Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: U Vinogradskoj umrla beba

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ono na što meni skače tlak je da se tako često na već mekonijsku vodu daje drip, čime se povećava rizik da to dijete proguta.

ne znam što se konkretno toj nesretnoj ženi desilo, ali svaki put kad čujem da je rodilja dobila drip na mekonijsku vodu pomislim kako se igraju s vatrom.
    pa se nekome to i dogodi...
    (opet) praksa versus science.
    To su i meni napravili! Samo ja tada nisam znala koliko to može biti opasno i sva sreća da je sve dobro prošlo, ali me sada strašno strah drugogo poroda koji je skoro tu i kada čitam ovakve stvari .
    Baš se bojim.

Cijeloj obitelji saučešće, mami da što lakše preživi ovo jer to je strašno

Lea L. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Strava

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

strašno ...

ono na što meni skače tlak je da se tako često na već mekonijsku vodu daje drip, čime se povećava rizik da to dijete proguta.
    daj molim te objasni sto to znaci "ne mekonijsku vodu drip" i kako bi se trebalo u toj situac. postupiti?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    strašno ...

daj molim te objasni sto to znaci "ne mekonijsku vodu drip" i kako bi se trebalo u toj situac. postupiti?
    Meni sva logika govori da onda treba ići na carski, jer kad ti šibnu drip, ne mogu znati hoćeš li roditi brzo ili ćeš ipak rađati 12 i više sati, a za to vrijeme se svašta grdo desi :/ ... I nikad mi nije bilo jasno induciranje poroda dripom ako je situacija tako ozbiljna (vezano za mekonij) - to mi je jedna od većih nelogičnosti u praksi naših rodilišta. Napominjem da je to sasvim logičko razmišljanje bez čitanja literature na temu poroda.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    strašno ...

mislila sam na to da se ne bi smio davati drip ako se utvrdi da je voda mekonijska.
    ili ako je žena do tad bila na dripu, jednom kad vide da je voda mekonijska-trebali bi je skinuti s njega.

a što napraviti? ili odmah carski rez (ako je voda jako tamna i dijete ima simptome distresa),
    ili ako je blago mekonijska-pratiti stanje djeteta i pustiti ženu na miru, bez uznemiravanja i svakako bez lijekova.
    oksitocinski drip, osim što i inače nije benigan, je najriskantniji kad je voda mekonijska.
    zato što još uvijek medicina nije u stanju iskopirati djelovanje prirodnog hormona oksitocina, koji se ispušta u kratkim intervalima, u impulsima.
    svaka žena različito reagira na drip, nema standardne doze.
    tako da se lako može desiti da kontrakcije postanu prejake, preguste, što za dijete može biti opasno, svakako ga stavlja u veći rizik (osim što je i rizik rupture maternice veći).
    iz tog razloga se i inzistira da se žena pod dripom gotovo neprestano monitorira ctg-om.

kad na sve to skupa stavite dijagnozu mekonijske vode, rizik je još veći, jer prejakim drip kontrakcijama dijete je izloženo još većem stresu, što može rezultirati gutanjem te mekon. plodne vode, a do čega inače najvjerojatnije ne bi došlo.
    opet da kažem, ne znam što se u ovom konkretnom slučaju desilo, ali nije daleko od istine reći da je drip u Vinogradskoj rutinski, pa radilo se i o mekonijskoj vodi ili VBACu.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pretužno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jako mi je žao

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jako tužno, jadni ljudi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

užas

iskrena sućut

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="mamma Juanita"]
    [quote]
    to nisam znala, stvarno?
    jer sam ja dobila drip upravo iz tog razloga

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemam riječi-zaista prestrašno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="MGrubi"][quote="mamma Juanita"]
    to nisam znala, stvarno?
    najstvarnije.
    mekonijska voda znači da je dijete već u laganom (ili težem-ovisno o boji) stresu.
    drip taj stres povećava.
    razlog što kod nas i tada (ili baš tada) daju drip je valjda logika da se porod što prije završi.
    ali brži porod ne znači automatski i najmanje stresan porod.
    ako je recimo isforsiran dripom, plus izgonom u 2-3 truda, plus nalijeganjem na trbuh (kao moj 1. porod , ali barem je voda bila bistra), to definitivno povećava rizik za dijete, konkretno od moždanog krvarenja, naglog pada kisika zbog nasilnog prolaska kroz porođajni kanal, čak i loma ključne kosti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[quote="MGrubi"][quote="mamma Juanita"]
    to nisam znala, stvarno?
    MOram te pitati, koliko i prenjela...kao što sam malo više napisala i meni su dali drip nakon što su mi prokinuli vodenjak i vidjeli da je voda mekonijska. Ja sam prenjela 4 dana i bojim se da i ovaj puit ne prenesem baš iz tog razloga.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jako mi je žao . Iskrena sućut obitelji.
    Anđeli su s vama...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="ana.m"][quote="MGrubi"]
    to nisam znala, stvarno?
    MOram te pitati, koliko i prenjela...kao što sam malo više napisala i meni su dali drip nakon što su mi prokinuli vodenjak i vidjeli da je voda mekonijska. Ja sam prenjela 4 dana i bojim se da i ovaj puit ne prenesem baš iz tog razloga.
    4 dana
    no svaki dan sam bila na amnioskopiji i voda se "pripremala" , kad su krenuli trudovi , voda se zamutila (počeli su u 4 ujutro), kad sam došla u bolnicu u 8 ujutro primjetila sam da sluz više nije bjelkasta nego zelenkasta

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MGrubi meni uopće nisu pregledavali vodu, vidjeli su da je mekonijska kad su probušili vodenjak, ali voda je bila prozirna-po mojoj nekoj slobodnoj procjeni relativno bistra sa komadićima mekonija.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iskrena, iskrena sucut.

A za ovo nisam znala, sto je mamma Juanita navela...
    Ja sam prenijela 3, tj. 4 dana i 3 dana mi je voda bila blago zamucena, 4-ti zamucena, i stavili su me na drip na kojem sam nakon 7 sati rodila Hvala Bogu da se nista nije dogodilo...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jadna, jadna mama, jadna bebica, moja naiskrenija sućut i najbolje želje da sirota žena nekako preživi tu silnu tugu i jad

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Iskrena, iskrena sucut.

A za ovo nisam znala, sto je mamma Juanita navela...
    Ja sam prenijela 3, tj. 4 dana i 3 dana mi je voda bila blago zamucena, 4-ti zamucena, i stavili su me na drip na kojem sam nakon 7 sati rodila Hvala Bogu da se nista nije dogodilo...
    Mislim da je razlika između zamučene i mekonijske vode....Mekonijska može biti opasna..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad ću više naučiti da ne čitam ovakve topice?... Strašno mi je žao...Ne bih se nikada voljela naći u koži djetetove majke... Neka malog čuvaju svi anđeli...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •