Cula sam da sad odnedavno postoji cijepivo protiv vodenih kozica pa razmišljam da cijepim I. Zna li netko nesto o tome,jel ko cijepio dijete protiv toga,kakva su iskustva?
Cula sam da sad odnedavno postoji cijepivo protiv vodenih kozica pa razmišljam da cijepim I. Zna li netko nesto o tome,jel ko cijepio dijete protiv toga,kakva su iskustva?
Mi cemo pustiti dijete da ih odradi.
nadam se samo da nece izmisliti i cjepivo protiv curenja nosa...
Slazem se da malo pretjeruju u tim cjepivima za sve i svašta, al razmisljam jer znam par djece koji su toliko grebali i trgali te kraste da sad imaju trajne velike ožiljke po licu...Vidjet cu
Za vodene kozice kažu da organizam izbacuje nešto što mu ne treba, pa mi se čini da je dobro pustiti ga da to odradi.
Susjeda mi je rekla da kažu da su djeca zdravija nakon kozica(ne onaj prvi period kada treba pripaziti).
mi se cijepili i nakon 10 mj ih i dobili ali u turbo blagom obliku , da mogu birat nakon svega, sigurna sam da bi se opet cijepili. posto su ih dobile mogu si misliti kakav bi grozan oblik dobile tek bez cijepljenje. ovako je ispalo odlicno, sada imaju dozivotan imunitet jer su ih prebolile a i cijepljene su, a imale su tako blag oblik da ga ne bi ni skuzila da nisu dobile neku prehladu u isto vrijeme pa smo zbog toga isli k doku.
Ja sam stava da djecje bolesti u nasem podneblju (opcenito dobra razina higijenskih uvjeta, vecina djece dobro uhranjena) treba dozvoliti djeci da ih prebole.
Osnovni razlog je sto su u najvecem broju slucajeva vrlo blagog oblika ili jesu tezeg oblika, ali prodju bez velikih posljedica, dok tezina i posljedice djecjih bolesti kod odraslih osoba, cini mi se, jesu zestoke, a rijetko tko se u odrasloj dobi cijepi - bas onda kad su te iste bolesti teze preboljive.
OT: jako sam znatiželjan kako izgleda blagi oblik sepse![]()
Većina dječjih bolesti prolazi u "blagom obliku" i bez cjepiva.
Preživiš.Davor prvotno napisa
Sorry što upadam u zdravlje djece s pitanjem, ali što da ja radim. 26 mi je, a nisam ih preboljela... mislim, hoću li se morati cijepiti cijeli život svake godine ili što? Rekao mi je danas pedijatar da bi moglo biti jako opasno kad ih dobijem...![]()
Dovoljno je da se jednom cijepiš, a mislim da se prije može provjeriti jesi li imuna na kozice.
Ja ih nisam preboljela , njegovala muza i sina , znaci jedno mjesec dana neprestanog boravka u kuci s zarazenima i opet ih nisam dobila! MM je dobio od sina , fibra 41 , kompletna upala koze , hitna ,zavrsio u bolnici...
Ajde ti sad znaj sto raditi! :?
Djecu nije potrebno cijepiti protiv vodenih kozica, ali se preporuča da odrasli to učine jer za njih može biti smrtonosno. Pedijatrica je mojoj mami savjetovala da se cijepi jer joj imunitet kao starijoj osobi nije najbolji, a Lana će na jesen u vrtić pa ako donese vodene kozice da ne bi bilo nismo znali.
Ja sam odlucila Megan cijepiti protiv vodenih kozica, ne toliko protiv kozica nego da ne bi slucajno imala kasnije u zivotu problema s herpes zosterom, sto je prilicno gadno kada ga covjek dobije.
uuu ja se ipak nadam da hoce :Dnadam se samo da nece izmisliti i cjepivo protiv curenja nosa![]()
Da, uvijek se treba ograditi sa "vecina". Pa ako si imao tu "srecu" da si u manjini, a tko ti je kriv sto se nisi cijepio.Davor prvotno napisa
Moje dijete ima ogromnu rupetinu posred čela, a ta joj je prva izbila i bila je ko prišt, nikad nije ni izbio mjehur, pa sad vi ne cijepite svoje dijete. Nekome možda nije dovoljan razlog, ali meni svakako je, bit će obilježena za cijeli život. Da sam znala...
Ja sam ih dobila od sina s 30 i nešto i preboljela kao i on - za 2 tjedna bez komplikacija. Kao i sve ostale dječje bolesti do 10. godine. Malu neću cijepiti protiv dječjih bolesti.@n@ prvotno napisa
Mi smo cjepljeni i i dalje smo ih dobili ali jedno 5-6 kozica.