našla sam recept u kojem se spominjao krem sir Philadelphia, zar nije on slan :? ?jel može ricotta il mascarpone?
pomagajte, hitno je!
našla sam recept u kojem se spominjao krem sir Philadelphia, zar nije on slan :? ?jel može ricotta il mascarpone?
pomagajte, hitno je!
meni ti je najbolje staviti obični kravlji sir s placa i u koji stavim i malo domaće vrhnje.
kako vidim da si s mora, to ti vjerojatno ne dolazi u obzir - možeš koristiti svježi kravlji sir iz dućana, ali efekt sigurno nije isti - ali opet je meni bolje nego ti uvozni sirevi
ok, trenutno de mogu al seka mi je u zg pa mi može nabavit kravlji, jel onaj od kumica s place? znam da je taj fantastičan.
da. I ja još dodam koju žlicu vrhnje isto s placa.
To mi je definitivno najbolja kombinacija za cheesecake.
Philadelphia jeste najbolji sir za cheesecake, čak mislim da je izvorni američki recept baš s tim sirom.
i ja mislim da je, ali je meni i dalje bolji sir s placa - a stvarno volim cheesecake!!!
Definitvno Philadelphia!!! Ili kombinjacija Phili-a i kravljeg. Meni sa kravljim bude bas sirasto. S philadelphiom mi bude fino kremasto a kombinacija je isto ok.
A moze i Skala ako se ne nadje Phil. ( a i jeftinija je).
Ja sam nutella chese cake umjestoi sa ricottom radila sa mascrponeom i bio je fantatican. Namjeravm raditi i sa rcotom cim ulovim istu![]()
Ja uzmem onaj Vindijin svježi sir sa zelenim poklopcem. Običan kravlji mi je prezrnat za takve kolače, a ovaj vindijin je baš fino kremast.
e u tom je caka, meni od sira s placa nije sirasto (kaj god to značilo -- hoću reći nisam sigurna jel mislimo na isto)MoMo prvotno napisa
NanoiBeba,
nisam probala sa sirom sa placa da budem iskrena. ali budem pa ti javim. kad bolje razmislim ima u tome nesto.![]()
probaj, ali dodaj i vrhnje.
Ja obožavam cheesecake, a i imam odličan recept. Samo sam malo zakazala u pečenju kolača.
Ovaj običan kravlji sir ne bude zrnat ako se premiksa štapnim mikserom, baš bude kremast.
NanoiBeba, ajde podjeli s nama svoj recept. Meni onaj donji dio nikad ne ispadne onako kako želim, ili je pretvrdo ili se mrvi ili .....
Baš bi mogla raditi kolač za vikend :D
Evo jednostavnog Cheese Cake-a bez pecenja i jaja.
Podloga se moze praviti na 2 nacina-hrskava ili meksa. HRSKAVA:200g mlevenog Plazma keksa (ili vec neki drugi, neznam kojeg ima u HR) pomesati sa 125g istopljenog putera. Masu rasporediti u okruglu formu i peci u rerni, vise osusiti nego peci.
MEKSA: 300g Plazme mlevene, 125g putera istopljenog i i 200ml mleka umesiti i rasporediti po modli/okrugloj formi.
Ovde u USA se za svrehe podloge koristi Graham keks.
FIL: 300g neslanog sira ili Filadelfije
1 kisela pavlaka (vrhnje)
1 slatka pavlaka
100g secera
Sjediniti mikserom sve sastojke. Slatku pavlaku predhodno umutiti u slag.
500g malina (moze i drugo voce) zamrznutih ili svezih prokuvati sa 200g secera oko 20 min i tome dodati 1 1/2 kesicu zelatina. Kad se smesa od malina prohladi, preliti je preko fila i staviti kolac u frizider. Kolac je fenomenalan i lak za pravljenje. kad je dobro ohladjen modla oko kolaca se moze skinuti. Prijatno![]()
![]()
kasnim, vikendom nisam na netu.talia7 prvotno napisa
Moram naći doma recept (original američki, ha ha! ali sa sirom s placa) i onda ga prepisati