Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 185 od 185

Tema: "Milka" torta - tako savršena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Paulita prvotno napisa
    Malo sam izmijenila tijesto. Umjesto lješnjaka sam stavila kesten pire od leda, 50 g brašna i samo 50 g šećera. Ispalo je odlično, tijesto se ful diglo pa sam prerezala popola i napravila pravu veeeeliku tortu.

    kako izgleda kad puno izmjeniš?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    silent hill
    Postovi
    1,605

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Paulita prvotno napisa
    Malo sam izmijenila tijesto. Umjesto lješnjaka sam stavila kesten pire od leda, 50 g brašna i samo 50 g šećera. Ispalo je odlično, tijesto se ful diglo pa sam prerezala popola i napravila pravu veeeeliku tortu.

    kako izgleda kad puno izmjeniš?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Savršena, savršena, savršena!
    Radila i prvu verziju, i onu drugu.
    Šta da kažem više. Svi koji su je probali - kući su ponijeli recept!

  4. #4
    aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    889

    Početno

    Uf, ja uspjela zaribati.

    Izgleda da sam predugo miksala vrhnje jer je bilo vrlo tvrdo pa je i cijela torta bila prilično suha i naporna. Eto, tjedan dana nakon pokušaja, još u frižideru čuči izdajnički komadić neuspjeha

  5. #5
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Ne se bedirati, biti će bolje drugi put

  6. #6
    tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Slavonija ravna
    Postovi
    766

    Početno

    Je li netko probao raditi s nekom Milkom s okusom?
    Pitam jer imam u smočnici fini izbor Milki (dijete se tijekom blagdana opremi čokoladama ko omanja trgovina), jagode, karamel, s komadićima lješnjaka, noisette... a ne bi htjela eksperimentirati ako nekome nije provjereno uspjela takva krema.

  7. #7
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Prošli tjedan sam pravila ovu tortu po izvornom receptu, svima se svidjela. Stvarno je dobra.

  8. #8
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    i nama je "MILKA" super!

  9. #9
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

  10. #10

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    Ana, hvala na tom receptu -
    ne samo da je torta jako jednostavna i brza za napravit, nego je i odlična, jako fina.

    Moja (nenamjerna) izmjena je bila da sam umjesto lješnjaka stavila orahe, ali je isto ispalo fino (vjerujem da je s lješnjacima još bolja), i biskvit sam malo poškropila sa mlijekom.
    Ne znam kako je nekima ispao biskvit po 4 cm i slično,
    meni je biskvit bio oko 1,5 cm, krema isto tako, promjer kalupa je 25,5 cm.

    Ne znam da li postoji i varijanta s bijelom čokoladom, tj da li je tko radio i kako je ispalo?


  11. #11

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    S.B.
    Postovi
    18

    Početno

    evo kako ju ja pravim, nevolim previse secera zato sam smanjila kolicinu secera iz originalnog recepta jer mi je bilo preslatko :

    MILKA TORTA

    Biskvit:
    5 bjelanjaka, 3 zlice secera, 5 zlica mljevenog petit keksa, 5 zlica mljevenih ljesnjaka, pola praska za pecivo
    izmutiti cvrst snijeg od bjelanjaka, dodati secer, keks, ljesnjake i prasak za pecivo
    (peci 3 puta - da se dobiju 3 biskvita)

    Fil:
    15 zumanjaka i 11 dkg secera dobro izmutiti, dodati 10 zlica gustina
    sve to ukuhati u 7 dcl mlijeka
    u hladan fil dodati: 20 dkg margarina, 10 dkg mljevenog petit keksa, 10 dkg mljevenih ljesnjaka i krupno naribanu bijelu i mlijecnu milka cokoladu

    slagati na tacnu: biskvit, fil, biskvit, fil, biskvit, ostatak fila
    ukrasiti po zelji



  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    na pravom mjestu
    Postovi
    1,774

    Početno

    Citiraj irena11 prvotno napisa
    Fil:
    15 zumanjaka ...
    15 žumanjaka :shock:
    Pa ova torta je ista kao hola kocke

  13. #13
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Ana, hvala na tom receptu -
    ne samo da je torta jako jednostavna i brza za napravit, nego je i odlična, jako fina.



    X

    jako dobra torta i stvarno jednostavna za napraviti!

    Ne znam kako je nekima ispao biskvit po 4 cm i slično,

    na ovo, iz mog iskustva, biskvit mi ispadne izdasan ako najprije mikserom pomijesam jaja i secer i odmah s njima prasak za pecivo i nakon toga postepeno u tu smjesu dodajem drvenom zlicom i mijesam dio mljevenih ljesnjaka pa dio bjelanjaka, pa izmjesam sve dok ne postane homogeno, pa opet tako dio ljesnjaka pa dio bjelanjka pa izmjesam, dobijem punu zdjelu smjese i biskvit mi se jako napuse i bude izdasan

    ako sve radim mikserom onda mi tijesto "padne" i ne bude tako izdasno.

  14. #14
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    ajme meni kako san ovo quotala jel se kuzi sta sam ja pisala a sta smajlic?

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    ja kužim
    bez brige, tak sam i ja često na početku kvotala

  16. #16
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj newa prvotno napisa

    Wow, bravo, izgleda genijalno...kad ću ja znati napraviti takvu tortu

  17. #17
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Awwww baš mi je drago da ste zadovoljne

  18. #18
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Radila sam ju jučer tortu, odnosno kod mene je to bio kolač. Svima se jako sviđa, ali da se mene pita zvala bi se lješnjak torta, a ne milka jer u mojoj izvedbi definitivno su lješnjaci dominantni. A možda sam ih stavila više nego treba jer ja sve radim odokativno, nema vaganja .
    U svakom slučaju mljac, radit ću ponovno.
    I da, radila sam sa pravim slatkim vrhnjem i bez šlag fixa pa je trebalo malo duže da se sve to stisne.

  19. #19
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Radila jučer i prefiiiina mi je!!!!
    Uostalom, dovoljno govori činjenica da je od jučer popodne ostao samo mali komadić!

  20. #20
    puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    zgb.
    Postovi
    1,577

    Početno

    otvorite poseban pdf pod nazivom "za debljanje"
    osjećam da se debljam već od od samog čitanja!

  21. #21
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Pitanjce o kremi za Aninu milka tortu.

    Ja za jednu drugu tortu otopim čoksu u mikrovalnoj, vrhnje za šlag malo ugrijem i onda pomiješam, te stavim u frižider. Idući dan izmiksam i voila. A ovdje vidim da se u izmiksani šlag stavlja otopljena čoksa. Pa zar nije frka da bi se šlag mogao okrenuti u maslac ako ga se dodatno miksa? S tim da ću ja stavljati "pravo" vrhnje, ne biljno.

  22. #22
    leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    86

    Početno

    poludit cu!!
    ja prvi put radim tortu i dogodilo mi se isto sto i Rayni sa smjesom!rastopila sam cokoladu u đezvici i tako vrelu ulila u šlag i sve je postalo tekućina

  23. #23
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ja sam radila ovu kremu u nedjelju i odlična je. Biskvit sam uzela od jedne druge torte, ali u biti je isti. Milka noisette, i svi poludili za tortom. Jest da je kalorična bomba, ali

    leekt, s maslacem u svim oblicima je osnovno pravilo da se u njega miješa štogod iste temperature. Mislim, znaš sad to i sama, ali eto.

  24. #24
    leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    86

    Početno

    ne kuzim,stavila sam mlijeka i to mješala s čokoladom u đezvici dok se nije čoksa skroz otopila i tada ju ulila u šlag.zasto meni ne uspjeva?!

  25. #25
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj leekt prvotno napisa
    ne kuzim,stavila sam mlijeka i to mješala s čokoladom u đezvici dok se nije čoksa skroz otopila i tada ju ulila u šlag.zasto meni ne uspjeva?!
    Mlijeko ti je višak.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Citiraj leekt prvotno napisa
    ne kuzim,stavila sam mlijeka i to mješala s čokoladom u đezvici dok se nije čoksa skroz otopila i tada ju ulila u šlag.zasto meni ne uspjeva?!
    Mlijeko ti je višak.
    I treba malo pričekati sa čokoladom, ne vrelu lijevati u šlag.

  27. #27
    leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    86

    Početno

    ali da nisam stavljala mlijeka zapalila bi se čokolada :/
    a kak vi to radite na pari?

  28. #28
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    NE bi se zapalila, možda samo mrvicu primila za dno, ali ne zagorila. Posuda u kojoj ti je čoksa ne smije uroniti u vodu.

  29. #29
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Na pari - uzmi veći lonac, ulij vodu, na njega stavi manj lončić i unutra čokoladu. Stavi sve kuhati i čokolada će se postepeno topiti.
    Važno: nemoj otići na forum dok se čokolada topi jer voda će kad-tad nestati!

    Drugi (po meni lakši) način je da zagriješ vrhnje i čokoladu otopiš u njemu, a kad se ohladi sve skupa istučeš u šlag.

  30. #30
    leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    86

    Početno

    tnx.
    idem sad kremu ispočetka,biskvit me ceka od sinoć

  31. #31
    leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    86

    Početno

    uspjelo!! :D
    otapala čoksu na pari i sve super!!
    torta je bas jednostavna i fina!
    hvala Ana!

  32. #32

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa Vidi poruku
    Otkrila sam ovu tortu na jednom forumu i mogu samo napisati da je taaako dobra...

    Sastojci za 8 osoba

    Biskvit
    150 g secera
    5 jaja
    1 prasak za pecivo
    200 g mljevenih ljesnjaka

    Krema
    6 dc šlaga
    3 šlagfixa
    1 vanilin secer
    2 milka čokolade (okus po zelji)

    Priprema ;
    Šećer pomjesati s praskom za pecivo i ljesnjacima, zumanjke pjenasto izraditi a bjelanjke u cvrsti snjeg. Polako sve smjese spojiti u jednu i staviti peci na 180°C oko 35 minuta.

    Šlag izraditi s mikserom dodati fix i otopljenu milku i sve zajedno izraditi dok se ne dobije fina krema. Namazati na ohladjeni biskvit i staviti u frizider na 1-1,5 sat. Makniti obruc od torte i okolo premazati preostalom kremom i posipati mljevenim ljesnjacima.

    Posluživanje
    Za biskvit se moze: umijesto 200 g ljesnjaka staviti 150 g lješnjaka i 50 g brašna
    Podižem topik i ujedno sa zakašnjenjem zahvaljujem postavljačici topika na super torti koja već godinama prati sve naše rođendane i druge svečanosti. Jednostavno, brzo za napraviti i iznimno ukusno.

    Razmišljam kako bi bilo da napravim sa bijelom Milkom uz dodatak nekoliko zrna (ili malo više) šumskog voća? Možda je netko probao takvo što?

  33. #33
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Nemoj se običnom bijelom čokoladom - uzmi onaj blok bijele čokolade za kuhanje, ima u Intersparu, Mercatoru...

  34. #34

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno

    Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se običnom bijelom čokoladom - uzmi onaj blok bijele čokolade za kuhanje, ima u Intersparu, Mercatoru...
    OK, probam pa javim....

  35. #35
    kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,353

    Početno

    evo morala sam se javiti i reći da sam radila ovu tortu i da je nestala u sekundi!!! svi su još tražili,drugi put radim dvije

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •