Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: More i mala beba

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Podižem temu
    Ma imam par pitanja. Dakle, bebač će imati 6 mjeseci kad budemo išli na more.
    Zanima me:
    1. Na šta ga poleći (jer vjerovatno tada još neće sjediti) da mu bude udobno - jel bi luftic bio ok za njegovu kičmu?
    2. U slučaju da nema hlada, jel ok satorcic za plažu jer u njima isto zna biti jako vruće?
    3. Da mu stavim kakvu majicu dok je izvan vode s obzirom da kreme još ne smije koristiti? Za more sam mu mislila kupiti neku sa UV zaštitom kao i kapicu
    4. Šta preko dana kada su jake vrućine i nije preporučljivo izlaziti, jeste i vi tad u zatvorenom ili ipak odete negdje ma terasu na kavu (u hlad naravno)?
    5. Da li se vašim bebama promijenio ritam u spavanju i buđenju po ljeti? U smislu ako se odlučimo rano ujutro na more, a mali bi još spavao da ga ipak budim ili jednostavno da odemo kasnije popodne (17.30-18, iako bi i to bilo onda kraće jer ide na spavanje oko 20-20.30)?
    6. Jel sa 6 mjeseci premali za neki kolutić da možemo malo u dublje plivati?

Hvala vam na odogovorima i ispričavam se ako su banalna ali voljela bih biti sigurna šta i kako s tako malom bebom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mateaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu
    Ma imam par pitanja. Dakle, bebač će imati 6 mjeseci kad budemo išli na more.
    Zanima me:
    1. Na šta ga poleći (jer vjerovatno tada još neće sjediti) da mu bude udobno - jel bi luftic bio ok za njegovu kičmu?
    2. U slučaju da nema hlada, jel ok satorcic za plažu jer u njima isto zna biti jako vruće?
    3. Da mu stavim kakvu majicu dok je izvan vode s obzirom da kreme još ne smije koristiti? Za more sam mu mislila kupiti neku sa UV zaštitom kao i kapicu
    4. Šta preko dana kada su jake vrućine i nije preporučljivo izlaziti, jeste i vi tad u zatvorenom ili ipak odete negdje ma terasu na kavu (u hlad naravno)?
    5. Da li se vašim bebama promijenio ritam u spavanju i buđenju po ljeti? U smislu ako se odlučimo rano ujutro na more, a mali bi još spavao da ga ipak budim ili jednostavno da odemo kasnije popodne (17.30-18, iako bi i to bilo onda kraće jer ide na spavanje oko 20-20.30)?
    6. Jel sa 6 mjeseci premali za neki kolutić da možemo malo u dublje plivati?

Hvala vam na odogovorima i ispričavam se ako su banalna ali voljela bih biti sigurna šta i kako s tako malom bebom
    6. Postoje posebni koluti za malu djecu - npr. Fredov kolut. Za običan kolut je beba od 6 mjeseci definitivno premala.
    Ali nemoj se iznenaditi ako se bude derao... to ne znaš dok ne probaš. Moj stariji je obožavao vodu i more i kupanje, a nije smio u dublje zbog suženih zvukovoda, tako da je u školu plivanja išao tek s 5 godina. A mlađi, koji nije imao tih problema, derao se u prvoj godini i odbijao ući u vodu...

5. Moja djeca su bila ranoranioci, pa im se nije nešto posebno mijenjao ritam spavanja. Obično su dobro spavali na moru, jer su puno boravili na svježem zraku. U kolica, pa udri u šetnju...

4. Planiraj izlaziti ujutro do 10 sati (ili čak kraće ako je jako sunce) i popodne nakon 17h. Najtopliji dio dana provedite u hladu ili unutra. Na moru obično nije tako strašna zapara, uvijek malo puše, pa se može biti i vani u sjeni. Kolica daju dovoljan zaklon, a još uzmeš pelenu da prebaciš preko i to je to.

3. Majica bijela tanka - to je svakako dobra ideja. Također i kapica. Imaš posebne bedževe koji imaju uv filter i koji promijene boju ako je uv zračenje prejako, pa brišeš u hlad ili unutra. Ne mogu se sjetiti gdje smo mi to nabavili, znam da su moji sinovi to imali na kapici još u jasličkoj dobi. Možda ima u ljekarni.

2. Šator za plažu je ok, ali NEMOJ po jakom suncu s tako malom bebom biti na plaži.

1. LUftić nije dobra ideja, ali neka debela frotirka ili štep deka na složena 4 sloja je druga priča.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •