Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kako bebe reagiraju na dohranu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Kako bebe reagiraju na dohranu?

Uskoro se spremam početi s dohranom jer će mali vjerojatno na jesen u jaslice. Otprilike znam kako ću početi, no nečeg drugog se pomalo pribojavam... Naime, upozorili su me da će dijete na svaku namirnicu vjerojatno reagirati (ne govorim o alergijama i alergenima, nego uglavnom o grčevima).

Pa me zanima - jesu li to uglavnom priče, pretjerivanja i kako su zapravo vaše bebe reagirale na prve kašice? Napominjem da ne namjeravam početi s dohranom prije navršenih 6 mjeseci, a također ne namjeravam ukinuti dojenje u potpunosti (kad počnem raditi kanim dojiti barem ujutro i navečer).

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nika baš nije bila oduševljena s kašicama, niti je baš voljela jesti do nedavno kada je krenula u jaslice. Što se tiče nje, nije imala nikakve grčeve. Mislim da su djece individualna i da kod mojeg djeteta ne mora biti ništa, a tvoje dijete stvarno može imati grčeve. Počinješ s voćem koje ne napuhava, a kasnije s povrćem koje je isto tako lagano. Mislim da ne bi trebala imati problema s dohranom.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hej, pa tvoj maleni je točno godinu dana mladji od mog

Mi smo isključivo dojili do 7 mjeseci njegovog života, ali dohranu nije prihvatio do svojih 11,5 mjeseci. Grceva nismo imali nikakvih.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jao i vi krećete s dohranom

mi nikakvih grčeva nismo imali, ali nismo ni neki naručiti ljubitelji dohrane. drži se tablica i mislim da nikakvih problema ne bi trebala imati

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo 9 m. i dohrana nam je koma !!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slučajno otišlo...
    i......Slano nismo usvoili ( tu i tamo koja juha ) , voće svaki drugi dan ali isključivo mora biti kupovno. Moze pojesti uz dosta truda gotove kašice što se prave s vodom ! Povrati kad joj padne napamet itd

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija je prihvatio dohranu s 8, 5 mjeseci, doslovno preko noći je počeo jesti, nismo imali nikakvih reakcija ni grčeva (kuc-kuc-kuc).

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da te ohrabrim malo
    nakon početnog brljavljenja, kad je skužila čemu dohrana služi (nakon cca mjesec dana) maja jede ko vuk
    čim vidi svoj tanjur mrmlja od zadovoljstva. nadam se da ćete bit iste sreće, iako je u početku uobičajena nespretnost i stres kod mame
    reakcije nikakve, grčevi ništa. ma ne brini

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nikakvih reakcija nismo mi imali, niti grceva. I odmah od pocetka je navalio i mogao bi jesti po cijele dane

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    da te ohrabrim malo
    nakon početnog brljavljenja, kad je skužila čemu dohrana služi (nakon cca mjesec dana) maja jede ko vuk
    Citiraj MartinaP prvotno napisa
    Andrija je prihvatio dohranu s 8, 5 mjeseci, doslovno preko noći je počeo jesti, nismo imali nikakvih reakcija ni grčeva (kuc-kuc-kuc).
    Ovo mi daje nadu, kod nas je dohrana još uvijek brljbrlj. Voće još kako tako, ali povrće i meso . Jedan dan nešto pojede, ja sva hepi, onda pet dana ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi isto još nismo počeli.Ali evo u zadnje vrime kako ima ovih velikih trešanja, pa još ako su onako velike i tamne I onda Zara me gleda kao da bi me pojela Pa joj ponekad držim polovicu trešnje i ona sisa nemilo sok iz nje , i ako joj ne dam više počne zavijat. Jednostavno joj paše...biće kako su ove vrućine...Reakcija nije bilo,iako su trešnje preporučljive tek od 7.mj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Klara je 7 mjeseci - i poceli smo s dohranom prije mjesec dana - i ide nam odlicno. Sve radim po spagi - pocela sam s povrcem, svako povrce 6 dana SAMO TO prije nego uvedem novo, i dodatak rizolina ili kukuruznih pahuljica da bude kompletan obrok. I nemambas nikakvih problema (a Klara cak ima neurodermitis pa moram totalno payiti i sve polako da vidim da ne bude alergije). Do sada smo jeli mrkvu, korabicu, brokulu, cvjetacu, rizolino i kukuruz, a danas smo upravo poceli i s mesom (danas sam joj brokulu i cvjetacu skuhala u vodi od pilece juhe bez zacina, a tako cu i sutra, a onda cu ubaciti malo bijelog mesa).

Uglavnom, pratim sve po tablici i polako, i odusevljena sam kako to ide, a i Klara je jer sve pojede :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, ne znam da li znas,
    ali svakako joj daj prvi m jesec samo povrce, onda meso dodaj sljedeci mjesec - I TEK ONDA VOCE!!! Jer obicno, ako krenes s vocem, onda je tesko nauciti ih na povrce (razumljivo, zar ne, ipak je voce slatko skroz).
    Meni je tako patronazna preporucila i ja sam tako pocela i super je.
    A skuzila sam i da su zapravo i sve te kasice od tog povrca *mrkva, korabica posebno, brokula i cvjetaca, zapravo pomalo slatkaste, pa to super Klara papa.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Astralis prvotno napisa
    Mi isto još nismo počeli.Ali evo u zadnje vrime kako ima ovih velikih trešanja, pa još ako su onako velike i tamne I onda Zara me gleda kao da bi me pojela
    Meni on svaki zalogaj gleda kao da bi me pojeo

Citiraj MaKla prvotno napisa
    E da, ne znam da li znas,
    ali svakako joj daj prvi m jesec samo povrce, onda meso dodaj sljedeci mjesec - I TEK ONDA VOCE!!!
    Dobila sam nedavno tu uputu, baš od pedagogice iz vrtića. Ako je na tatu ili mene, to neće biti lako. Mi baš i nismo nešto "zeleni"...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj je super reagirao na dohranu. mi poceli s vocem, pa zitaricama, pa povrcem. sve jede bez problema. jos nisam nasla da mu se nesto ne svidja. nikakvih reakcija nije imao (osim odusevljenja ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •