Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Zašto je krastavac zelen?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    davidova mama cak ima i tajni broj djeda mraza,
    posalji mi ga na pp

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    ali se ne DOJE!!!!!!mislim morski psi 8)
    A to se kao baš vidi i na dokumentarcu... vidiš malog dupina uz mamu dupinicu i gotovo, tko bi to snimio tako na blizu?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A morski psi imaju one ribice prikvačene na kožu...još će netko pomisliti da ih doje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a stvarno ste me zamislile..

Ne znam što bi odgovorila svom dečku da me pita. Ne bi to objašnjenje sa klorofilom, jer mi se to čini prekomplicirano..

Mislim da bi mu rekla da svako voće i povrče voli sve boje a li da neku voli najviše. Npr. krastavac najviše voli zelenu, jagoda crvenu...

Alo bi me pitao zašto on nije plavi a najviše voli plavu boju. Onda bi mu rekla da on može nositi plavu majicu ili plave gače ako želi...

I nadala bi se iskreno da će biti time zadovljan, jer ne znam što bi drugo rekla

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne znam jeste li čuli za pojam intuitivno znanje. Moja profa na faksu je imala vrtić u kojem je radila s klincima po tom principu.

Samo jedan primjer...vidjela sam crteže klinaca od 4 godine koji su na pitanje kako riba pliva i spava crtali ribe s ribljim mjehurom za koji nikada nisu niti čuli, nekako im je bilo 'prirodno' smjestiti ga u ribu iako ga nisu znali niti imenovati.

Tako da kao odgojitelj definitivno podržavam Apricot s istinitim objašnjenjima, prilagođenima djeci, naravno.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja pokušavam objasniti točno ali onako kako mislim da bi Jakov razumio
    npr.ljudsko tijelo smo objasnili preko onog francuskog crtića Ljudsko tijelo ( nemamo ga ali ga se mama jako dobro sjeća :D )
    Tako smo prošli ...zašto moramo jesti voće i povrće...od toga su naši "radnici" i "vojnici" ( oni koji grade naše tijelo i bore se protiv bolesti ) snažni .
    Curi nam nos kada nam bakterije i virusi uđu u nos pa ih naši vojnici sa šmrkljicama izbacuju van.Zato i moramo puhati nos da im pomognemo...
    Ne valja dugo ne ići na wc ( kada se zaigra može trpiti satima ) jer je piškenje i kakanje smeće koje ostaje nakon što naši radnici uzmu sve što im treba za izgradnju tijela ( kao i kod tate na gradilištu ).Pa ni nama u kuhinji nije fino da nam smrdi smeće... To sve funkcionira savršeno.

Prošli smo i zašto kiša pada,šta je magla...to sam mu baš objasnila sa isparavanjem,oblacima...

Pa i gdje su Englezi i Njemci i Španjolci...gledali smo globus i karte.I kuži totalno..zapravo me iznenađuje koliko shvaća i postavlja pametna i logična pitanja da priče proširimo.
    Npr.nakon priče o Zemlji i gledanja globusa za otprilike mjesec dana mi je u krevetu rekao da se boji da ne padnemo ...a ja :?
    ukratko boji se da ne padnemo s lopte

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Svo voće i povrće je u početku zeleno, a kasnije promjeni boju i okus (sazrije). To se dešava zato da ga životinje pojedu i pokakaju sjemenke malo dalje gdje će narasti nova biljka s novim plodovima. Ako životinja ipak ne pojede plod on se pokvari (istruli-takav je žuti krastavac-fuj) pa sjemenke opet dođu na zemlju i izraste nova biljka.

Jel dobro ?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    pa sjemenke opet dođu na zemlju i izraste nova biljka
    A kako iz sjemenke izraste nova biljka? I eto te začas na cvijetu, pčelicama, oplodnji...

Još nismo u toj fazi, ali pripremam se. I jedva čekam, super su mi ti mali mozgovi.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kada neznam odgovor kazem da neznam i ona je ok stime.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •