patrik ne voli biti prljav, ali jako se treba paziti kad će mu se uputiti pitanje - npr. idemo prati ruke. Jer kad dođemo doma (i kad bi btw trebalo oprati ruke) on je toliko zaokupljen igračkama - prvo se s vrata zatrči među igračke ko da ih nije vidio bar mjesec dana - i onda ga ne diraj. Obično čitavo popodne provedem moljakajući ga da idemo oprati ruke jer "kad se dođe doma prvo se skinu cipele, onda se operu ruke, onda se presvuče.....", već sam si ko papiga, a njemu na jedno uho unutra, a na drugo van.
oprati kosu je prava noćna mora: našaponirati još kako-tako ako ga se nečime zabavi, ali isprati no way....susjedi već sigurno misle da ga svaki drugi-treći dan koljemo u kupaonici i onda ako mu ne uspijem dobro isprati, kad se osuši sav bude slijepljen i što, onda ispočetka
zube pokušavamo prati svaki dan bar navečer u kadi i s obzirom da ne da nikome nego hoće sam, mogu misliti koliko ih opere. obično par puta traži da mu stavim pastu, a bar malo promrlja po prednjim zubićima, ali na stražnjima, tko zna čega sve nema i otkada , na silu mu oprati zube nisam niti pomišljala jer ne znam što bi bilo gore da ima traume od pranja zuba pa da ubuduće to izbjegava ili da ih sam "opere" s vremena na vrijeme. doduše svaki put kad vidi nekoga da pere zube, traži i on i imitira, ali nisam sigurna da baš nešto i opere. davno su prošla ta vremena kad je dao da mu ja (onih par prednjih) operem rotirajućom četkicom na baterije....