Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Cistitis, i kako ga spriječiti

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Cistitis, i kako ga spriječiti

Od svoje dr opće prakse dobila sam letak na kojem su neke upute kako se ponašati. Iako su to manje-više poznate stvari, evo ih na jednoj hrpi, vjerujem da će biti od pomoći:

SPREČAVANJE PONAVLJAJUĆIH INFEKCIJA MOKRAĆNOG SUSTAVA PRIMJENOM PRAVILA ZDRAVOG ŽIVOTA:

- piti 8 čaša vode na dan
    - mokriti svaka 2-4 sata
    - popiti 2 čaše vode prije i 2 nakon spolnog odnosa
    - mokriti nakon spolnog odnosa
    - ne nositi usku odjeću na donjem dijelu tijela
    - uzimati svaki dan vitamin C
    - tuširati se, a ne namakati u kadi
    - nakon stolice brisati se od naprijed prema straga

(autor: prof. Višnja Škerk, Klinika za infektivne bolesti u Zagrebu)

Letak je zapravo reklama za valjda najnoviji superturbonevjerojatnodobar lijek, ali dijeli se javno, pa se nadam da objavljivanjem ovog isječka ne kršim ničija (autorska i ne znam koja sve druga) prava.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tih pravila se ja strogo pridržavam barem zadnjih 5 godina, a bakterije više ni ne brojim (a cistitis mi je nezaobilazan "drug" na moru) .

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Martina, nemoj piškiti u moru, pardon na intimiziranju, ali od toga dođe cistitis.
    Presvuci se u suhi badić i kad si negdje što nije plaža, odmah pamučne gaćone.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Presvlačim se, a ovo za piškenje nisam znala (a neće mi uskoro i trebati - ovo ljeto preskačemo more ).

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, jedna moja prijateljica ima česte cistitise, nakon drugog (vrlo teškog) poroda joj se spustio mjehur i radi toga joj se zadržava urin, čak joj je predložen operativni zahvat. Njoj sva ova pravila, sve moguće brusnice, uvini čajevi i slično ne pomažu, ali za one koji nisu takvi ekstremni slučajevi pretpostavljam da u nekoj mjeri pali.

Ok, ovo je kako ne dobiti cistitis, a što radite kad ga dobijete? Što vam pomaže a da nije antibiotik? Što vam smeta i pogoršava stanje (neka hrana, stres, tange...)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •