Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: Šivanje pelena 9. dio

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovca i janje hvala na informaciji za pletene pelene, još učim
    Gdje je taj Omniteh za čičak?
    Klara svaka čast na peleni
    Ja sam sašila prvu pelenu od svoje roze piđame gornji dio
    Stavit ću slikicu kad škljocnem
    Istina je da je materijal rastezljivi frotir pa se teško šivao, morati ću ipak početi sa stabilnijim materijalima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ukucaj Omniteh, ima broj negdje, to je veleprodaja; 50 m čička košta ispod 2kn po metru, trebaš oba smjera, ali ja sam uzela samo onaj mekani dio koji se puno troši, čičkastog dijela sam imala puno od prije jer se u maloprodaji mora kupovati oba.

Ne sjećam se točno, ali 100 m me s poštarinom koštalo nekih 130 kn.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo sašila sam pelenice od trešnja/jagoda materijala, iznutra je flanel od starih plahti :D

http://img69.imageshack.us/img69/657...esnjamaij0.jpg

ovca_i_janje dobra je ideja ovo s kupovinom samo mekanog dijela čička. Potražit ću kad potrošim ono što sam za sada kupila.

Koju širinu čička koristite?

I kakvu lastiku koristite?
    Ja sam kupila neku tanku, oko pola cm široku. Nisam šivala kroz nju - tj. probala sam i vidjela da bolje drži kada nije prošivena nego samo uvučena u rub pelene.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

k.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jagodice su za prste polizati...

Ovako:
    - lastik širine 8 mm je dugotrajniji, ali ja preferiram 6 mm jer se ljepše oblikuje uz nogice, odnosno nikada se ne urezuje;
    - ja sam koristila i čičak 3 cm i čičak 5 cm - i nema neke razlike. Nedavno sam šivala malene i onda je bolje 3 cm. Ako mi negdje treba više, sašijem dva reda po 3 cm.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma to klara! super su ti pelenice! :D
    eto, baš prave ljetne za slatku malu guzu!

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O da,čak i daju popust na lijepe okice...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Klara,pelenice su ti preslatke
    (barem dok nisu pokakine )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ja nisam treptala okicama, a bome niti govorila maznim glasom. Zvala sam od doma, javila se ljubazna teta, provjerila u skladištu i isti mi dan na kućnu adresu poslala dva koluta mekanog čička. Stvarno su korektni. Nekome su poslali i četiri konca za endlericu + pincetu, toliko.

Kad pomislim koliko sam love bacila kupovanjem na malo, pola troška pelene mi je to bilo. Zato ga sad obilno našivam... .

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nikako da odem u taj O...
    Samo sam vam htjela pokazati svoju zadnju od frotira.
    Sa ovim jednobojnim materijalima sam pri kraju i ondak bum i ja šivala jagodice i bobice.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila sam a htjela sam klari.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Citiraj Engls prvotno napisa
    O da,čak i daju popust na lijepe okice...
    A ako hoćeš naručiti telefonom, kako onda ide s okicama?
    pa tu i tam u toku razgovora veliš "trep, trep"!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

wow, bauba! :shock: ali pozitivni! kak je dobra! :D :D

sorry, ali malo sam brzopleta i uopće nisam skužila link.
    (tak mi i treba kad imam poklopičasti dan - ono; svakom loncu...)

ma totalno me razdragala ova tvoja pelenica! baš je krasna!
    (mislim da ne smijem stavljati više smajlića, ali i ovak se vidi da sam oduševljena!)

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bauba ,al mene više zanima ona (fitted)pocketica...je i ona hm?
    Mora da se super brzo suši...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bauba i klara,

Stvarno predivne pelenice! (sad sam ja otisla odmah vidjeti imam li kakvu posteljinu s nekim vocem...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bauba baš je lijepa pelenica. Vidim da je četrvtasta - mislim da ću i ja iskrojiti tako sljedeći puta, nespretno mi je šivati na okruglo.

Cure da vas pitam: skuplja li se flanel u pranju?. Naime kupila sam lijepi komad flanela i ja bih odmah išla šivati. Ali planiram ga kombinirati sa starim flanelom, pa se bojim da neće biti dobro ako ovaj novi skupi u pranju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Klara, ja mislim da je šteta kombinirati stari i novi flanel...
    Bauba - perverzno dobro.
    Izazivate me, uskoro i ja stavljam svoje posljednje uratke .

Ajmo, kroj zaštitnih gaća, nitko nema ništa?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Šivanje pelena

Bok!
    Evo sam napravila već nekoliko probnih pelena, ali što se tiče nekih stvari nisam sigurna da li ih dobro radim. Zako iskusne molim za savjet.
    1. Zanima me koji materijal se stavlja unutar pelene i koliko slojeva?
    2. Koji materijal je najbolji za vanjski dio?
    3. Da li se laštik ušiva u materijal ili se samo provlači
    4.Gdje ima za kupiti preša za drukere i koliko košta?
    5. Radim po Ottobre kroju. Kad radim AIO od tog kroja da radim veću ili manju pelenu?

Unaprijed zahvaljujem

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage žene, hvala vam na podršci i komplimenitima.
    janje, imam u bookmarksu ovo ali... ne usuđujem se upustiti... kroj je XL, pa smanjiti, mjeriti.. no evo, ako se ti okuražiš crtati:
    http://www.diapersewing.com/me_airflo.htm
    klara, mislim da se flanel mrvicu skuplja...
    bimba, pelenica čeka svoju prvu probu na guzi ali kada je oprana bila, osušila se jest prije ostalih...
    TABITA, i ja sam početnica ali evo kako ih šivam:
    1. stavljam slojeve tetre 6 do 8, ili flanela 6 ili tanki frotir+3-4 sloja tetre
    2. za sada imam nekoliko izvana i sa frotirom, i sa flanelom i sa makoom
    3. to još isprobavam: najlakše mi je ušiti lastiku zategnutu
    4. firma Omniteh, mislim da je preša oko 500 kn sa oko 1000 drukerića- to nisam sigurna
    5. ne znam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

BAUBA, to je identično jednom Popolinijevom vunenom coveru koji imam, njega sa već ocrtavala. Mene ljute ovi na netu kad ne stave lijepo kroj za printanje. Ili daš ili ne daš. A centimetar više/manje puno znači na peleni.

TABITA:
    1. gotovo uvijek flanel, gledam da se ne muca (obično košta koju kunu više), ukupno osam slojeva, četiri na lice, četiri na naličje. Možeš i 2 X 5 ako imaš sušilicu. Ako imaš sušilicu možeš i frotir staviti unutra.
    2. U obzir dolaze gotovo svi prirodni materijali: šifon, frotir, opet flanel, felpa. Netko stavlja i flis, ali ja nisam ljubiteljica i nikada nisam uspjela napraviti AIO od toga, ma koliko flisa natrpala. Od flisa osobito bježi ljeti, zimi još ajde.
    2. Laštik možeš sašiti samo na vanjski dio (recimo kao na Kamarisovoj) ili na rubu dvaju spojenih dijelova. Ja našivam na način da uzmem laštik koji nisam odrezala, učvrstim na početku i zatim ili cik-cak ili ravno šivam na način da lastiku potežem do krajnjih granica. Staneš na markiranom, učvrstiš i odrežeš ostatak.
    5. odgovoreno, ali meni nisu nešto, bolje nešto vani ako možeš. Ja radije našijem čičak.
    6. Meni je Ottobre najlošiji kroj koji sam koristila. Kolika ti je beba?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

haj,haj ovca_i_janje opasno si se ulovila sivanja vidim ja to
    nego reci mi di kupis felpu?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bauba pre-pre-predivna ti je ova zadnja pelenica

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

LUCI2, u Goviću ili ispod Kalvarije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovca i janje gdje je LUCI2, a što je Gović na cesti za Zg :? ?
    Ja sam vidjela pristojne cijene flenela u R2 na Brajdi, i u Primorki na velikoj placi.
    Klara, Bauba super pelenice, baš ste prave šilice!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Wow, koliko novih šivačkih ovisnica i koliko predivnih pelena! :D Svima bravo! A baubina od frotira me osvojila do kraja!

Ja sam nekako lijena za šivanje pelena postala... ali šivala sam druge stvarčice... npr ove hlačice za Liama i ovu majcu za Omi (naslov po njenom naputku)

Nekako više nemam dobrih ideja za pelene, a nemam volju šivati sa čičkom jer sve skida sa sebe i evo nas... a možda je i bitna crtica to da ih imamo dovoljno? :? (jel to moguće? pala sam na ovisničkom testu?)

Aha... šivala sam zaštitne ovakve jer su nam hitno falile...

Joooj kad se sjetim svog topica gdje da kupim i kakvu mašinu i tko će mi pokazati sve to.... baš mi je drago što sam ok savladala jednu zanimljivu vještinu. MM je zločest i kaže da ga baš zanima što će biti slijedeće (koja vještina).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AnitaAZ krasno sašivena robica
    od kojeg si točno materijala sašila zaštitne? imaš kroj?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anita-AZ bjutiful,bjutiful!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

OVCA I JANJE : beba skoro da i više nije beba. Ima 11 mjeseci.Nego kad već šijem napravila bi one size tako da vrijede i za next baby.
    1. Koji kroj ti se pokazao najboljim s obzirom da ti ottobre i nije baš nešto. Pliz link.
    2. A kroj za zaštitne i od kojeg materijala se prave.
    Unaprijed zahvaljujem i nadam se da će i moje pelenice biti bar približno lijepe kao i vaše.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anita, poseban za hlačice i majicu.
    Ja sam gotova sa šivanjem small pelena :D i startala bih sa većima- odn. medium veličinom.
    Molim vas za savjet:
    što preporučate, koliko komada da ih sašijem ili da krenem šivati odmah OS veličinu..? Ali, da li je netko pokušavao u praksi OS sa čičkom, ne drukerima? Pokušala bih izbjeći kupovinu one preše i drukerića...

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bauba-mozes slobodno stavit cicak za OS pelenice isto je super,samo ga narezes na tanko duzine oko10cm i nasijes po sredini, samo pazi na ulozak koji usivas u pelenu da ga spustis malo nize da ti nije predebelo kad preklopis-pogledaj u nas album ja sam takve sivala

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

luci, fantastično! :D
    Odvažit ću se!

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

jedno pametno pitanje za sivalice, dal je koja sivala flis-flis pocketice (ono da je flis uz guzu i flis prema van). ako da, koliko slojeva i kakav flis? hvala!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja samo moram prokomentirati da su Anitini uratci svaka cast!
    Bauba, predivne su ti kreacije!
    klara,

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure samo sam vam htjela reći - uživam gledati vaše kreacije. I žao mi je što moja mama sad nije tu. Ona bi uživala u ovakvom forumu i razmeni kreativnosti s vama. Joj što bi ona sve sašila Sunčici da je tu. Stvarno je znala šivati i plesti (ja se samo igram) i pravila mi je prava mala čuda dok sam bila dijete. Samo to su bile sedamdesete, moderne su bile traperice u istom kroju i obavezne kute u školi. Kreativnost nije bila u modi. Nastavnici su se mrštili kad bih došla u malo drugačijoj kuti a od druge djece sam znala dobiti komentare u stilu: tebi mama sigurno šiva jer nema novaca da ti kupi.

Svaki puta kad sjednem za maminu staru mašinu sjetim je se i sretna sam što sam naučila barem dio onoga što je ona znala.

P.S. I ja bih isto voljela vidjeti vaše omiljene krojeve. Do sad nisam tražila neki poseban kroj nego sam iskopirala ( ) Rodinu pelenu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja OS napravim slično, ali našivam samo još jedan red mekanog dijela i onda prevrnem, stavit ću uskoro sličice.

Klara

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što je OS? :?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

OS-one size
    mislim da bi trebale pocet govorit Hrvatski
    ili cakavski

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa

P.S. I ja bih isto voljela vidjeti vaše omiljene krojeve. Do sad nisam tražila neki poseban kroj nego sam iskopirala ( ) Rodinu pelenu
    Mi smo isto iskopirali rodu ...
    Sivali smo i po nekom s neta, a onda odlucili "skinuti" rodu, da kao budemo ziher da je kroj ok.

Osim Bonotexa ima li jos koji ducan s ok cijenama i izborom materijala (flanela i makoa)?????
    Zeljela bi flanel u boji -zuti, narancasti, zeleni... (a ni bijelog vise nemamo)...

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

janje, jedva čekam i tvoje sličice. I slažem se da bi trebale pričati hrvatski- meni je ovim trudničkim mozgom trebalo par dana da shvatim sve kratice...
    Pooh, čula sam za trgovinu Pamigo- ona je negdje preko puta onog kluba "Ludnica" u Ilici, ali nikako da odem. Tamo je jedna kolegica kupovala sebi flanel i mako i još neke stvari i kaže da je super. Nikako da odem a fakat mi je blizu, možda odem danas ak mm bude voljan voziti pa javim.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Puno, puno hvala. Nadam se da imaju nesto sareo i drugacije od bonotexa.
    Ako odes tamo prije mm javi kako stoje s materijalima, a ako on ode prije, javim ja.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Drage moje platneno-pelenašice, mislim da je vrijeme da se i ja konačno prijavim.
    Provirujem na ovaj forum već preko godinu dana. Ovdje sam saznala za slatke šarene pelene, i zarazila se. Inače šijem od malena, i kako kažu kod nas, ništa mi se nije otelo, pa ni pelenice 8). Uz malo eksperimentisanja i puno truda, sad imamo 30-tak pelena da presvlačimo, da se pušemo i zgražamo okolinu.
    Pokušala sam, zbog sebe, ali i „nevjernih Toma“ u okolini da saberem troškove nastanka pelena, pa možda nekom bude od koristi. Sve pelene šivene su po kroju Ottobre design sa njihove stranice, na Bagatovoj Ruži i turbo singerici sa 5 konaca (pozajmim od mame). Srednji dio (soaker) od proizvoljnog broja slojeva bilo čega što je bilo blizu, najčešće komada flanela, frotira ili tetri preostalih nakon krojenja pelena, proštepan širokim cik-cak bodom na prvi sloj pelene. Guma ušivena na dodatak za šav kod „prevrnutih“ pelena, a kod onih šivenih overlok mašinom našivena na unutrašnju stranu prema kroju.
    Prva tura – plavi flanel 5 komada
    Metar flanela širine 240cm – basnoslovnih 30KM, desetak iznosanih T – majica – donacija MM, ostaci frotira i gaze, jedan stari peškir, 5m čičak trake 2cm širine 5KM, 10m gume širine 6mm 3KM, 2 bijela konca 1000m 3KM
    Dva sloja flanela i dva sloja pamučnog žerseja sastavljeni overlok mašinom, soaker ispao jako debeo jer sam slijedila uputstvo. Zbog toga su nam ove extra upijajuće , najsporosušeće i jako omiljene, iako su neugledne.
    Druga tura – roza flanel, 5 kom. (nismo slikali, spakovane su)
    Sveki donirala novu spavaćicu, ostali materijal ostao od prethodnih, šivene po kroju sa ove stranice www.thenappynetwork.org.nz veličina newborn, malčice modifikovanom
    Treća tura – 8 šarenih
    cca 2,5m flanela, širine 150cm– donacija moje mame iz “ratnih rezervi” (čitaj: nepregledni plakar pun materijala), 6 vrlo otrcanih tetra pelena, moja košulja na štrafte i haljina iz 80-tih, ostatak pamučnog satena, ostaci dječijeg posteljnog platna , debeli bijeli duks koji više niko nije mogao obući, 3m čičak trake 2cm 4.5KM (u mojoj radnji nestalo)
    Šivene licem na lice 2x flanel, 2x tetra, šareni dio (žersej, 3x tetra, šareni dio), pa izvrnute – mama imala vremena jer je beba još bila u širokom povoju.
    Četvrta tura – još 9 šarenih
    ~90cm prugastog pamučnog platna ~5KM, ostatak dječijeg i „odraslog“ posteljnog platna, flanelska plahta 160x240 15KM, 1.5m čičak trake 3cm širine 6KM, 8 starih tetra pelena
    Šivene na overlok mašini (mama više nije imala vremena, beba dorasla do pelena koje su sad bile extra hitno potrebne) 2x flanel, 3x tetra, šareni dio
    Peta tura – razne 6 komada
    Flanelska plahta 160x240 15KM, dva stara peškira, ostatak pamučnog satena, dvoje olinjale duge gaće od vafl žerseja – donacija MM , dva komada frotira (roza i plavi), cca 40cm dužine, ostali nakon pravljenja frotir deke otprilike bi skupa koštali 6-7KM, 2m bijelog čička 3KM, 5m žutog čička 5KM, 2 konca 1000m 3KM, 10m gume širine 6mm 3KM
    Slojevi: 2x flanel, 1x vafl, 1x (vrlo čupavi)peškir, saten/ frotir; šivene licem na lice (mama opet ima vremena)
    Pelena za foliranjeleptir
    Napravljena od pamučnog velura sa obe strane + vafl žersej i frotir, aplikacije na džepiću za čičak bile inspiracija za šaru na guzi, izvezenu sintetičkim koncem preko jednog sloja vatelina radi reljefnosti. Velur preostao od drugog projekta, ne znam koliko bi koštalo tako malo. Inače kupljen je u radnji “metraža na kilogram”, i bio je dosta težak -2m, širine 150cm koštalo je oko 25KM.
    Kome se ne da računati, ukupni trošak iznosio je oko 110KM, toliko se, čini mi se, potroši za jedan mjesec na jednokratne pelene.
    Napomena: 1.95KM~1€
    P.S. Malo sam odužila, ne zamjerite.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vještičica,
    Imaš zaista prekrasne pelene!
    I super kalkulacija.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vještičica,

a da ne pričam tek o heklanim igračkicama slikanima s pelenama!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vještičica !!!!!!!!
    Prekrasno!Ja ne šivam pelene ali volim škicnuti ovdje i divit vam se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme koja kolekcija, a malene igračke!
    svaka čast, prekrasno, čestitke

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala cure! MM je zamoljen da uslika pelene, pa nije odolio "umjetničkoj kompoziciji" preponosan na pelene i igračke. Igračke su inače "radna terapija" za mamu koja se puno sekira. Staviću još koju fotku kad ulovim MM da uslika. A Mica ih jako voli, dobro "češu" zube Na stranu što se po potrebi, tako slinave, mogu oprati u mašini. Sad sam na projektu pocket pelena, upišamo se beskrajno po noći pa ove više nisu dovoljne

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

v.Prepreprebjutiful!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vještičica prekrasne su pelene i igračke!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

P.S. i MM je gledao slikice i pridružuje se pohvalama

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

svaka čast

i igračkice su preslatke, jel to heklano?
    kako bi ja do mustri?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •