Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Beba ne želi papati "zadnje" mlijeko

dmati11

Početno Beba ne želi papati "zadnje" mlijeko

Pozdrav mame,

Kao i sve mame na ovom forumu imamo problem kod dojenja.
    Naš problem je sljedeći: Petar je rođen 15.03.2007. (sada ima 3,5mj)sa 3650g (iz bolnice izašao sa 3360) i 49cm dugačak (mali buco), sa prvim stavljanjem na ciku (još u bolnici) sve je bilo savršeno odmah je znao što mu je činiti, čak su nas i sestre znale pohvaliti. Po dolasku iz bolnice pojavio se prvi problem bljucanja (ja bih to ipak nazvala povraćanjem) u velikim količinama, kako nas je u to vrijeme posjećivala patronažna njen savjet je bio da mu dam dudu jer je vjerojatno uzrok "bljucanja" prejedanje te će duda ublažiti potražnju za sikom i prejedanjem. U međuvremenu je beba do zadnjeg posjeta pedijatrici narasla 11cm i udebelio se 2840g. To je funkcioniralo do prije 2-3 tjedna kada se smanjillo povraćanje ali je Petar odlučio da siki dvije sike te da "zadnje" mlijeko odbija, točnije prvo posiki dio koji je lakši pa počne plakati pa se prebacimo na drugu siku (i tada je znao nastaviti plakati ali ga u pravilu duda umiri). Zbog očite neusklađenosti između mene i Petra ja sam otišla u savjetovalište na vaganje i ispalo je da je za dva tjedna dobio svega 200g.
    Pelene mokre, u pravilu pokakane 1 dnevno, malo suha koža na licu.
    Po noći se budi uglavnom 2-3 puta (po siki i zaspi) a po danu je razmak od 1-4 sata.

Moram naglasiti da mi je ovo druga beba te da sam prvo dojila 11mj (bez većih poteškoća i bez dude) i iz tog razloga sam mislila da sve znam a kad ono ćorak... ja sad zbunjena njegovim plačem kao da mi je prvo.

Što mi je činiti, kako da ga natjeram da pojede "zadnje" kvalitetnije mlijeko? Primjetila sam da mi se smanjila količina mlijeka pa sam se u zanjih par dana počela izdajati te mu zadnje mlijeko davati na špricu, uspjela mi se povećati količina mlijeka te nakon njegovog sikenja ja nekad izdojim i do 20ml, ali to mi i nije baš neko rješenje jer on i dalje plaće i okreće glavu kada dođe do težeg djela.

Nadam se da sam pojasnila situaciju te da će se naći pametno rješenje našeg problema.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: [b]Beba ne želi papati "zadnje" mlijeko[/b]

[quote="dmati11"]... odlučio da siki dvije sike te da "zadnje" mlijeko odbija, točnije prvo posiki dio koji je lakši pa počne plakati pa se prebacimo na drugu siku (i tada je znao nastaviti plakati ali ga u pravilu duda umiri).

mislim da mi imamo isti ili sličan problem, bar u ovom dijelu, u vezi prirasta, svaka čast . Nisam u vezi toga još nikoga pitala pa se i ja priklučujem, što da radim??? :/ :/ :/

Pokušala sam to riješiti ovako: podignem ga da podrigne i kad se smiri, vraćam na istu siku dok izdržimo pa opet ponavljanje. Kad mi je dosta, zabavim ga nečim drugim i uglavnom ispadne da i nije gladan nego nešto izvodi... Iduće dojenje ista sika bar dok prođu neka 3-4 sata, osim ako ona prva stvarno nije bila prazna, onako ko vrećica.

Ne znam je li tako dobro....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dmati, prirast od 200 grama u 2 tjedna kod bebe od 3,5 mjeseca je sasvim u redu: to je period kada su bebe aktivnije i kada je manji prirast uobičajen.

što se negodovanja na dojci tiče, pokušaj promijeniti položaj, "zavarati" bebu... neka misli da je dobio drugu dojku, a stavi ga na istu kako bi ipak došao do masnijeg mlijeka.
    brojanje stolica je važno u prvih 6-8 tjedana, tada je važno da su 3-4 dnevno: tvoj dečko je sada već velik i normalno je da ima jednu stolicu u 24 sata, pa čak i da stolica potpuno izostane i više od tjedan dana.

kažeš da mu se ne da vući kada bi trebao jesti masnije mlijeko. pokušaj s kompresijama u vrijeme dojenja, tako ćeš mu pomoći da mu lakše ide.
    u ovom tekstu možeš pročitati kako se rade kompresije:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669

budući da ste imali odličan prirast u prva tri mjeseca i da je Petar toliko dobino na visini... mislim da vam jako dobro ide i da je ovo neka trenutna kriza: toplo vrijeme također može uzrokovati veću potrebu za prvim mlijekom, kako bi se više utažila žeđ.
    nemoj brinuti, pokušaj ono s promjenom položaja i kompresijama, pa javi...

dmati11

Početno

Evo da javim rezultate, danas smo bili kod pedijatrice i Petar je ukupno u 4mj dobio 500g. pa sada ima 6700g narastao je još 3cm pa sada ima 63cm. On još uvijek negoduje kod sikenja ali mjenjamo položaje pa to donekle funkcionira, uglavnom nam pomaže na slikama prikazani zadnji položaj i to kada treba povući "zadnje" mlijeko.
    I to je to .....pozdrav!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •