Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: I kaj da ja sad mislim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno I kaj da ja sad mislim?

Vodene kozice - jesu ili nisu?
    U cetvrtak nakon kupanja sam skuzila da Smizla ima nekakav osip po trbuhu i par tockica na vulvi. Obzirom da je bilo vruce zakljucila sam da je to uzrok.
    Malo mi je bilo cudno sto su svi pristici bili crveni a na dva je bio bijeli vrh. Pomislila sam na kozice ali ne sjecam se kak izgledaju a te bijele vrhove ja ne bih nazvala vodenim pristicima pa sam zakljucila da vjerojatno nisu kozice.
    U petak je normalno isla u vrtic, nisam se ni sjetila to pogledat. Kad sam dosla po nju skuzila sam da je vruca i bacih pogled na trbuh.
    Imala sam kaj vidjeti, pristici su narasli i sad ih je vecina dobila te bijele vrhove. Ne znam jel ih bilo vise nego dan prije ali tak mi se cinilo.
    U tom trenu je izasla teta pa sam nju pitala jel bi to bile kozice, veli ona - jesu.
    Dode druga teta, pitam nju, ona veli - a zato je ona bila tako mirna cijelo popodne i da to jesu kozice.
    Krenem doma, sretem nekolicinu ljudi, medu kojima i nekoliko Roda , i svi vele - je, to su kozice, one tak izgledaju. Dode MM, i on veli da jesu. Sretnem pedicu iz doma zdravlja (ne nasu) i ona veli - je, kozice tak izgledaju.
    U meduvremenu smo izmjerili temperaturu- 38,6 i obzirom da je bila jako cendrava, jadna i clingy dam joj jednu Pulsatilu 30C.
    Mala se smiri, odobrovolji i odemo mi lijepo spavat pozdravivsi se s planiranim putom u Tunis, slijedeci tjedan .

Zbudimo se jutros i znatizeljna kakva jesam prvo bacim pogled na njen trbuh i ...(muzika iz twilight zone)... svi su se pristici smanjili :shock: .
    I dalje imaju bijele vrhove, pojavila su se dva nova i poneki je svrbi (nakon mazanja s lavandom vise ne) ali su puno manje crveni i izgledaju kao obicni mali pristici. Temperatura 37,5.

Totalno sam zbunjena :? .
    Ako jesu kozice kako su tako brzo prosle?
    Ili je ovo zatisje pred buru?
    Ako nisu, zakaj ima temperaturu?
    I kaj onda ti pristici jesu?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kad smo mi imali vodene kozice:
    nismo imali zamjetljivu temperaturu, tj. možda je temperature i bilo, ali je ja nemajka nisam skužila;
    imali smo max 15 vodenih kozica po cijelom tijelu, od čega su neke bile prave vodene, a neke samo točkice;
    prošlo nas je za tjedan dana, bez povećanja intenziteta.

nadam se da nećemo opet oboljeti s obzirom da je ovo bilo "slabo".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam ,meni to baš ne liči na kozice(one ipak,neke u većoj a neke u manjoj mjeri,jesu vodene.
    Možda ti je dijete samo imalo osip(prištiće)od vrućine i znojenja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sladjana, dijagnoza je postavljena samo po izgledu pristica? Pitam, jer u sliku kozica ide i temperatura, slabost, sirenje kozica po tijelu i jos neki razni simptomi a velis da kod vas nije bilo ni temperature ni promjene u intenzitetu..
    one ipak,neke u većoj a neke u manjoj mjeri,jesu vodene
    Pa i Smizlini pristici su vodeni, tako vele svi koji su ih vidjeli, ukljucujuci i jednu pedijatricu. Samo sam si ja, kad ljudi vele vodeni zamisljala nesto drugo.

Možda ti je dijete samo imalo osip(prištiće)od vrućine i znojenja?
    Ovo sam i ja mislila ali od cega onda temperatura?

Ne preostaje mi nista drugo nego da cekam ponedjeljak i njenu doktoricu kod koje ionako moram jer je nece pustit u vrtic bez potvrde

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ema nije imala temperaturu uopce. Barem ne tako povisenu da bi mi skuzili da je treba izmjeriti. Cini mi se da sam dan prije nego su koze izbile rekla MMu da joj izmjeri temp. jer mi se cini da je toplija nego inace - on zaboravio.
    Drugo jutro je zakukala da je sva ledja svrbe i da se zato ne moze sama odjenuti, ja joj dosla pomoci i skuzila po ledjima dosta pristica od kojih su samo neki imali ocito vodene mjehure (ni jedna nije bila bijela).
    Bila je subota.
    Do ponedjeljka su sve bile suhe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    nismo imali zamjetljivu temperaturu, tj. možda je temperature i bilo, ali je ja nemajka nisam skužila;
    imali smo max 15 vodenih kozica po cijelom tijelu, od čega su neke bile prave vodene, a neke samo točkice;

TOČNO ovako.
    Samo što je prošlo za 5 dana.

Ista bojazan, bojim se da nisu "odradile" svoje iako naša forumska doktorica bibai kaže da je to ok, da su kozice - kozice.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj šmučka prvotno napisa
    Sladjana, dijagnoza je postavljena samo po izgledu pristica?
    Aha.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

TOČNO ovako.

Ista bojazan, bojim se da nisu "odradile" svoje iako naša forumska doktorica bibai kaže da je to ok, da su kozice - kozice.
    Od moje sestrične su obje curke imale kozice 2 puta,a neki dan me šokirala naša ravnateljica vrtića izjavom da ih je do sad imala 4 puta :shock: Ja sam mislila kad ih jednom preboliš da je to kraj ali očito nije :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa

TOČNO ovako.

Od moje sestrične su obje curke imale kozice 2 puta,a neki dan me šokirala naša ravnateljica vrtića izjavom da ih je do sad imala 4 puta :shock: Ja sam mislila kad ih jednom preboliš da je to kraj ali očito nije :/
    Ima jako puno sličnih osipa koji se proglase kozicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakljucak (moj, nismo bili kod doktora): nisu bile kozice :D .
    Stogod da bilo, do subote navecer je bilo gotovo. Tj. ima jos male, male, blijedo crvene tockice.
    Temperature vise nije bilo, cohala se nije uopce, kraste se nisu ni pojavile.
    Danas su je u vrtic primili bez potvrde.

Nasla sam na netu da postoje neke viroze koje mogu izgledati kao kozice pa sam zakljucila da je bilo ili to ili osip od vrucine + neobjasnjiva temperatura kojoj je ona pomalo sklona.

Tunis, here we come. :D

Hvala vam svima na iskustvima .

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ih vidjela, i meni jesu izgledale isto kao franove na početku.
    crvena flekica, na sredini mala kapica koja s vremenom postane veća.
    hehe, šmučk tako su mene zvali iz vrtića da ih fran ima, a 6zapravo je bio osipić, ipak, nakon tri tjedna ih je dobio.
    E da, sretan vam put i uživajte, a koze, ako moraju, nek dođu kad sletite natrag u zg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •