Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Jos nema zubiće

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Jos nema zubiće

Moj bebač ce za malo malo vise od tjedan dana imati prvi rođendan,a jos nema ni jedan zubić. Znam da je sve to manje-više normalno, i ja sam dobila prvi zub tek sa 9 mj.,al ipak se malo brinem...Kako uopće točno skužiti da li mu izlazi zub,jer njemu se već dugo "sve bijeli", i sve luđački stavlja u usta,pa jos ništa...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da ne brineš... znam dvoje djece kojoj su zubići počeli nicati s 13 mjeseci.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I kod nas je bilo isto tako! Par dana prije prvog rođendana izašle obe gornje jedinice a zatim i dvojke, sve u roku od 15-ak dana. Ništa se ne brini, sve je to normalno, i ja sam bila nestrpljiva ali tješi me to što su ovako ipak bili manje izloženi hrani i riziku za karijes

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno zubići

Da,to sam čula A budući da obožava jest čokoladu,sad mu je dajem da jede do mile volje,a poslije ćemo malo na to pripazit

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dobro kažeš, to je sve individualno. Moj mali je prvi zub dobio s 10 mjeseci. I nije bilo problema oko sljinjenja i nemira. Kad sam pitala pedicu dal trebam brinuti što još nema zubića, ona je rekla: Ja još nisam vidjela bi netko odrastao a da nema zubi
    Mislim da nema brige. Kažu da je i nasljedno pa provjeri malo u kojoj dobi su ti članovi obitelji dobili prve zube.
    Ako vidiš da djetetu smeta i da je nemirno, možeš mu mazati Calgelom, nama je pomoglo kod kutnjaka.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sari je skoro godina i pol, a sve do neki dan je imala samo četiri zuba (sva četiri dolje ), sad joj polako proviruju gornje jedinice... Za prvi rodjendan bila je slična situacija kao kod vas.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj Jan ima 6 i po zuba, a cura koja je mladja od njega 4 dana ima ih 16!!! :/

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Djevojčici od moje prijateljice je za kojih desetak dana punih 15 mjeseci a nije joj nikao ni jedan zubić. bile su kod pedijatrice koja ih je otpremila kući sa komentarom "polako, nići će"...
    Potrošila je dvije bočice dentolax-a, malecka je nervozna i ljuta ko zvijer, kažu nekad zna noktićima strugati desni, ali zubići nikako da probiju, a grize sve redom i trpa u usta sve redom. ne pomažu ni igračke, ni guma ni hlađenje glodalica u frižideru...
    ja joj govorim da dijete vodi stomatologu, da pusti pedijatricu. ipak specijalista je specijalista...
    tražila sam večeras po netu, vidim da to već spada u kategoriju patologije nicanja zubića...
    znate li nekoga sa ovakvim slučajem? neznam šta da joj kažem, da je utješim...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Naš prvi zubek je stigao 2 dana poslije 1. rođenadana,a ubrzo za njim još 4 komada. Sada imamo 20 mj. i upravo je izašao 11. zub.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto kasnije to bolje jer duze traju onda.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Megi je prvi zubić dobila poslije navršenih 13 mjeseci i sad, s 4 godine, svi su joj savršeno zdravi i bijeli. Ne bih rekla da je u pitanju neka posebna higijena, nego stvarno vjerujem da ima nešto u tom "kasnom nicanju", a i genetika je tu dosta bitna.
    Linda je prvi zubić dobila s 9 mj. i muku mučimo s pranjem. Da pokucam (kuc-kuc), za sad su svi OK, a hoće li i ostati... živi bili, pa vidjeli.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo mi smo prešli 12 mjeseci, a 10 dana prije prvog rođendana je izbila dolje desna jedinica - bez ikakvih muka! No tu je stalo, već vidim da ćemo se do drugog načekati, pošto na vidiku nema ničega!
    No stvarno ne mislim da je to neki problem... kad budu htjeli izaći će!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •