Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: drugi porod...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno drugi porod...

Interesuje me kako ste prosle na drugom, trecem... porodu? Je li bilo vise ili manje komplikacija na danu "D"?
    Obicno se kaze da je prvi porod tezi :? kakva su vam iskustva?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa srećo moja.........pa tek si zatrudnila, ne porađaj se odmah!!

Ali što se tiče teme, stvarno obično kažu da je lakše i brže...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorki, nije valjda već krenula panika! ma to ćeš ti obaviti za pet minuta i odšetati doma editi pokazati bracu! 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hej vas dvije, dosta price Bacite se na posao
    Ja sam sad naspram vas iskusna trudnica 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

haligali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno drugi put

Druga mi je trudnoća bila teža- mučnine, umor, ooogroman trbuh- ali je zato porod bio i brži i lakši. A o oporavku da i ne govorim. Za čas sam bila fit!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

haligali, kolika ti je razlika izmedju djecice?
    Mislim da cu poslije drugog poroda biti za otpad I stvarno su mucnine opasnije? A i umor mora biti veci jer sad imam jednog bebaca pored da se brinem o njemu..... 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa snorki, meni i nije jasno kad ste vi našli vremena za posao. kako je krenulo, nama će razlika biti desetak godina.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jel netko zna kako tijelo podnosi takve uzastopne trudnoće? Ja bih brzo za prvim djetetom (ako sve bude okej i sa mnom i s bebom i ako se snađemo) išla na drugo dijete pa me zanima koji je najmanji razmak siguran za majčino tijelo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ginić 7 mjeseci nakon poroda rekao da je sad idealno vrijeme za drugu bebu jer je za ženu bolje u što kraćem roku "obavit" trudnoće... i eto, propustila sam priliku

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, mene je brrrrr....................strah bilo što komentirati, da ne bi i meni poručila da se bacim na posao

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je druga trudnoca bila ljepsa i laksa od prve, a drugi porod brzi i efikasniji i puno sam ga ljepse prozivjela.

treca mi je trudnoca (so far ) jos ljepsa i laksa od druge, a treci porod - vidjet cemo

nisam ni u jednoj imala mucnine. u prvoj sam dosta jako i dosta rano pocela oticati (noge pogotovo) i imala nesnosne zgaravice. u drugoj su mi svi simptomi bili puno blazi i krace trajali. jedini mi je problem bio dugotrajno sjedenje, pa me gine s posla poslao, ne na mirovanje, vec naprotiv - na gibanje provela sam cetiri mjeseca u nonstop gibanju (ukljucujuci i kampiranje po dalmaciji u sedmom mjesecu trudnoce i prvi red na koncertu zucchera 25 dana prije poroda )

ovaj put se osjecam odlicno. i nadam se lijepom porodu :D

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    meni je ginić 7 mjeseci nakon poroda rekao da je sad idealno vrijeme za drugu bebu jer je za ženu bolje u što kraćem roku "obavit" trudnoće... i eto, propustila sam priliku
    :shock:
    Ma jel to sigurno tako ili ga plaća don Anto Baković? Hoću da se ta informacija provjeri

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Organizmu je potrebno vrijeme od 2 godine da bi se nakon poroda u potpunosti povratio na svoje pa se nova trudnoća prije isteka tog vremena ne preporuča. Tako kažu knjige, a i rekli su nam to na tečaju. Ali ako se zalomi ...

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ovo je jako interesantna tema i ja se moram ukljuciti

Cula sam oddosta zena da je drugi porod dosta laksi od prvog i da je lakse jer je vec jednom bilo.

A trudnoca nakon poroda , izgleda da nam se Ifi uslacalo biti trudna .
    Meni osobno se i svidja i ne svidja ta pomisao.
    Svidja mi se zbog toga jer se ubrza proces i kasnije mir a ne svidja mi se jer zena zaista ude u kronicno ne ispavane noci i puuunooo posla oko dijece a o naporu tijela da i ne pricam.
    Meni da se desi kao i Snorki, ja bih bila sretna al da planiram to, nikako!
    A zamislite jos u tako kratkom roku se planski krene za novu bebu i na prvom UZV se pokazu blizanci :shock: :? 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Onda sam ja idealnaaaaaa tacno poslije sedam mjeseci, nova trudnoca.

Ja sam opet cula da je potrebno nekih devet mjeseci (koliko traje i trudnoca), da se organizam vrati na staro. Poslije toga je sasvim Ok.
    S obzirom na svoje iskustvo mislim da treba sacekati jednu godinu, pa odmah u napad. meni se malo zalomilo, ali krsna sam zenica, pa valjda prezivim.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj JaMajka prvotno napisa
    Organizmu je potrebno vrijeme od 2 godine da bi se nakon poroda u potpunosti povratio na svoje pa se nova trudnoća prije isteka tog vremena ne preporuča. Tako kažu knjige, a i rekli su nam to na tečaju. Ali ako se zalomi ...
    A ako je prema knjigama i tecaju, da onda pisem testament

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel netko zna kako tijelo podnosi takve uzastopne trudnoće?
    čuj, u 5 godina tri komada 8) a još se držim, nek ti napišu cure koje su me vidjele uživo
    ali mi je ginić doslovno rekao: o.k. don anto je zadovoljan, a ti se sad malo smiri bar neko vrijeme 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hajmo zene, kako izgleda klmama

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu preporuku o drugoj trudnoći nakon dvije godine sam i ja čula, ali Bože moj, zašto čekati toliko dugo ako se dobro osjećaš i želiš bebu.
    Za carski je preporuka 2,5 do 3 godine, ali ja sam zatrudnila kad mi mala nije imala ni godinu i pol, a druga trudnoća mi je bila prekrasna i bez ikakvih problema (osim što sam opet išla na carski). Sa mnom je nakon mog prvog poroda u sobi bila žena koja je u 5 godina imala 4 carska reza :shock: :shock: :shock: . Doduše, ta je stvarno bila građena da povjeruješ da bi mogla još 4, kršna stvarno!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je ginić rekao da je 6 mjeseci ok, čak i nakon carskog.
    Kod vaginalnog poroda se stvari ne vrate sasvim na staro, pa ide brže porod.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

moja druga trudnoca super, porod jednako dug kao i prvi ali sam vise uzivala u svakom trenutku.oporavak drugi put ekstra brz, za 7 dana ko nova. jedva cekam trece

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="mamazika"]Meni je ginić rekao da je 6 mjeseci ok, čak i nakon carskog.
    Kod vaginalnog poroda se stvari ne vrate sasvim na staro, pa ide brže porod.[/
    quote]

Bože moj............ :shock: :shock: :shock: pa kaj to još nije na mjestu???????????????????' Pa kako to izgleda????????????? Pa kako docići traže "to " što nije na mjestu a treba te npr operirati nakon????????????????????????????????????????????? Pa gdje je ako nije na mjestu???????????????????????? :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cerviks ne očvrsne natrag tako brzo. Na neki način "zapamti" kako se treba otvoriti. Sama maternica se vrati za mjesec-dva, ali uvijek ostane veća nego što je bila prije trudnoće.
    Jednom sam našla neku statistiku kako je veći rizik kad je razmak među trudnoćama manji od pola i veći od (e sad ne znam točno) 5 (?) godina...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam rađala četiri puta i sve 4 trudnoće sam se osjećala super.Sa svakom sljedećom trudnoćom imala sam manje briga.A što se poroda tiče
    svaki mi je bio sve lakši i kraći,međutim svaki je bio bolniji nego predhodni.Kod prvog poroda trudovi su trajali 6 h,od toga bolno 1h,drugi put 4h trudova,bolno 1h;treći put 3h trudova,bolno 25min;četvrti put 1,5h trudova 10min bolnih.Intenzitet boli je bio svaki puta jači.
    Ja to doživljavam kao da sam trebala proživjeti jednu količinu boli,samo u sve kraćem vremenskom intervalu,pa zato kažem da je svaki put bilo bolnije,ali kraće traje.
    Ali svaki porod mi je bio sve ljepši i ljepši.I svakim porodom sam doživljela jedno prekrasno iskustvo.
    Najzanimlivije mi je da sam se nakon svakog poroda sve brže oporavljala.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pa ako je tako kako kazes onda cu ih i ja roditi cetvero

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preslatko Trimama...iskreno, jako bih željela imati troje -četvoro djece ali se bojim da neću baš imati vremena (godine) za toliko djece.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trimama, nick ti je zastario !

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    hajmo zene, kako izgleda klmama
    ko curica 8)

meni se nekako cinilo idealno godinu dana nakon poroda krenuti po novu bebu i to je manje vise tako i uspjelo.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenks maja

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    meni se nekako cinilo idealno godinu dana nakon poroda krenuti po novu bebu i to je manje vise tako i uspjelo.
    Meni se isto tako cinilo....sve dok godina nije dosla
    Sada smo pomaknuli na "izmedju 1.5 i 2 godine..." (blize 2 nego 1.5 )

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da? vidis, meni i sada vec ponovo dolazi. skroz sam se uzivila u ideju troje djece, jedno drugom do uha

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

porodiljni je ipak porodiljni, jel da Majo?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    moram priznati da ne kuzim??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hebga, ne da mi se objasnjavat predugo bi trajalo. zanemari primjedbu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ubijaju me ti tvoji kriptografski i telegraficni postovi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Preslatko Trimama...iskreno, jako bih željela imati troje -četvoro djece ali se bojim da neću baš imati vremena (godine) za toliko djece.

Pa onda u akciju! 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, nekaj sam fulala...

Uglavnom MAMMA SAN, KRENI!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Daaaaaaa....jos kad je placen! Mene je od "nakon godine dana opet" malo odvratilo i to sto trebam raditi slijedecu godinu da bih "otplatila" na poslu to sto su mi dali 6 mjeseci placenog porodiljnog (samo trecina place ), to sto na slijedeci mogu ici tek nakon godine dana od prestanka prethodnog i to sto ce do tada mozda Blair uvesti godinu dana placenog.
    Iako na ovo zadnje puno ne racunam; uskoro ce izbori...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da je do trudnoce i poroda, ja bih konstantno bila trudna i/ili radjala. MM je uvijek govorio da bi 3 komada (meni je to nekako glup broj, nije paran!!!) ali da mu se ne da me gledat u hormonalnom poremecenju, a ni meni!!! Meni treba nekih godinu dana poslije poroda da pocnem razmisljati jasno a ne u stilu, ti mene ne volis, ti meni ovo ili ono!!! Primjer:

MM zove svakih 1-2 s posla, da provjeri jel' sve OK, mogu li ja sama ...
    Ako se ne javimo, odmah je kuci sav u panici, je' sve OK.
    Epilog: Ja bijesna - pa nisam invalid!!

MM predaje na faxu i ne moze nazvati tako cesto, jer je u predavanju.
    Epilog: Ja bijesna - stati mislis, parkiras djecu i ne misis kakoje meni ...

Ali sto se poroda tice:
    Prvi: 20 min. tiskanja, bola nekog nije ni bilo, osim nekin 10-tak minuta dok nismo skontali da sam potpuno otvorena i da treba zvati babicu. Srecom je zena vec bila pred kucom.

Drugi: 6.5 min disanja, samo dijete izaslo. dok smo skontali da sam potpuno otvorena .. . sve je vec bilo gotovo!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno razmaci medju trudnocama

Kad ja rodim mog treceg sina ( a to ce biti za 5 tjedana) moj ce najstariji sin imati 10 godina, srednji ce imati nepunih 7, a ja cu imati 34, muz 36. Kad sad usporedim u kojoj sam trudnoci najvise uzivala rekla bih, u ovoj trecoj. Iako nije bila bas idealna (na pocetku te jest te nije, pa krvarila, pa bila u bolnici), pa kasnije Double test pozitivan i tako svasta. Al ja sam tako mirna i sigurna da ce sve bit dobro. I mislim da zena sto je starija to je spremnija za bebu ( steta sto priroda i bioloski sat ne misle tako). U prve dvije trudnoce stalno sam mislila da nesto propustam na poslu, da mi karijara trpi i tako to, zato sam i napravila malo vecu pauzu nakon drugog djeteta. Pa sam vidjela da mogu napravit sve sto hocu, s jednim, dvoje ili troje djece. DA to nema nikakve veze. Lijepo je kad su klinci blizu jedno drugom al lijepo je i kad je malo veca razlika. Moji su decki sad vec veliki i puno je lakse. Neki dan sam vidjela mog ucenika ( 16 godina), pubertetliju, kako u skolu vodi svoju malu, plavu seku. Koliko je paznje i ljubavi bilo u toj slici..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moj Leo Lunu obožava, a i ona njega Nismo planirali toliko veliku razliku u godinama ali tako je ispalo i nije mi žao!

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Ja sam opet cula da je potrebno nekih devet mjeseci (koliko traje i trudnoca), da se organizam vrati na staro. Poslije toga je sasvim Ok.
    Ovo sam i ja cula... Da tijelu treba 9 mjeseci da iznese trudnocu i bar 9 mjeseci da se vrati na staro

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi porod s jakim intenzivnim bolovima mi je trajao 13 sati....bilo je pakleno....
    drugi porod je trajao niti 2 sata tocnije sat i pedeset minuta al sam se nakon sat vremena jakih bolova onesvjestila....
    koji mi je bilo lakši.....prvi...bolove sam izgurala i nisam se srušila...a drugi put me je uništilo...
    oporavak i prvi i drugi put je bio jako brz...u 7 dana sam bila ko nova....da nije bilo krvarenja ne bi ni znala da sam rodila...ne pretjerujem...istinu govorim....
    treće ne mislim imati, zaleti se..ok...al nemamo plan ići na treće...dva moja sunca su bila u planu i to sam ostvarila...ne znam kako bih izdržala treći porod....a trudnoću pogotovu...
    prvo sam rodila 2 tjedna ranije a drugo 5 tjedana ranije...

miffy

Početno

Isto kao i kod Brane.
    Prvi porod mi je trajao 15 sati i bilo mi je stvarno teško, dobila sam sve što se može dobiti i drip i epiduralnu. Imala sam dosta šavova, bila sam malo i na infuziji i oporavak mi je trajao skoro mjesec dana.
    Ali drugi porod je bio pjesma. Trajao je samo 4 sata i bolovi nisu bili ni upola tako jaki kao kod prvog poroda. Imam osjećaj da sam zapravo preskočila one najteže i najbolnije trudove, odnosno da sam sa onih prvih trudova koji se mogu podnijeti odmah došla na završne trudove za izgon, tako da sam se stvarno iznenadila. U drugom porodu sam se jako brzo otvarala i zaista je sve išlo puno lakše. Naravno i oporavak mi je bio kraći, imala sam svega par šavova i za par dana sam bila kao nova.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Obje trudnoće su mi bile savršene; nisam imala nikakav, ni najmanji problem 8) . Ja bi najrađe cijeli život bila trudna. . U prvoj trudnoći sam cijelo vrijeme bila doma, a u drugoj sam radila doslovno do zadnjeg dana. Ten mi je bio super, nisam se jako udebljala, dobro rapoloženje...
    Prvi porod je trajao 5 sati, od prvih trudova koje sam osjetila do poroda, a drugi samo sat vremena. Došla sam u bolnicu 10 cm otvorena . Oporavak je poslije drugog poroda ipak išao brže, odmah sam mogla sjediti i uopće, sve mi se činilo kao da se ništa nije dogodilo, osim prekrasnog malog drečavca i malo više umora koji su me ipak podsjećali da sam rodila 8) .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uzasno me bole kosti izmedju nogu. Bolilo me je i u prvoj trudnoci, ali ne ovoliko. Najgore je ujutro kada se tek probudim. Hodam ko Limenko.
    Inace se osjecam solidno Sta je sa ostalim duplim (troduplim..) mamicam?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •