ja pokušavam objasniti točno ali onako kako mislim da bi Jakov razumio
npr.ljudsko tijelo smo objasnili preko onog francuskog crtića Ljudsko tijelo ( nemamo ga ali ga se mama jako dobro sjeća :D )
Tako smo prošli ...zašto moramo jesti voće i povrće...od toga su naši "radnici" i "vojnici" ( oni koji grade naše tijelo i bore se protiv bolesti ) snažni .
Curi nam nos kada nam bakterije i virusi uđu u nos pa ih naši vojnici sa šmrkljicama izbacuju van.Zato i moramo puhati nos da im pomognemo...
Ne valja dugo ne ići na wc ( kada se zaigra može trpiti satima ) jer je piškenje i kakanje smeće koje ostaje nakon što naši radnici uzmu sve što im treba za izgradnju tijela ( kao i kod tate na gradilištu ).Pa ni nama u kuhinji nije fino da nam smrdi smeće... To sve funkcionira savršeno.

Prošli smo i zašto kiša pada,šta je magla...to sam mu baš objasnila sa isparavanjem,oblacima...

Pa i gdje su Englezi i Njemci i Španjolci...gledali smo globus i karte.I kuži totalno..zapravo me iznenađuje koliko shvaća i postavlja pametna i logična pitanja da priče proširimo.
Npr.nakon priče o Zemlji i gledanja globusa za otprilike mjesec dana mi je u krevetu rekao da se boji da ne padnemo ...a ja :?
ukratko boji se da ne padnemo s lopte