Results 1 to 22 of 22

Thread: miomi, ciste i korumpirani ginekolozi...

Default miomi, ciste i korumpirani ginekolozi...

ovako- prvi problem je taj što su mi otkrili cistu na vratu maternice!
    nemam s tim iskustva i nemam pojma što to znači samo znam da su mi uzeli briseve za mikrobiologiju pa sam na čekanju!
    inače od prije imam miom koji je bio oko 2,8cmx1.5 cm. na stražnjoj stjenci maternice.

u desetom sam tjednu trudnoće pa ne znam kakvog utjecaja to sve može imati na trudnoću?

sve te stvari sam otkrila na privatnim pretragama i nije mi jasno kako to isto nije mogao ili htio uočiti moj redovni ginekolog kod kojeg sam takođe bila na pregledu!
    imao je drskosti otvoreno me tražiti novce ako želim da me pregleda na uzv i ja sam glupača pristala-unatoč tomu nije bio u stanju ili nije sposoban otkriti ono što su mi otkrili na privatnom pregledu(poliklinika sunce) čak je zanemario i moje očite loše nalaze štitnjače!

no dobro-svima je poznato naše zdravstvo i znamo da nemamo svi jednaki tretman! :?

mene zapravo zanimaju iskustva s tim miomima i cistama .

na priv. pregledu su nakon nekoliko tjedana na uzv pokušali pronaći miom koji je bio vidljiv ranije ali sada ga nisu mogli naći na uzv. znači li to da je dovoljno daleko od ploda i da ne može naštetiti trudnoći?
    i ta cista(li polip) je takođe nešto novo i zanima me kakvog utjecaja to može imati na trudnoću?

molim sve one koji imaju iskustva s tim da mi kažu nešto o tome!

ja sam imala miom na desnom rogu maternice za koji su rekli da ne može štetiti trudnoći, onda sam samo u jednom ciklusu bila na klomifemima i od tih par tabletica miom je narastao na 4x4 cm pa su me odmah natjerali na opraciju koju čak nisu mogli ni obaviti laparoskopski nego ful rezanje, divota.
    Nadam se da tvoj miom ne reagira tko na hormone i da neće rasti inače znam ženu kojoj se je desilo da miom za vrijeme trudnoće naraste i operirali su je (mislim u 6 mj. trudnoće) i sve je prošlo super.

Želi ti puno sreće

meni je pred kraj trudnoće jedan doktor rekao da imam cistu na rodnici. prije toga mi nitko ništa nije rekao, niti moja soc ginićka niti x doktora koji su me pregledali u bolnici.

nisam imala nikakvih problema pri porodu. cista je još uvijek tu i htjela/trebala bi ići na punkciju mada svi doktori misle da nije opasna.

znači -kako kod koga... :/

mene to brine iz razloga što ću morati češće na uzv nego što bih htjela a već sam bila 3 puta u deset tjedana! :/

bimba iaia's Avatar

Ajde,nemoj se sekirati,nemaš ništa od toga... sve će bit ok.
    Gledaj na utz kao nešto pozitivno...i svaki put žicaj sliku.

(btw.eto ti problema koliko hoćeš a ti bi još i mučnine...trudnička neuračunjivost! )

za uzv ne brini, sve cure s potpomognute su bile na uzv s 5 tjedana pa opet sa 6 pa sa 8, pa 11 itd.
    Ja sam trudna 18 tjedana i bila sam već mislim 6x.

Ja sam operirala miom veličine oko 7 cm. Nedugo nakon toga ponovo je narastao i svi ginekolozi su mi sugerirali ponovnu operaciju, a pošto nisam imala nikakvih tegoba nisam se htjela operirat. U sedmom mjesecu 2005 godine jedan privatni gin izmjerio mi je miom i bio je velik 10 cm. Sugerirao je hitnu operaciju, a kada sam ga pitala dali bi bilo bolje možda da prije zatrudnim rekao je da ne, ustvari rekao mi je da nema teoretske šanse da ostanem trudna, a da kad bi se to i desilo moje šanse da održim trudnoću su nikakve.
    U istom tom mjesecu ostala sam trudna, trudnoću sam podnjela izvrsno i miom mi nije pravio apsolutno nikakve probleme. U 37 tjednu rodila sam vaginalnim putem i bilo je sve u redu.

Veliki miom nalazi se dan danas na stražnjem zidu maternice, a još nekoliko sitnih ima po cijeloj maternici, a ja planiram još jednu trudnoću.

Želim ti sve naj i kako je Mima jednom meni rekla: SADA MISLI NA SVOJU BEBU, A NE NA CISTE I MIOME

Ja imam miom,koji je prije bio toliko mali da ga uopće nisu ni vidjeli na uzv,a sad kad sam T,narastao je odmah na nekih 5-6 cm ..
    Uglavnom,za njega mi je rečeno da će rasti do kraja prvog trimestra,da je to normalno ponašanje mioma kod T,a i da neće naštetiti bebi.Ja se trudim ne misliti na njega,već samo na bebu i za sad je sve ok.Nadam se da će tako i ostati.

Quote Originally Posted by Pepina
    Ja imam miom,koji je prije bio toliko mali da ga uopće nisu ni vidjeli na uzv,a sad kad sam T,narastao je odmah na nekih 5-6 cm ..
    Uglavnom,za njega mi je rečeno da će rasti do kraja prvog trimestra,da je to normalno ponašanje mioma kod T,a i da neće naštetiti bebi.Ja se trudim ne misliti na njega,već samo na bebu i za sad je sve ok.Nadam se da će tako i ostati.

oo je utješno...

s tim da meni nisu niti mogli pronaći taj isti miom sada u T a bio je jasno vidljiv prije trudnoće! :?

Ja sam u drugom tromjesecju i miom mi se povecao 3 puta, u zadnja dva tjedna za 100%. Sad je velicine djecje glavice, dosta me smeta i boli. Meni je receno da najvise raste u drugom tromesecju.l :?

vidra's Avatar

i meni ga je prošli put, u 11. tjednu našao drkad sam prokrvarila. s trudnoćom sam dobila i cistu na jajniku koja je od nekih što nestaju s prvim tromjesečjem. i za jedno i drugo su mi rekli da nije opasno, pa ih ja tako ignoriram. lakše se diše

antigona's Avatar

imam miom na peteljci, u trudnoći mi se povećao za nekih 1,5 cm, sada je oko 3 cm.
    Nije mi ni malo smetao (mogla sam ga osjetiti pod rukom), doktor mi je rekao da ne trebam brinuti.
    Imala sam decidualni polip, on me je zezao jer je povremeno krvario, obično kod pojačane tjelesne aktivnosti i napora, riješili ga na porodu.

Ako miom neće rasti neću ga ni dirati.

Moj je dosta bolan, pogotovo pri pokretima. Prognoze potpuno neizvjesne, moj je sada vec oko 5 cm, a na pocetku trudnoce je bio 1,5 cm.

Moj je miom na početku trudnoće bio 1 cm i zadnji put se vidio na UZ kad sam bila u 20 tj i bio je veličine 4 cm. Tako da je sve super prošlo.

ja ne razumijem! :? i nakon dva uzv u bolnici nisu mogli naći miom! :? može li se to smanjiti vremenom? :?

anitalu's Avatar

Mozarela, ideš li istom liječniku cijelo vrijeme? Moje iskustvo s miomom (a i s ostalim poteškoćama) jest da ih neki vide, a neki ne. Meni je nakon kiretaže jedan liječnik na SD dijagnosticirao miom, čak mi je i predložio operaciju kao najizgledniju opciju dok ga druga dva liječnika nisu vidjela niti mi je to itko prije ili poslije spomenuo.
    Miom je o hormonima ovisan tumor koji pod njihovim pojačanim utjecajem raste, pa tako najčešće i u trudnoći no čula sam za situacije, konkretno jednoj kolegici s bivšeg posla je u trudnoći nestao uslijed rastezanja maternice i nikad ga više nisu vidjeli.
    Možda je to slučaj i kod tebe. U svakom slučaju i da je još tu znam jako puno cura koje su s miomom potpuno uredno iznjele trudnoću. Šaljem veliki pozdrav !

hvala anitalu!

jedan gin ga je otkrio nekoliko mjeseci prije trudnoće i bio je uredno vidljiv i mjerljiv!

nakon toga(u trudnoći) su ga tražili tri različita gina i nitko ga nije uspio uočiti.
    ja ostajem pozitivna i smatram da je to pozitivan znak !

Ja sam imala miom 35x29mm, isto na straznjoj stijenci. Cijelu trudnocu se nije ni mrdnuo, da bi u zadnjih mjesec dana potpuno nestao tj. rastegnuo se. Ja sam ga na pocetku trudnoce lijepo zamolila da se pristojno ponasa i bio je poslusan 8)

mojoj frendici ju puknuo miom u 20 tjednu trudnoče...ležala u bolnici i sve bilo ok

gdje si bila na operaciji i kakav je bio tvoj miom? ja imam 8 cm intramuralni i doktor mi je rekao da si razmislim i odlucim da li zelim na trudnocu ili operaciju

palčica's Avatar

Meni su isto otkrili miom od nekih 2,5 cm i cistu od 6X7 cm. Sljedeći tjedan idem na pregled pa ćemo vidjeti jesu li još uvijek tu. Doktorica, socijalna, vrlo temeljita, mjerila ih je sto puta, utješila me da to ima nekolicina trudnica i da mnogima nestanu unakon prvog tromjesečja. Čitala sam knjigu o trudnoći dr Matijevića gdje sam kaže da je miom opasan u slučaju da zadaje jake bolove, da je baš velik. Nemoj se plašiti, ja ne razmišljam o njima, misli pozitivno i zbog sebe i zbog bebe i ja vjerujem da će ako ništa drugo bar cista nestati - ili će se spljoštiti ili nestati. Bebe će njih srediti!

donna's Avatar

meni je dr rekla da imam cistu na jajniku oko 4cm i da bi trebala nestati tijekom trudnoće...jel to ok?sad sam na početku tek 6 tj trudna