-
Nekoliko malih pitanja
Pošto nam dojenje uglavnom od početka ide dobro bez nekih poteškoća ne želim odustati zbog brojki koje pokazuje vaga pa vas molim da mi odgovorite na par pitanja.
Mia sada ima 16 dana. Rođena je s 3160 g, a iz rodilišta je izašla s 2900 g. Danas smo je vagali i ima 3080 g. Patronažna kaže da je do sada već trebala vratiti porođajnu težinu.
Uglavnom, ona preko dana jede cca svakih 2-3 sata, ali ostaje na cici po sat vremena (dajem joj obadvije cice). Ne sisa kontinuirano nego povuče desetak puta pa uzme pauzu od desetak sekundi. Meni mlijeko stalno curi, kad god stisnem cicu i njoj su usta za vrijeme dojenja stalno puna, čujem da guta i osjetim da mlijeko curi bez problema. Presvlačim ju prije svakog ili svakog drugog podoja i pelene su svaki put mokre (dvije tetre i ćiripa - čak i tuticu smoči) a i skoro svaki put ima stolicu (zlatnožuta).
Moje je pitanje:
Zašto ne dobiva na težini?
Zašto navečer ima fazu od 2 sata kada neće da spava nego bi samo cicala?
Da li da ju vraćam na istu cicu kad podrigne da izvuče masnije mlijeko?
Da probam s kompresijama kad ona odustane od cicanja?
Kako da znam da je ispraznila cicu? (Kad ona ispusti cicu ja još uvijek samo stisnem bradavicu i mlijeko još ide - da li to znači da ju nije ispraznila?)
Da li to što ona bljuca i istovremeno traži još znači da se prejela onog rijetkog mlijeka a zapravo se nije najela?
Da li da joj navečer nakon podoja dajem dohranu ili da se izdojim pa joj dam svoje mlijeko ili da ju jednostavno pustim na cici 2 sata dok ne zaspe?
Stvarno sam odlučna da dojim svoje dijete, ali ne bi htjela da zbog moje tvrdoglavosti dijete pati.
Hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma