Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Pritisak kod hodanja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pridružujem se i ja, a tek sam 15 tjedana :/ . U prvoj trudnoći sam do zadnjeg dana mogla svugdje, a sada od prvog dana osjećam bolove. Trbuh je malo narastao i točno pritišće dolje. Koji puta je ok i mogu prošetati malo ali većinom se moram držati za trbuh da napravim par metra. Sve me kosti bole od ležanja

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja sam s tim problemom. Prva trudnoća - bebač u početku bio malo niže, ali se digao. Nosila sam pojas, i uspjela odraditi cijelu trudnoću. Sada sam trudna 15 tj. i trbuh me dosta stiska osobito kada sjedim - posao mi je sjedeći. Doktor je rekao da je beba nisko, i ako se ne podigne, da ću morati na mirovanje. Iako mi se trbuh gotovo ni ne vidi, već mjesec dana nosim trudničke gaćice jer rezanje ovih nisam mogla podnjeti. Teško mi je i duže stajati i duže hodati.

Sve vas pozdravljam i držim nam fige da što lakše podnesemo trudnoću i bebice dobro iznesemo i donesemo na svijet.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam u 32. tj. i imam isti problem. Od prošlog tjedna sam na strogom mirovanju. Užasnu bol sam počela osjećati od kad sam na strogom mirovanju. Kad hodam bol i pritisak su toliko jaki da misli da će mi se trbuh raspuknuti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i meni se ovaj tjedan javio isti problem , veliki pritisak u trbuhu i mokrenje svakih 20 -ak minuta . U petak idem na kontrolu kod ginekologa pa ću vidjeti iako mislim da to nije ništa ozbiljno ipak nosim dijete pa valjda neki pritisak moram osjetiti.
    iako kada mi je ginekolog na početku trudnoće rekao da mogu sve raditi normalno kao i do sada samo da malo usporim činilo mi se kao da priča o nečem drugom jer sam ja bila puna energije , ali sada moram priznati da mi lakši tempo odgovara i da se volim odmarati.

pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam sad u 28. tjednu i već par dana osjetim taj pritisak čim se dignem (a jedva se dignem). ovo mi je druga trudnoća i uloživa sam već par tjedana za pola prsta. još me i leđa bole stalno. pokušavam što više mirovati ali to je malo teže jer imam kćer od 8 mjesecii. samo se bojim da se nebi otvorila (u prvoj trudnoći sam se otvorila u 32.tj. za prst i bila na strogom mirovanju u bolnici). kako da si pomognem??

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    ja sam sad u 28. tjednu i već par dana osjetim taj pritisak čim se dignem (a jedva se dignem). ovo mi je druga trudnoća i uloživa sam već par tjedana za pola prsta. još me i leđa bole stalno. pokušavam što više mirovati ali to je malo teže jer imam kćer od 8 mjesecii. samo se bojim da se nebi otvorila (u prvoj trudnoći sam se otvorila u 32.tj. za prst i bila na strogom mirovanju u bolnici). kako da si pomognem??
    ja sam imala istu situaciji. poceo mi taj neki pritisak u cca 34.tj. i iako mi je doktor rekao da mirujem, ja sam jurila na fax, radila, sopingirala i sl.
    Na karaju je ispalo tako da sam bila otvorena 6 prsta a nisam imala trudove, pa sam dobila drip i kak vec to ide dalje pokusaj cim vise mirovati, zamoli muzica, bake ili nekog da cuva drugu bebicu, pa da ti ne zavrsis ko ja.

pozz i sretno

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pridružujem se i ja... i mene jaaaako boli donji dio trbuha kad stojim ili kad se šetam... pomaže mi kad si ga pridržavam tj onak malo vučem prema gore, ali to mogu samo kad se šetam, kad kuham baš i ne :/

neko je spomenuo tu gore nekakav pojas...

zanima me kakav je to točno pojas, di ga mogu nabaviti, i iskustva onih trudnica koje su ga eventualno koristile...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam skoro 12 tjedana...nosim blizančeke

Osječam taj pritisak, pa skoro več 3-4 tjedna, na pregledu sve super, urinokultura i brisevi uredni...jako puno ležim, dignem se samo pojest, otuširat se i na wc, a kad imam dobar dan onda malo budem u dnevnom boravku, igram neke igrice sa mm i eventualno skuham nešto. Doktorica govori da če sve bit bolje kad bebe izađu iz donje zdjelice u gornju (nemam pojma da imam toliko zdjelica ha ha) ali se svejedno, kao i sve trudnice, brinem da je to nešto čudno. Rekla mi je da mirujem i puno se odmaram, ne radim stepenice, almoje tijelo me samo po sebi stavilo na skoro strogo mirovanje...imam isti taj osječaj napuhanosti i težine u maternici kao i vi...i stvarno se nadam da je to normalno. Lakše mi je kad čitam da dosta cura imaju takve simptome, tako nastavite pisati, i ispričajte svoja iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    Citiraj Nina20 prvotno napisa
    ja sam imala istu situaciji. poceo mi taj neki pritisak u cca 34.tj. i iako mi je doktor rekao da mirujem, ja sam jurila na fax, radila, sopingirala i sl.
    Na karaju je ispalo tako da sam bila otvorena 6 prsta a nisam imala trudove, pa sam dobila drip i kak vec to ide dalje pokusaj cim vise mirovati, zamoli muzica, bake ili nekog da cuva drugu bebicu, pa da ti ne zavrsis ko ja.

pozz i sretno
    nazalost MM puno radi, ima stvarno puno posla koji je hitan, bakice jedna radi druga je bolesna, prabake jednu sve boli pa ni nemože toliko s njom a druga već čuva mog malog bratića od 16 mjeseci. srećom imamo vrtić (odnosno onaj putni krevetić) pa dosta vremena provede u njemu igrajući se. to me spašava. ali opet bi mi više odmora dobro došlo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure hvala na savjetima stvarno ste mi puno pomogle, neću pisati o simptomima jer su isti! bila sam jako zabrinuta zbog toga, a dr. me bljedo samo gleda kao da sam pala s marsa!!!
    uglavnm hvala svima!!!!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tvukovac prvotno napisa
    cure hvala na savjetima stvarno ste mi puno pomogle, neću pisati o simptomima jer su isti! bila sam jako zabrinuta zbog toga, a dr. me bljedo samo gleda kao da sam pala s marsa!!!
    uglavnm hvala svima!!!!
    I mene je moja gledala ko da sam s marsa pala kad bi joj rekla da jedva hodam od silnog pritiska. Čak me je uvjeravala i da si umišljam :/ i pretjerujem .
    Moji problemi su počeli nakon 20 tjedna i svakih par metara sam se morala malo odmoriti na nekoj klupici jer od pritiska nisam više mogla hodati.
    Na sreću nisam se otvarala do kad mi nije pukao vodenjak u 39. tjednu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je u 29-30 tjednu počela hvatati takva bol nakon žustrijeg hodanja. Ali sam našla super način da je smirim! Čučnem sa što šire raširenim nogama i mrdam karlicom lijevo desno, napred-natrag, po 5-6 puta u svakom smjeru i bol prođe :D
    To, naravno izgleda dozlaboga smiješno, pa se obično zavučem u neki haustor kad to radim da ne radim predstavu za prolaznike

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zg franka prvotno napisa
    I ja sam s tim problemom. Prva trudnoća - bebač u početku bio malo niže, ali se digao. Nosila sam pojas, i uspjela odraditi cijelu trudnoću. Sada sam trudna 15 tj. i trbuh me dosta stiska osobito kada sjedim - posao mi je sjedeći. Doktor je rekao da je beba nisko, i ako se ne podigne, da ću morati na mirovanje. Iako mi se trbuh gotovo ni ne vidi, već mjesec dana nosim trudničke gaćice jer rezanje ovih nisam mogla podnjeti. Teško mi je i duže stajati i duže hodati.

Sve vas pozdravljam i držim nam fige da što lakše podnesemo trudnoću i bebice dobro iznesemo i donesemo na svijet.
    Ja zadnjih dva dana kad dugo sijedim, obično u uredu, nakon što se ustanem osjetim da me nešto presječe dolje u trbuhu, baš nisko, gdje je maternica. Onako se instiktivno primim i ko po jajimadalje...
    Sad smo u 15tom tjednu, i totalno sam se prestrašila te boli. Nije jaka, i popusti nakon par sekundi, ali pritisak ostane i osjećam ga. Inače se jako polako i pažljivo dižem, kao baba, mijenjam položaje da ne budem stalno u istom, i baš sam primijetila tu bol nakon sjedenja ili ležanja :? .

Jel to normalno ili ne?

Uf, nije nimalo ugodan osjećaj kad znam da je to maternica... Možda se to ona polako povlaći prema gore, pa me tna zaboliti
    :/ . Tko zna?!?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam imala to i onda, ali i danas...
    Valjda je i to jedna od čari trudnoće.
    Kad sam se požalila ginićki na to, ona mi je predložila cervikometriju, da vidimo da li se možda otvaram. Ali je bilo sve 5! Rekla je da imam odličan grlić i bila je iznenađena što tako dobro izgleda.
    A sve to mi je radila preventivno, zbog prethodne trudnoće koja se, na žalost, završila u 26. nedelji.
    Ne brini se previše. Ali ako te baš zaboli, zovi svog doca.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, sad sam baš pratila. Onako, nakon što se ustanem i napravim par korala, polako oajećam da "dolazi" i onda me onako presjekne, kao da su trnci, nije jako, onako tupa bol. Traje sekundu-dvije, i popusti, a lagani pritisak ostane. I tako 2-3 puta u 5-10min. Kad sjednem, stane...

Ne znam, baš mi je to čudno, nisam to niakda osjetila do prekjučer, a sad neprestano, kad god se ustanem i krenem hodati ili stajati osjetim :/ .

Kako je kod tebe?

I mene je sve strah i pušem na hladno radi gubitka prve bebe .

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kod mene je to odavno to presijecanje ali danas sam bila na pregledu i bebač je ok.ja se isto bojim svega iako nisam imala gubitak ali nakon 6 godina bojim se svega .
    mislim da je to ok

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno [quote="vitekova mamuška"]Evo da se tu požalim da

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Evo da se tu požalim da sam poprilično ustrašena jer zadnjih nekoliko dana, a danas posebno, osjećam strašan pritisak u trbuhu, kao da imam gomilu kamenja u trbuhu koji vuku prema dolje, a i mokrim svakih 15 minuta Inače, trudnoća mi je uredna (bila na pregledu prije 10 dana), bebica je niže, ali nije opasno. Sad me strah da se nije nešto pogoršalo, ne znam trebam li otići na ginekologiju na pregled (a ne da mi se, jer tamo nisu baš sretni kada trudnice "bezveze" dolaze). Do sada nisam bila otvorena. Pokušavam mirovati, ali mi je teško ležati jer me nateže u svim mogućim pozama, na trbuhu imam osjećaj da nemam zraka, a na boku me nateže trbuh na stranu :/ Ima li netko slična iskustva? :?
    morala sam ti odgovoriti, jer sam imala sličnih problema u trudnoći. Kao prvo OBAVEZNo ginekologu. Ako si zabrinuta, ne dolaziš bezveze već da te pregleda i smiri ako treba. Meni je počelo s pritiskom u donjem dijelu trbuha, 16.tjedan, zatim učestalo mokrenje. ginekolog mi je rekao telefonom da napravim urinokulturu, ali ja sam odma otišla k njemu i usoistavilo se da sam uloživa vrh prsta i da imam urinarnu infekciju te bakteriju na cerviksu koja je i uzrokovala otvaranje. Dobila antibiotike i rekao mi da prikočim. Ja sam u potpunosti mirovala, bilo je teško, psihički, a i fizički, međutim isplatilo se jer sam prije pet mjeseci rodila rekrasnog i zdravog dječačića. Inače sam od te upale imala još 2 te je skoro i na bubrege bacilo, ali ja sam i onako podložna tom. Popila puno antibiotika i brinula se od učinaka koje će imati na bebu, ali Bogu hvala, sve je bilo u redu.

Za ostale, to stezanje su vam kontrakcije maternice, koje su normalne (u većini slučajeva) jer se maternica sprema na porof - inače sva ta pitanja i puno njih vam je odgovoreno u knjizi "Što očekivati u trudnoći" koja je fantastična i vodi vas po mjesecima u trudnoći, objašnjava stadije porođaja, sex u trudnoći i sve eventualne kompilkacije. ako možete nabavite si ju, ali najviše slušajte svoju intuiciju i ginekologa..

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

post koji si quotala je star godinu i pol dana

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •