Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: koji sir za cheesecake?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Crikvenica
    Postovi
    98

    Početno koji sir za cheesecake?

    našla sam recept u kojem se spominjao krem sir Philadelphia, zar nije on slan :? ?jel može ricotta il mascarpone?
    pomagajte, hitno je!

  2. #2
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    meni ti je najbolje staviti obični kravlji sir s placa i u koji stavim i malo domaće vrhnje.

    kako vidim da si s mora, to ti vjerojatno ne dolazi u obzir - možeš koristiti svježi kravlji sir iz dućana, ali efekt sigurno nije isti - ali opet je meni bolje nego ti uvozni sirevi

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Crikvenica
    Postovi
    98

    Početno

    ok, trenutno de mogu al seka mi je u zg pa mi može nabavit kravlji, jel onaj od kumica s place? znam da je taj fantastičan.

  4. #4
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    da. I ja još dodam koju žlicu vrhnje isto s placa.

    To mi je definitivno najbolja kombinacija za cheesecake.

  5. #5
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    Philadelphia jeste najbolji sir za cheesecake, čak mislim da je izvorni američki recept baš s tim sirom.

  6. #6
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    i ja mislim da je, ali je meni i dalje bolji sir s placa - a stvarno volim cheesecake!!!

  7. #7
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    htjela sam reći: kupujmo hrvatsko!!!

  8. #8
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Definitvno Philadelphia!!! Ili kombinjacija Phili-a i kravljeg. Meni sa kravljim bude bas sirasto. S philadelphiom mi bude fino kremasto a kombinacija je isto ok.

    A moze i Skala ako se ne nadje Phil. ( a i jeftinija je).

    Ja sam nutella chese cake umjestoi sa ricottom radila sa mascrponeom i bio je fantatican. Namjeravm raditi i sa rcotom cim ulovim istu

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    163

    Početno

    Ja uzmem onaj Vindijin svježi sir sa zelenim poklopcem. Običan kravlji mi je prezrnat za takve kolače, a ovaj vindijin je baš fino kremast.

  10. #10
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Citiraj MoMo prvotno napisa
    Definitvno Philadelphia!!! Ili kombinjacija Phili-a i kravljeg. Meni sa kravljim bude bas sirasto. S philadelphiom mi bude fino kremasto a kombinacija je isto ok.

    A moze i Skala ako se ne nadje Phil. ( a i jeftinija je).

    Ja sam nutella chese cake umjestoi sa ricottom radila sa mascrponeom i bio je fantatican. Namjeravm raditi i sa rcotom cim ulovim istu
    e u tom je caka, meni od sira s placa nije sirasto (kaj god to značilo -- hoću reći nisam sigurna jel mislimo na isto)

  11. #11
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    NanoiBeba,

    nisam probala sa sirom sa placa da budem iskrena. ali budem pa ti javim. kad bolje razmislim ima u tome nesto.

  12. #12
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    probaj, ali dodaj i vrhnje.

    Ja obožavam cheesecake, a i imam odličan recept. Samo sam malo zakazala u pečenju kolača.

  13. #13
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ovaj običan kravlji sir ne bude zrnat ako se premiksa štapnim mikserom, baš bude kremast.

  14. #14
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    NanoiBeba, ajde podjeli s nama svoj recept. Meni onaj donji dio nikad ne ispadne onako kako želim, ili je pretvrdo ili se mrvi ili .....
    Baš bi mogla raditi kolač za vikend :D

  15. #15
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    Podjeli,budi drug...
    Već se

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Miami
    Postovi
    35

    Početno

    Evo jednostavnog Cheese Cake-a bez pecenja i jaja.

    Podloga se moze praviti na 2 nacina-hrskava ili meksa. HRSKAVA:200g mlevenog Plazma keksa (ili vec neki drugi, neznam kojeg ima u HR) pomesati sa 125g istopljenog putera. Masu rasporediti u okruglu formu i peci u rerni, vise osusiti nego peci.
    MEKSA: 300g Plazme mlevene, 125g putera istopljenog i i 200ml mleka umesiti i rasporediti po modli/okrugloj formi.
    Ovde u USA se za svrehe podloge koristi Graham keks.

    FIL: 300g neslanog sira ili Filadelfije
    1 kisela pavlaka (vrhnje)
    1 slatka pavlaka
    100g secera
    Sjediniti mikserom sve sastojke. Slatku pavlaku predhodno umutiti u slag.
    500g malina (moze i drugo voce) zamrznutih ili svezih prokuvati sa 200g secera oko 20 min i tome dodati 1 1/2 kesicu zelatina. Kad se smesa od malina prohladi, preliti je preko fila i staviti kolac u frizider. Kolac je fenomenalan i lak za pravljenje. kad je dobro ohladjen modla oko kolaca se moze skinuti. Prijatno

  17. #17
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Citiraj talia7 prvotno napisa
    NanoiBeba, ajde podjeli s nama svoj recept. Meni onaj donji dio nikad ne ispadne onako kako želim, ili je pretvrdo ili se mrvi ili .....
    Baš bi mogla raditi kolač za vikend :D
    kasnim, vikendom nisam na netu.

    Moram naći doma recept (original američki, ha ha! ali sa sirom s placa) i onda ga prepisati

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •