Ova tema bi vise pasala na Zdravlje odraslih, bude vjerovatno moderatorica prebacila kad ju uoci.

A sad iskustva - koristila sam ih ja. Citirat cu ti sto sam napisala na jednom drugom forumu o tome:
Citiraj plavaa prvotno napisa
Nego, vratimo se mi na terapiju. Dobila sam:
  • ALBOTHYL vagitorije (komada 12)
U uputama pise ovako: "Glavna djelatna tvar polikrezulen potice koagulaciju i otpadanje upalnoh, odumrlog tkiva bez negativnog ucinka na zdrave stanice. Dolazi do denaturalizacije bjelancevina te do susavanja kapilara tako da krvarenje (koristi se i kao otopina, u kirurgiji, dermatologiji i otorinolaringologiji) vrlo brzo prestaje. Baktericidno djelovanje sprijecava stvaranje toksicnih nusprodukata i pojavu upale." Pod ginekoloski pise jos ovo: "Lokalno lijecenje upalnih procesa i ostecenja sluznice rodnice i grla maternice..."
To sam dobila zato jer dr. vjeruje da ja vise nemam nikakav uzrocnik CINa (zbog ovih super briseva), i da se CIN pokazao ponovo samo zato jer se tikvo nije obnovilo. Sad cemo bit sigurni da cemo ga se rijesit, i onda ocekujemo super nalaz sljedeceg papa testa.
  • BETADINE vagitorije (komada 14)
Njihove upute vele sljedece: "Povidon jodirani je poznat kao snazan germidic sirokog spektra ucinkovit protiv velikog broja bakterija, virusa, gljivica, protozoa i spora." ... " Betadinske vagitorije su indicirane za lijecenje: akutnih i kronicnih vaginalnih infekcija (vaginitisa) uzrokovanih mijesanim i nespecificnim infekcijama, infekcija uzrokovanih mikoticima (Candidom albicanis), osobitno nakon antibiotske ili steroidne terapije te infekcija uzrokovanih Trichomonas-om vaginalis."
E, ovo mi nije jasno zasto sam dobila. Pa brisevi su bili super, gljivice nemam, bakterije isto, virus (HPV) ako je vjerovati testu od prije 6 mjeseci isto nemam. Valjda doktor ima neki razlog...

Ja sam ti imala nekoliko puta CIN1, a da su svi ostali pregledi, kolposkopije, brisevi... bili savrseni i ok. Dobila sam vaginaleta na izvoz, jedno 3-4 puta po mjesec i pol stavljanja vaginaleta, dvije razlicite uvijek i jedan dan jednu drugi dan drugu.

Napokon je nakon Abothyla sve proslo i od onda do sad sam imala 2 uredna papa testa. :D