Zanima me, drage moje mame i žene, kad vratite film unatrag - gdje i kako su se počeli nazirati prvi znakovi raspada sustava? Kako su oni izgledali? Koliko dugo je to trajalo? Da li je ljubav nestala? Postalo dosadno? Previše svađa? Previše puteva koji su vas udaljili?
Jako puno brakova oko mene raspalo se. Previše brakova za koje sam rekla i vjerovala da se nikad neće raspasti. Stoga sam oprezna i kako sam neke znakove uočila, želim rasčistiti sama sa sobom jer ponekad znam percipirati stvari potpuno pogrešno (ili ih percipiram ispravno pa na kraju ipak zabijem glavu u pjesak poput noja i svi se zajedno složimo da je ono ranije bila bezrazložna drama?!! Kako ustvari znati?).
Kako prepoznati razliku između premora i nezainteresiranosti?
Iscrpljenosti i nedostatka ljubavi?
Stanje pred živčanim slomom za koji mu treba podrška i extra super power žena ili pasivno/aktivno tlačenje i pokušavanje preoblikovanja sustav u patrijahalni?
Potreba za promjenom i ciljevima jer ima potrebu stvarati (što je razumljivo) ili zato što mu nismo dovoljni da bude zadovoljan sa ovim što imamo (jer imamo sasvim dovoljno)?
Kao što je netko rekao, svaka žena ima dva izbora: feminizam ili mazohizam. Jako sam dugo vjerovala da ne mora biti tako... i još uvijek vjerujem i ne dopuštam... ali šabloniziramo se i ja sam uuuužasno preplašena radi toga i želim to spriječiti svim svojim snagama.
![]()