-
dosadno joj jesti
najprije nisam sigurna da li ovo ide na ovaj podforum, ali nadam se da cete mi malo pomoci jer mi trebaju ideje
moja curica ima deset i pol mjeseci i cini mi se da joj hranjenje postaje strasno dosadno.
nismo imali nikakvih problema sa pocetkom dohrane, sve je prihvatala po redu, i cak uzivala u klopi, doduse obrok nije ni trajao duze od pet sest minuta. nije tip djeteta koje brlja, ako nesto nece samo okrene glavu i to je to. nikad nisam forsirala jer nisam htjela da joj hranjenje postane odbojno.
pokusavam ne uvoditi igracke, ali u posljednje vrijeme sve cesce joj dam nesto da bude mirna, ali zelim da jede bez igranja i nagovaranja na klopu; hocu reci ne zelim joj odvlaciti paznju dok jede. nekako sam zamislila da to odvojim od drugih aktivnosti i da hranjenje bude to sto jeste.
imali smo dva puta scene prestrasnog povracanja gdje je dosta izgubila na kilazi i stalo mi je do toga da ona taj gubitak nadoknadi pa joj i dalje miksam kasice (ne u potpunosti, pola miksam pola nasjeckam ili gnjecim) jer na taj nacin vise pojede, kad zvace brzo joj dosadi i jako malo pojede.
finger food lose prolazi jer brzo odustane
po danu ne doji pa mi je i to problem jer se ne mogu osloniti na to.
pravim pauze po tri sata izmedju obroka, ali svejedno i kad je najvise gladna pojesce koliko je potrebno da umiri zeludac i onda joj postane dosadno vrti se i cendra, sve dok ne pocne stvarno protestirati (sto bude jako brzo)
i tu bude kraj hranjenju
-
A da ne zeli mozda jesti zbog vrucine. I moj malisa je 10 i po mj. Stalno odbija hranu(a nisu zubici) vidim da mu je prevruce i samo okrece glavu. No isto ga moram zabaviti nekom igrackicom da bilo sto stavi u usta.
-
I moja ima 10 i po mjeseci i imam isti problem. Zaista vise ne znam sta da radim.
-
mi smo to riješili tako da sam mu dala da sam jede...bananu, mrkvu, breskvu...samo da drži sam u ruci. I također bi mu malo smočila pladanj na stolici, pa lupka ručicama po vodi.
-
ja kad joj dam nesto u ruku ona to kao stavlja u usta, ali vise gnjeci rukama i baca okolo...Kuca bude haos...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma