Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: dosadno joj jesti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno dosadno joj jesti

najprije nisam sigurna da li ovo ide na ovaj podforum, ali nadam se da cete mi malo pomoci jer mi trebaju ideje

moja curica ima deset i pol mjeseci i cini mi se da joj hranjenje postaje strasno dosadno.
    nismo imali nikakvih problema sa pocetkom dohrane, sve je prihvatala po redu, i cak uzivala u klopi, doduse obrok nije ni trajao duze od pet sest minuta. nije tip djeteta koje brlja, ako nesto nece samo okrene glavu i to je to. nikad nisam forsirala jer nisam htjela da joj hranjenje postane odbojno.
    pokusavam ne uvoditi igracke, ali u posljednje vrijeme sve cesce joj dam nesto da bude mirna, ali zelim da jede bez igranja i nagovaranja na klopu; hocu reci ne zelim joj odvlaciti paznju dok jede. nekako sam zamislila da to odvojim od drugih aktivnosti i da hranjenje bude to sto jeste.

imali smo dva puta scene prestrasnog povracanja gdje je dosta izgubila na kilazi i stalo mi je do toga da ona taj gubitak nadoknadi pa joj i dalje miksam kasice (ne u potpunosti, pola miksam pola nasjeckam ili gnjecim) jer na taj nacin vise pojede, kad zvace brzo joj dosadi i jako malo pojede.
    finger food lose prolazi jer brzo odustane

po danu ne doji pa mi je i to problem jer se ne mogu osloniti na to.
    pravim pauze po tri sata izmedju obroka, ali svejedno i kad je najvise gladna pojesce koliko je potrebno da umiri zeludac i onda joj postane dosadno vrti se i cendra, sve dok ne pocne stvarno protestirati (sto bude jako brzo)
    i tu bude kraj hranjenju

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A da ne zeli mozda jesti zbog vrucine. I moj malisa je 10 i po mj. Stalno odbija hranu(a nisu zubici) vidim da mu je prevruce i samo okrece glavu. No isto ga moram zabaviti nekom igrackicom da bilo sto stavi u usta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja ima 10 i po mjeseci i imam isti problem. Zaista vise ne znam sta da radim.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo to riješili tako da sam mu dala da sam jede...bananu, mrkvu, breskvu...samo da drži sam u ruci. I također bi mu malo smočila pladanj na stolici, pa lupka ručicama po vodi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja kad joj dam nesto u ruku ona to kao stavlja u usta, ali vise gnjeci rukama i baca okolo...Kuca bude haos...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jaco 2006, naši klinci bi si mogli dati ruku pod ruku!
    Moj bebač ima 18 mjeseci i problem s hranom je slijedeći: jelo mu je gubitak vremena. Kad treba žvakati-to traje vječno. Dosadno mu je sjediti za stolom.Probala sve metode- od toga da mu po 8 sati(!!?) ne bih dala ništa za jesti niti piti (znam da je grozno -ali on nije ni tražio) u nadi da će početi jesti- a ono- pet žličica i gotovo.
    Sad jede na najgori mogući način-sjedi pred tv-om ili vrti neke igračkice ,a ja hvatam pogodan moment.
    Inače,s tekućim i kliskim (mlijeko,čokolino,jogurti,kefiri,pudinzi ,voćne kašice itd.) nema problema. Glavno da je brzo gotovo i da nema žvakanja.
    Rekla to pedijatrici,a ona kaže da je bitno da jede i da je zdrav i da će me u pubertetu pitati :"Kaj si mi kupila samo pola kruha za sendvič?"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •