Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Kakva je sudska praksa?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Kakva je sudska praksa?

odnosno, postoji li neka 'šablona' kod određivanja količine viđanja djeteta i oca u slučaju kada je dijete dodijeljeno majci?

dakle, kakve su najčešće odluke suda - svaki drugi vikend cijeli pa još koji dan u tjednu ili kako? količinski?

i ovisi li to o okolnostima (tipa: starost djeteta, količina/vrijeme dosadašnje brige o djetetu, obiteljske okolnosti, izjave svjedoka o karakteru i životnom stilu oba roditelja) ili je uglavnom ta presuda uvijek ista?

drugim riječima - kad bi Rok-ov otac i ja sad otišli na sud, što bismo mogli očekivati?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

OK, samu se ispravljam ...

nakon kraćeg surfanja skužila sam da takva pitanja ne rješavaju sudovi nego Centar za socijalnu skrb (CZSS), ali sva ona gore navedena pitanja ostaju...

koliko sam shvatila, posjeti tate se određuju na temelju iskaza oba roditelja (pod uvjetom da mama dobije skrb, jer ni to nismo riješili...).

ali, kako doći do pravedne odluke ako je jedan od roditelja patološki lažljivac, a uz to vrlo simpatičan?
    svodi li se sve na njihovu slobodnu procjenu moje protiv njegove riječi ili se ipak mogu dovesti neki svjedoci da pomognu otkrivanju pravoga stanja?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da bi ti u tvom slučaju trebao pravni savjet nekoga tko je verziran u takvim sporovima...

imaš li odvjetnika ?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

miha, tijekom procesa se ispunjavaju "testovi" za procjenu psihološkog profila.
    (neki dan je bila moja prijateljica: 570 pitanja).
    sigurna sam da psiholozi i socijalni radnici koji rade na tome dobro obavljaju svoj posao: nemoj brinuti unaprijed.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    sigurna sam da psiholozi i socijalni radnici koji rade na tome dobro obavljaju svoj posao: nemoj brinuti unaprijed.
    thanks !

krećem u akciju najesen (cijelo ljeto će ionako provesti s mojima na moru, ma što on (tata) mislio o tome...)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

miha,ne znam da li ti mogu sta pomoci jer sam ja svoje rjesavala na austrijskom sudu,al mi smo se odmah na sudu dogovorili da ce kod oca ici svaki drugi tjedan(vikendom) i skolske raspuste po dogovoru izmedju nas dvoje i to je uvedeno odma u sudski spis
    e sad mi smo se mogli bez problema oko toga dogovoriti ,ne znam kako je situacija kod tebe

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Czss odlučuje kako će dijete viđat oca i koliko dana u tjednu.Naravno oni kao procjenjuju situaciju koliko bi to trebalo bit.Ali opet na kraju ostajete vas dvoje da se dogovarate o tome kad i koliko će to bit,naravno ako se možete dogovorit.Ne znam kakva je situacija između vas dvoje

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    (cijelo ljeto će ionako provesti s mojima na moru, ma što on (tata) mislio o tome...)
    Sorry, ali ovo fakat ne zvuci lijepo. To je vase zajednicko dijete i vi oboje imate jednaka prava i duznosti na to dijete.
    Uostalom, Obiteljski zakon kaze:
    Članak 98.
    (1) Roditelji ravnopravno, zajednički i sporazumno skrbe o djetetu, osim ako je ovim Zakonom drukčije određeno.

Članak 99.
    (2) Susret i druženje djeteta s roditeljem koji ne živi s djetetom mogu se ograničiti ili zabraniti isključivo radi zaštite dobrobiti djeteta.
    Tuče li on vaše dijete? Zlostavlja li ga? Psihicki, verbalno, fizicki, seksualno? Zapostavlja li vase dijete?

Ako ne, ti ne mozes odluciti da on nece svoje dijete vidjeti cijelo ljeto... a i kad bi to bio slucaj to bi, kao sto si skuzila, bila odluka CZSS, a ne tvoja osobna.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj plavaa prvotno napisa
    Sorry, ali ovo fakat ne zvuci lijepo. To je vase zajednicko dijete i vi oboje imate jednaka prava i duznosti na to dijete.
    Fali mi "u odnosu", dakle To je vase zajednicko dijete i vi oboje imate jednaka prava i duznosti u odnosu na to dijete.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma, da sad ne ispadne ne znam što...

situacija između nas je sasvim OK, prijatelji smo, ali mi je dosta prilagođavanja svog života i svog slobodnog vremena njemu i njegovom slobodnom vremenu (da dolazi između kavica, susreta pivopija, fuševa, koncerata, utakmica i sl.)

npr. ovaj vikend sam trebala ići sa starcima na viksu, ali nisam jer je rekao da će danas cijeli dan biti s juniorom. na kraju, dođe i nakon 2 sata kaže 'ok, ide tata sad' i nastane krš i lom jer mi je zbog njegova 2 sata propao cijeli vikend (a i junioru).

ne mislim mu zabraniti da se viđaju (naprotiv, od prvog dana prilagođavam svoj život kako bi njih dvojica proveli sto više vremena zajedno-dolazi kad hoće i koliko hoće), ali mislim da je vrijeme da se uvede neki red u to viđanje kako bih znala i svoj život malo urediti.

s druge strane, bojim se da bi od Centra onda mogao dobiti papir koji mu dozvoljava da juniora odvede npr. na tjedan dana kod svojih na more na što nikako ne mogu pristati (premali je, doji, navikao je spavati samnom u krevetu, njegove je vidio 2x u životu, nikako se ne slažem s njihovim metodama skrbi i odgoja, korčula je predaleko, a ruku na srce do sada nikad s malim nije bio duže od 3-4 sata u komadu sam, a mislim da za duže nije ni sposoban...)

eto, moje pitanje je išlo u smjeru - koliko Centar ima, tj. ima li uopće razumijevanja za takve stvari ili radi po principu 'i tata ima svoja prava bez obzira na sve!' pa i te praznike i vikende dijeli pola-pola...

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ok, kuzim kaj mislis. Hoce li on biti s tobom cijelo ljeto ili s tvojima?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ok, kuzim kaj mislis. Hoce li on biti s tobom cijelo ljeto ili s tvojima?
    uf... napisala sam ti grozan odgovor na ono gore i taman kad sam ga mislila poslati vidim ovaj odgovor

Rok će biti s mojima cijelo ljeto (inače, isključivo oni ga čuvaju otkako sam počela raditi pa mu je s njima kao da je samnom). bit će to naše prvo razdvajanje pa ćemo vidjeti kako će proći (prostor mu je poznat jer smo prije koji dan svi zajedno u toj kući na moru proveli 2 tjedna i on je uživao).

ja ću dolaziti svaki vikend (i potrudit se da bude produženi ), a krajem 7.mjeseca idem na godišnji pa ću im se pridružiti na 3 tjedna.

naravno, sve ovo je plan i ovisi o tome kako Rok podnese to prvo razdvajanje.

tata ima puno pravo dolazit do nas kad god i koliko god hoće (oduvijek je bilo tako) iako je prošle godine u 3 mjeseca to pravo iskoristio samo 2 puta
    problem je u tome što je nagovijestio da ga planira uzeti na tjedan dana, ali ne znam koliko je ozbiljno mislio. na to se odnosilo ono moje 'cijelo ljeto će ionako provesti s mojima na moru, ma što on mislio o tome' jer na to ne mogu nikako pristati...

inače, i tata daje puno povjerenje mojim starcima kad je čuvanje Rok-a u pitanju i tu nema nikakvih nesuglasica

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, oni imaju šablonu, ali pita se tebe, pita se i njega što mislite o toj šabloni.
    ti naravno možeš reći svoje razloge zašto si za ovo a ne za ono ili obrnuto i vjerujem ako je razumno da će biti uzeti u obzir.
    dob djeteta i dosadašnja praksa viđanja oca/bake i djedova isto se uzima u obzir.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daaaaj :shock: :shock:
    di je ona to bila

ja nisam nikakav test dobila
    a bogme nije ni on

o vidjanju ne odlucuje opce CZZS - on samo daje prijedlog tj. misljenje
    a sud ti presudi tj. potvrdi ili ne potvrdi, ovisi i tome kaj se desava na raspravi, misljenje CZZS

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    o vidjanju ne odlucuje opce CZZS - on samo daje prijedlog tj. misljenje
    a sud ti presudi tj. potvrdi ili ne potvrdi, ovisi i tome kaj se desava na raspravi, misljenje CZZS
    ali ako se dogovore onda ni ne idu na sud ili?
    mi nismo zbog toga išli na sud. dogovoreno je na onom viđanju kad je dogovoreno i da će meni biti dodijeljen na skrb. dakle oko toga smo se dogovorili pa nismo na sudu.
    oko alimentacije se nismo dogovorili pa .................

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha.. to kaj vi delate je bzvz
    i za vas i za klinca

RF nek se skulira jer ce vam CZZS, kad pokrenes/te postupak, odredit ovak nekaj (sad prepisujem iz svog rjesenja, a to je njihov uoobicajeni prijedlog - u slucaju da se roditelji nemreju nis pametno dogovorit)

dakle

Djeca stranaka bla bla bla zivjet ce s majkom, s time da ce se susreti i druzenje s ocem odrzavati svaki prvi i treci vikend od subote u 15,30 do nedelje u 21 sat (ovi sati ti ovise o tome jel tatek mozda moze koju minuticu ili vuru prije, tj. ak nije bas jako zauzet, ko ovaj moj bivsi, onda moze i od subote nesto ranije), tijekom tjedna prema dogovoru roditelja (recimo MB opce ne pita za njih prek tjedna), mjesec dana ljeti za vrijeme GO oca, te svaki drugi drzavni i vjerski blagdan.
    i to je to
    ak se ti ili on slucajno toga nebute pridrzavali i jedan i drugi, tj. bilo tko od vas dva moze otici na CZZS i rec nrp. ona meni ne da djecu ili on nije doveo djecu u 21 nego u 23 i eto belaja - uci cete u zrvanj administracije i malo je sto cu reci da ce vam zivot postat paklen.. jer jednom kad te dohvati CZZS... nahebali ste

eto
    zato pamet u glavu i dogovorite se

toliko do mene

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tweetyca kaj ja znam... ste vas dva bili u braku... meni je ova odluka napisana u presudi o rastavi braka... kak je u drugim slucajevima - iskreno - nemam pojma

ja pricam kak je meni bilo 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se dogovorili da ćemo se dogovarati i tako piše u rješenju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo nesastavljeni, a to su čini mi se i mihići

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    mi smo nesastavljeni, a to su čini mi se i mihići
    jesmo, da...

Citiraj mukica prvotno napisa
    Djeca stranaka bla bla bla zivjet ce s majkom, s time da ce se susreti i druzenje s ocem odrzavati svaki prvi i treci vikend od subote u 15,30 do nedelje u 21 sat (ovi sati ti ovise o tome jel tatek mozda moze koju minuticu ili vuru prije, tj. ak nije bas jako zauzet, ko ovaj moj bivsi, onda moze i od subote nesto ranije), tijekom tjedna prema dogovoru roditelja (recimo MB opce ne pita za njih prek tjedna), mjesec dana ljeti za vrijeme GO oca, te svaki drugi drzavni i vjerski blagdan.
    e, vidiš - upravo to me zanimalo, thanks !!!

i sad još samo - jel to bez obzira na starost djeteta ili...?
    mislim, pa nije valjda da ovo 'mjesec dana ljeti za vrijeme GO oca' vrijedi jednako za teenagera kao i za bebicu od npr. 7-8 mjeseci :shock:

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da
    onda ak mihu nervira kaj se on ne drzi dogovora nek ide na CZSS i nek mu oni odrede kak bu vidjao dijete i onda bu s etoga morao drzati

RF - nadam se da ovo citas - jos uvijek imam tvoju sliku s malickim u kompu i svako malo naletim na nju i mislim si kak je predivna

neki muskarci trebaju da im neka visa sila odredi kak ce zivjeti sad kad imaju obveze tj. nekoga tko ih treba i zudi za njima
    fala bogu ne svi

i trebali ste vidjeti danas melitu, kako je njezno dragala svojeg tatu po licu kad ga je vidla... i sto puta ga izljubila.. i sva treperila... ja jednostavno ne mogu vjerovati da on moze zivjeti da danima ne pita ni za nju ni za oskara i da ne kuzi da su neki trenutci nepovratni i neponovljivi.. jer oni vise nikad nece imati 1, 3, 5, 7 godina.. to je samo SAD i nikad vise.. nikad...

a ja znam - jednom - kad svim tim tipovima kojima je sad cuga, nogac, druge zene i tulumarenje vaznije od njihove djece - shvate sto su propustili - bit ce prokleto kasno - nema nazad

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i sad još samo - jel to bez obzira na starost djeteta ili...?
    mislim, pa nije valjda da ovo 'mjesec dana ljeti za vrijeme GO oca' vrijedi jednako za teenagera kao i za bebicu od npr. 7-8 mjeseci
    ne znam stvarno
    a rok vidim ima vec 18 mjeseci, nije bas skroz mala beba

najbolje je ako se mozete dogovoriti i nakon sto se dogovorite - postivati svoje dogovor
    i jednom i drugom bi interes djeteta trebao biti na prvom mjestu

al ak se nemrete dogovoriti da postivate jedno drugo, a onda i svoju djecu (ko sto se nismo mogli mi) onda je CZZS ono kaj vam treba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, kad oni predlože to što je muki napisala, ti kažeš da se dlažeš s tim, ali da se ne možeš složiti s tim da je mjesec dana odvojen od tebe jer .........kažeš zašto..................., a ona kaže dobro, hoćemo li onda staviti da nakon 4-te godine može mjesec dana ostati s tatom, i pogleda u tatu da vidi hoće li se složiti..........................hihihihi........ ....a tata blijedo pogleda u skužbenicu/ka i kaže :"A zakaj vi to tu pišete kad ćemo se mi to ionako dogovoriti? ".
    I onda se dogovorite.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dlažeš=slažeš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, pa ak se ne varam to jos uvijek dojis, mislim da on nemre samo tako pokupiti klinca kad hoce i koliko hoce a sto se tice dogovora, trazi sve napismeno, kad ce doci, na koliko jer koliko god se trudila biti frend zbog malog nemres sebe unistavati

ako ce ti trebat vjestacenje nis ti ne brini, kvalificirani ljudi su vrlo u stanju prepoznat muljatore i prodavace magle

to mi babe trebamo pol zivota da bi skuzili sa kim imamo posla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@ mukica, svi ti muski kojima je i nogomet, i lokanje i druge babe bitnije od vlastitog djeteta bili su isto takvi prema partnerici i prije nego sto se dijete rodilo, samo su se zene nadale da ce se gospon nekim cudom promijeniti, a takve promjene postoje samo u filmovima b produkcije

muski inace po prirodi moraju raditi kontinuirano neke stvari sa djetetom da bi im se razvili roditeljski instinkti, tu je u igri ono zajednicko spavanje, kupanje bebe, nosenje bebe

tip koji nije apsolutno posvecen bebi od pocetka (ukljucivsi i one koji odbijaju sa partnericom otici na porod jer im se to recimo gadi, ili kaj vec im je razlog) je stvarno za pobjec od njega glavom bez obzira

nece se ni jedan od njih sa djetetom povezati kad klinci budu veliki jer ce im kao ond klinci bit zanimljivi, a ne zanima ih sto se sa djetetom dogadja jer ni ne znaju sto propustaju i njima su ti vlastiti klinci zapravo stranci

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daaaaj :shock: :shock:
    di je ona to bila

ja nisam nikakav test dobila
    a bogme nije ni on
    ja mislim da je to tak kad se možete dogovoriti oboje na centru, ako ne možete ili ako jedno tuži drugo onda idu vještačenja, a ona su mislim dosta extenzivna, iako sam ja vrlo skeptična oko toga koliko donesu ita korisnoga i koliko su presude u takvim slučajevima na kraju Salomonske.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    miha, pa ak se ne varam to jos uvijek dojis, mislim da on nemre samo tako pokupiti klinca kad hoce i koliko hoce
    Ali ga moze ona odvest svojoj mami?

Stoji da ako ona doji, onda klinac ne moze bit s njim mjesec dana na moru, ali ako moze bit kod njezine mame (a baka ga nece dojit), onda moze i s ocem bit.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    miha, pa ak se ne varam to jos uvijek dojis, mislim da on nemre samo tako pokupiti klinca kad hoce i koliko hoce
    Ali ga moze ona odvest svojoj mami?

Stoji da ako ona doji, onda klinac ne moze bit s njim mjesec dana na moru, ali ako moze bit kod njezine mame (a baka ga nece dojit), onda moze i s ocem bit.
    plavaa - imaš li ti djece?

s mojom mamom (i tatom) provodi barem 8 sati dnevno i vikende kad tate nema.
    moja mama mu mijenja pelene - tata ga dobije na 1-2 sata dnevno okupanog, nahranjenog, premotanog i najvažnije - naspavanog (on ga je u zadnjih god.dana uspavao 1x, a moja mama ga uspavljuje svaki dan)...

što misliš? u čijem društvu će mu manje teže pasti to što nema mame?!

uostalom, pridružit ću im se na moru svaki petak i odlazit u ponedjeljak, a to ispada max. 4 dana tjedno bez mene, zar ne?

mjesec dana na moru s tatom djeteta od godinu i 8 mjeseci bi značilo:
    - mjesec dana otgnutog od mame i sise
    - mjesec dana u kući koja mu je nepoznata
    - mjesec dana s ljudima koje ne pozna
    - mjesec dana s tatom koji ne zna njegove potrebe

da još dodam, Rok još ne govori!

moja mama ga, naravno, razumije jer provodi s njim svaki radni dan od 10.mjeseca prošle godine...
    pitanje: koliko ga mogu razumijeti ljudi koji ga vide 3. put u životu (drugi djed i baka) ili tata koji vrijeme s njim provodi isključivo igrajući se u parku?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znas kaj?

ja mislim da im treba pruziti sansu
    dala bi im dijete na dan ili dva i u dogovoru s BM dosla u kontrolu
    ak bi vidla (jer ja najbolje poznam tu djecu) da su u komi - uzela bi ih doma
    ak bi im bilo fino i ak bi bili sretni, ostavila bi ih unatoc tome sto cu recimo dobiti vrecicu vesa nedirnutu jer joj npr. 2 dana nije promjenio gacice
    njima jednostavno trebaju kontakti s drugim roditeljem

ni ja nisam bas jako sretna kad su moji kod mog BM jer znam da ne dobivaju ni priblizno takav tretman kakav dobivaju doma (sto se tice svega i svacega)
    ali oni moraju imati priliku provoditi vrijeme sa svojim ocem koji se za njih brine najbolje sto zna (volim vjerovati u to)
    to je njihovo pravo
    tko sam ja da im to uskracujem?

moja djeca nisu izabrala da se "rastanu od tate" (jer moji npr. ne briju da sam se ja rastala nego "mi smo se rastali"
    i treba nac neku zlatnu sredinu kad smo vec u situaciji u kojoj jesmo

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A imaju li ga priliku drugi baka i djed upoznati? Nauciti pricati s njim? Rekla si da su... ... (trazim po topicu) ... na Korculi? Naravno da nije isto.

Ali i tata mu je roditelj, i drugi baka i dida su baka i dida. Mislis li zaista da ce tvom sinu biti grozno s ocem?

Naravno da nije isto, drugacije su okolnosti. No daj mu priliku. Probajte se dogovoriti da barem probate napravit da mali provede dio ljeta s njim i dio s tobom. Ispadne li to katastrofa, ti uvijek mozes doci po dijete, ili ga on moze otfurat tvojima.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto
    plavaa i ja u isto vrijeme

jednostavno moras to pregrmit jer nije njegova odluka bila da zivi bez tate

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mukica. 8)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A imaju li ga priliku drugi baka i djed upoznati? Nauciti pricati s njim? Rekla si da su... ... (trazim po topicu) ... na Korculi?
    nemam ništa protiv da upozna i drugog djeda i baku, ali...

bili su u zagrebu 2 puta - 1. puta kad je imao mjesec dana jer je ona morala doći u zg zbog kontrole kod psihijatrice (da, žena ima i dijagnozu), a drugi put su bili tu prije mjesec dana jer im je istekla registracija na autu pa su morali doć (imaju zg tablice)
    nazovu i pitaju kako je cca 1x mjesečno.

nemam ja ništa protiv da Rok provede dio ljeta kod njih, ali možda tek za nekoliko godina. riječ je o ljudima s čijim se svjetonazorima ne slažemo ni MBD ni ja, on s njima skoro da i ne priča pa sam često ja bila 'most' između njih.

onog dana kad će Rok biti dovoljno samosvjesan, odlučan i samopouzdan da će moć ustrajat na svome NE kad mu silom počnu gurat kojekakva sr...a u usta i onog trena kad vidim da ga poštuju kao osobu (što nemaju običaj ni kad je njihov vlastiti sin u pitanju) - onda ću im dati šansu...
    do tada - mogu ga vidjeti koliko god žele i kad god žele, ali u zagrebu (imaju auto i stan od 100m u centru grada pa nek dođu)

kad se samo sjetim Rok-ove nervoze prošloga ljeta nakon 2 dana s njima, a tad sam još i ja bila tamo... ne ponovilo se...

u međuvremenu - razgovarala sam s MBD pa se javila ideja da nas troje (on, rok i ja) zajedno odemo na tjedan dana tamo, ali nema šanse!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad meni nekaj nije jasno

(cijelo ljeto će ionako provesti s mojima na moru, ma što on (tata) mislio o tome...)
    a ak ce cijelo ljeto provest s njima na moru zanci da ce bar neko vrijeme (pod pretpostavkom da ti radis i ne mozes bit cijelo vrijeme s njima na moru) ipak bit neko vrijeme otrgnut od mame i sise

a sve ovo osotalo, opet cu ponoviti, trebao bi imati priliku

dakle
    - zasto mu uskartiti da upozna tatinu kucu
    - zasto mu uskartiti da upozna tatu i te ljude
    - zasto mu uskratiti da ga njegov tata bolje upozna i sazna njegove potrebe

mogu te razumjeti jedino ako se radi o tome da ce rok otici k baki i dedi, a tatu opet vidjat ko sto je i sada tj. sporadicno, kad, kak i koliko tati pase
    e onda bi se i ja razljutila
    jer nije smisao svega toga da on bude s bakom i dedom nego da bude s svojim TATOM!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh
    pisale smo u isto vrijeme

e ne znam vise kaj da ti velim
    postalo je prekomplicirano

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

mogu te razumjeti jedino ako se radi o tome da ce rok otici k baki i dedi, a tatu opet vidjat ko sto je i sada tj. sporadicno, kad, kak i koliko tati pase
    e onda bi se i ja razljutila
    jer nije smisao svega toga da on bude s bakom i dedom nego da bude s svojim TATOM!
    Opet se slazemo.

Ako ga ne zelis poslati samog baki i didi, to jos kuzim. Posebno s ovakvim argumentima. Ali jos uvijek mislim da im (tati i sinu) treba omoguciti da budu skupa.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

postalo je prekomplicirano
    a da tek upoznaš RF-eve roditelje ...

kao što rekoh - kad bude stariji i kad mi bude mogao reći 'mama dobro mi je' ili 'mama dođi po mene'...
    do tada ne vidim nikakvog smisla raditi od njega pokusnog kunića pa 'da vidimo hoće li se tata, baka i dida snaći ili neće'?

nisam sklona analogijama ovoga tipa, ali to mi je isto kao da kažeš 'pa što. daj bebi adaptirano - ak mu ne paše vidjet ćeš kroz koji dan'

Citiraj mukica prvotno napisa
    a ak ce cijelo ljeto provest s njima na moru zanci da ce bar neko vrijeme ipak bit neko vrijeme otrgnut od mame i sise
    hoće, da. ali će biti s ljudima koje obožava i koje prihvaća 10x bolje nego tatu (za što je zaslužan sam tata)

Ali jos uvijek mislim da im (tati i sinu)treba omoguciti da budu skupa.
    sad nešto ne razumijem:
    kad se traži čuvalica za dijete postavlja se milijun i jedan uvijet.
    a sad vas dvije tražite da nekome na mjesec dana dam dijete samo zato jer mu u rodnom lisu piše mu je biološki otac...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo malo,ako sam ja dobro shvatila pa tata je cijelo vrijeme imao i ima jos uvijek mogucnost da bude skupa sa svojim sinom(koju on nije koliko sam ja shvatila iskoristio)

a sto se tice upoznavanja " tatine kuce" tj.bake i djeda sa tatine strane,sori al tu dijelim mihino misljenje,nevidim svrhe upoznavanja iste kad i tata bjezi od nje

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pisale smo u isto vrijeme

kao što rekoh - kad bude stariji i kad mi bude mogao reći 'mama dobro mi je' ili 'mama dođi po mene'...
    do tada ne vidim nikakvog smisla raditi od njega pokusnog kunića pa 'da vidimo hoće li se tata, baka i dida snaći ili neće'?

.
    ovo samo zelim potpisati

plavaa oprosti al i mene zanima da li si bila i ti ikad u ovoj situaciji?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sad nešto ne razumijem:
    kad se traži čuvalica za dijete postavlja se milijun i jedan uvijet.
    a sad vas dvije tražite da nekome na mjesec dana dam dijete samo zato jer mu u rodnom lisu piše mu je biološki otac...
    Pa zapravo... da.
    Osim u slucaju da on zaista dijete zlostavlja, zapostavlja ili slicno.

Inace, ti si rekla da se radi o 7 dana, ne 30. To je vrlo velika razlika.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala sandra...
    već sam zaista počela misliti da sam u cijeloj priči jedina ja luda !

i baka i dida i tata mogu viđat juniora kad to žele (evo, Rok je baš sad u parku s tatom)...

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    plavaa oprosti al i mene zanima da li si bila i ti ikad u ovoj situaciji?
    Osobno, ne. Nisam dijete rastavljenih roditelja, nit imam takvo dijete. Iako imam primjer u obitelji vrlo bliskoj takav, i slicno je kao kod Mukice. Dijete oca voli i iako se on ne brine o tom djetetu jednako dobro kao majka, majka dopusta da djete bude samo na moru s ocem (koji zivi na moru).. jer on je tom djetetu otac i to nikakva rastava ne moze promijeniti.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam procitala 30

Inace, ti si rekla da se radi o 7 dana, ne 30.
    )...

mjesec dana na moru s tatom djeteta od godinu i 8 mjeseci bi značilo:

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

samo malo,ako sam ja dobro shvatila pa tata je cijelo vrijeme imao i ima jos uvijek mogucnost da bude skupa sa svojim sinom(koju on nije koliko sam ja shvatila iskoristio)
    Cini se da ju "iskoristava" ako je sad dok pricamo s njim.
    ja sam procitala 30
    Krivo si polovila. 30 dana je uletilo u temu kao prijedlog rjesenja CZSS koji kaze da dijete provodi mjesec dana s ocem preko praznika. U Mihinom slucaju se radi o tjedan dana
    problem je u tome što je nagovijestio da ga planira uzeti na tjedan dana, ali ne znam koliko je ozbiljno mislio. na to se odnosilo ono moje 'cijelo ljeto će ionako provesti s mojima na moru, ma što on mislio o tome' jer na to ne mogu nikako pristati...
    u međuvremenu - razgovarala sam s MBD pa se javila ideja da nas troje (on, rok i ja) zajedno odemo na tjedan dana tamo, ali nema šanse!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dijete oca voli i iako se on ne brine o tom djetetu jednako dobro kao majka, majka dopusta da djete bude samo na moru s ocem (koji zivi na moru)..
    ajmo sad tražit dlaku u jajetu:

- koliko je dijete staro?

Osim u slucaju da on zaista dijete zlostavlja, zapostavlja ili slicno.
    dakle, ako nema krvi sve je OK ?

javi se kad postaneš roditelj...

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dijete je skolske dobi, dakle starije od tvog sina.

I miha, oprosti, ali ja nemam pravi reci svoje misljenje jer nemam dijete? Nisam niti trudna, pa cu odgovoriti na temu o trudnoci ako o tome nesto znam. Nemam niti zooloski vrt, pa cu se javiti tamo ako imam neki stav. Temu si otvorila, i na nju moze odgovoriti bilotko, a ne samo onaj tko se slaze s tobom ili tko je i sam roditelj. I primjeti da se mi u nekim stvarima slazemo, u nekima ne, dakle nije bas potpuna kontra tvom misljenju.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

plavaa oprosti nemoj me krivo shvatiti,al stvarno mislim da neke stvari moras prvo iskusiti na svojoj kozi da bi mogao donekle shvatiti neciju situaciju

btw. i moje je dijete skolske dobi i isto tako moje dijete redovno ide ocu i to kao sto kazes nemoze nikakva rastava promijeniti
    ali nije isto skolsko dijete i dijete od 20mj. kojem je otac takoreci nepozanica

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo da nadodam ja znam sta znaci kad djete place i buni se oko odlaska ocu,a ja ga "moram" dati jer je tako potpisano na sudu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dijete je skolske dobi, dakle starije od tvog sina..
    na ovo sam mislila kad sam rekla 'javi se kad postaneš roditelj' jer ćeš tek tada znati o čemu pričaš!

dijete školske dobi i dijete staro 20 mjeseci nije ni približno isto.

za razliku od djeteta od 20mj. dijete školske dobi:
    - ne nosi pelene
    - odabire što će i koliko pojesti
    - zna reći jel ga nešto boli
    - zna reći je li žedno ili gladno
    - zna reći jel mu se nešto sviđa ili ne
    - zna samo leći u krevet
    - svjesno je sebe i svoje okoline
    - zna okrenuti telefon i pozvati mamu da dođe po njega
    - i kao najvažnije - zna odbrojavati dane do trenutka kad će ponovo vidjeti mamu...

a to su tek neke stvari...

draga plavaa, ne - sudeći prema tvojoj rečenici 'imam sličan primjer u obitelji' ti nemaš pojma o čemu govoriš!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •