutati?

bubac

Početno

Zaključim da je gladam po tome jer počne sisati rukice i traži cicu ali kad mu je ponudim ne prihvaća je, gutljaj-dva i to je to. On počne ravnomjerno gutati ponekad čak i čujem mlaz kako izvlači, ali velim to tako kratko traje par gutljaja i finito. To je ono šta mene zabrinjava tih par gutljaja svaka 2 sata i tako prođe cijeli dan, a predvečer si hoće rukice popapati i baš postane nemiran.

E sad, da li njega možda muče grčevi pa on ne može jesti zbog toga. Jer on i kad počne sisati ravnomjerno u jednom trenutku zna prdnuti i počne plakati i tu je kraj sisanja. On je još premali (barem ja tako mislim) da prođe gotovo cijeli dan, a da se on zadovolji s par gutljaja.

Baš sam ga sada dojila i bila je opet ista priča. Počeo je lijepo sisati i nakon minutu je bilo gotovo, a zadnji put je jeo prije cca 2,5 sata.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

bubac, samo da ti pusu posaljem jer se trudis. proslo je 15, pretpostavljam da si zvala SOS telefon i nadam se da ce se uskoro stanje popraviti, a tvoja zabrinutost nestati.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A vjerujem da ce i Spooky imati neko rjesenje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bubac prvotno napisa
    E sad, da li njega možda muče grčevi pa on ne može jesti zbog toga. Jer on i kad počne sisati ravnomjerno u jednom trenutku zna prdnuti i počne plakati i tu je kraj sisanja.
    Ovo se isto meni znalo dešavati kad je T imao oko 3 mjeseca. Imala bih prejaki LD i onda bi mu naglo navrlo ono početno mlijeko koje pogoduje grčevima i uglavnom bi tad prestao jesti jer bi prdio i mučio se s kakanjem. Odmah bi mu krenula stolica nakon takvog podoja. Jedino sto bi on kasnije dobro pojeo. (popodnevne obroke).

bubac

Početno

Citiraj plavaa prvotno napisa
    bubac, samo da ti pusu posaljem jer se trudis. proslo je 15, pretpostavljam da si zvala SOS telefon i nadam se da ce se uskoro stanje popraviti, a tvoja zabrinutost nestati.
    Zvala sam SOS telefon ali je bilo zauzeto pa mi je Lucija Ellen dala broj od jedne cure koja je isto educirana za probleme oko podoja. Pomogla mi je puno. Rekla je da to i nije u biti neki veliki problem da će sve doći na svoje. Jednostavno mu je vruće pa to vjerojatno glavni uzrok.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam znala da ono prvo mlijeko izaziva vjetrove :? . A ja se cijelo vrijeme čudim od čega mi mala prducka.
    Naime do sad smo slijedili recept najprije jedna dojka dok ju ne pusti pa onda druga, ali primjetila sam da se samo nalijeva i poslje puno bljucka. Vidim nakon što pusti prvu da iz nje još bez problema curi mlijeko pa sam ju počela kad podrigne vraćati na istu cicu da izvuče masno mlijeko. Neki put se zadovolji s time a neki put traži i drugu. Da li da ju držim na jednoj u istom obroku ili da joj dajem i drugu. Pogotovo zbog tih vjetrova i bljuckanja. Inače mala ima 2 tjedna i nemamo većih problema oko dojenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mislim da se sbuczkow malo nespretno izrazila - ne izaziva prvo mlijeko grčeve, nego je tad LD najjači, pa ako mama ima prejaki LD, onda će se beba češće zagrcnuti i povući previše zraka :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako imate problema sa prejakim LD, pokušajte malo izdojiti prije podoja. Tako da izbjegnete onaj najjači mlaz. Ili pokušajte dojiti u sjedećem položaju, ali nagnuta prema nazad. Možete dojiti i u ležećem položaju, a da je bebica na vama...

evo malo o tome
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

bubac

Početno

Moj malecki je noćas malo bolje papao, istina da to još nije bilo onako kako je bilo do sada, ali vidi se mali pomak. Hvala još jednom svima.
    Ako bude kakvih problema još svakako ću pitati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Mislim da se sbuczkow malo nespretno izrazila - ne izaziva prvo mlijeko grčeve, nego je tad LD najjači, pa ako mama ima prejaki LD, onda će se beba češće zagrcnuti i povući previše zraka :?
    NIsam bas skroz, evo:
    "Jedan od razloga zbog kojih neke bebe odbijaju dojku može biti prejaki refleks otpuštanja mlijeka. Tada mlijeko nadolazi iz dojke naglo i u velikoj količini pa, ako do tako naglog otpuštanja mlijeka dođe na početku hranjenja, beba guta zrak i dobiva previše prvog, vodenastijeg mlijeka, u odnosu na masnije mlijeko. Priljev mlijeka u bebina usta postaje prejak i beba ne može gutati toliko brzo. To može uzrokovati grčeve u trbuščiću koji se naglo puni zrakom i velikom količinom mlijeka. Osim toga, budući da prvo, vodenasto mlijeko sadrži veliku količinu laktoze koja djeluje laksativno, beba može imati česte i eksplozivne stolice."

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bubac prvotno napisa
    Moj malecki je noćas malo bolje papao, istina da to još nije bilo onako kako je bilo do sada, ali vidi se mali pomak. Hvala još jednom svima.
    Ako bude kakvih problema još svakako ću pitati.
    Draga moja, nema sumnje, s takvim stavom, da cete jos jako jako dugo dojiti ti i tvoja beba

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tibice, nema univerzalnog odgovora na ovo
    Neki put se zadovolji s time a neki put traži i drugu. Da li da ju držim na jednoj u istom obroku ili da joj dajem i drugu. Pogotovo zbog tih vjetrova i bljuckanja
    Ako beba dobija dovoljno masnog mlijeka, onda dovoljno kaka (barem 3 pokakane pelene dnevno) i u tom slucaju nema razloga da radis drugacije nego do sada, moguce je da trazi drugu jer su vrucine pa mu treba vise tekucine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •