-
ja ako ne pakiram po popisu, obavezno nesto zaboravim. no jelte, tu je MC.
ko na reklami.
kad sam isla roditi vida, zamalo sam zaboravila spakirati robicu za bebu. sve sam napakirala za nas cetvero, a malac 0 bodova. da me nije mama pitala par sati prije polaska, morao bi bebonja nositi lovrine stvari.
raspakiravam ko maja, odma s vrata. mrzim kad nesto ostane za sutra.
-
popis radim dan unaprijed, pakiram se skoro pa u zadnji čas, jer odgađam tu djelatnost do krajnje granice.
puno mi je draže i brže raspakiravanje: svu robu istresem u koš za prljavi veš, kozmetiku rasporedim... uglavnom, raspakiravam se čim uletim u stan.
-
-
Ja se spakiram u 5 min. prvih 5 majica uzmem .. prvih 2-3 hlače .. udjem u ormar pokupim nabrzinu 2-3 cipele ..četkicu i tak uvijek imam u torbi i to je to al zato moj muz se pakira po 3-4 h raspakiram se josh brze jer kad dodjem sve ide u masinu
-
ja sam praznovjerna, pa se pakiram vecer prije puta, uvijek u isto vrijeme
raspakiravanje - prije bebe, obicno drugi dan po dolasku kuci
sad, odmah stavim bebino prati
uh, mrzim raspakiravanje i pakiranje kuci :/
-
Vec 5-6 godina mi se svaki put kad sam preumorna ili depresivna nocu ponavlja jedan te isti san: putujemo negde, ili se selimo, ili zurimo negde, neko nas ceka, a ja se pakujem (sebe, MMa, sad i dete) i to tako sto setam po kuci (nije uvek ista kuca u snu, ali stvari su uvek nase) i trpam sve sto vidim jer ce mi mozda zatrebati. I uvek nekako imam malo mesta, uvek se jos necega setim, pa se vracam, a zurim, pa kasnim, strasno kasnim i budim se uzasnuta jer sam opet nesto zaboravila!!!
A u stvarnosti dugo pravim popis u zavisnosti od mesta gde idemo, a potrpam sve za 15 min u torbu, jedino sto moram ranije da opeglam robu jer su nam ormani u haosu i nista nikad nije opeglano. MM i ja stanemo u jednu prosecnu putnu torbu+neseser sa kozmatikom, uvek ponesem manje odece nego sto isplaniram (i uvek nesto vratim neobuceno) na racun drugih stvari (stapovi za pecanje, sprej protiv buba i komaraca, puuuno peskira). Sa bebom jos nismo putovali, videcemo...
A raspakivanje mrzim, vuku mi se stvari po torbi danima, ali to je zato sto se na povratku spakujem bez reda, pomesam cisto i prljavo i sve u svemu mrzim sto se vracamo pa se tako i raspakujem.
-
"prije nego krenemo na put samo pocenm intenzivno prati i peglati robu, dakle prije nego krenemo na put zelim da mi kosara za preljavu robu bude prazna "
isto je i kod mene
-
uuuuuvijek radim popis, a na kraju se spakiram u pola sata bez popisa
dok nisam imala dijete, pakirala sam se danima unaprijed i uvijek bih nešto zaboravila
sad zadnji dan sve stavim na hrpu i mm razvrstava prema tipu prtljage u auto
jest da se dječje stvari iz godine u godinu smjenjuju i smanjuju - prve godine je najviše bilo pelena, kadica, kremica, robe, a sad je ipak najviše igračaka, a ostalo se svelo na minimum.
raspakiravanje je druga priča - užasno me nerviraju pune torbe i koferi i bez obzira što to mrzim, raspakiram ih brzo samo da ih ne moram dugo gledati, a i ponešto stvari mi ipak zna trebati
-
imama popis u glavi
sve ide brzo
zapisem ako mi taj tren nesto fali (npr. punjac) pa krizam kad ga nadem
ja pakiram i brinem, a MM uzdise koliko je to posla
Anita skuplja igracke na hrpu koju moramo reducirati , ili uzme igracku/dvije
-
-
2 dana pakiranja (obvezno uvijek nešto zaboravim) i 2-3 dana raspakiravanja.
svaka čast onima koje se raspakiraju za 6 minuta iliti odmah s vrata.
-
sutra odlazimo na more na tjedan dana, završavam pakiranje milijun i jedne torbe:
-jedna s Jankovim stvarima
-jedna sa Štefekovim
-jedan ruksak s pelenama, tetrama i maramom
-kufer sa stvarima od mene i MM-a
-torba s igračkama,
-nesseser s kozmetikom
-nesseser - putna ljekarna
-putni frižider s povrćem i voćem
-ruksak sa sokovima, voćem, maramicama, CD-ima i sl. za put
-lavor sa sredstvima za pranje i čišćenje
Hvala Bogu na karavanu i veš-mašini u viksi. inače ne znam kako bi....
pokušat ću većinu stvari oprati i popakirati po gorenavedenim kategorijama, pa bude doma samo sat-dva posla.
-
Ja isto radim popis i pakiram na vrijeme. Uvijek pakiram više-ako npr. idem na 5 dana, pakiram gaća, čarapa po 8 kom jer nikad neznaš. Nedavno smo ja i mališa išli k mojima na mjesec dana i jedva su nam stvari stale u auto jer pakiram stvari za svaki dan, za nedaj bože zahlađenje, zatopljenje itditd. Rekao mi MM da jel sam morala ponijet baš SVE što imamo u ormaru.
Najgore stvari za pakiranje su mi mije torbice, ponesem 2, dok sam bila sama i više-uz svaku odjevnu kombinaciju. Sad sam skužila da mi to zauzima puno prostora pa uzmem jednu.
Kad se vratimo doma sva roba (i nošena i nenošena) ide na pranje jer sam freak pa mi je to sve nekako "zmazano".
A MM-ovo morate čut...
Putovao prije par godina na službeni pu i sam sebe pakirao-ja gledala. Spakirao je za 7 dana mikro mini torbicu s tim da nije uzeo četkicu, NI JEDNE čarape i samo 2 majice đizs :shock:
drugi put kad jue išao torbu zaboravio uzeti iz svog auta i otišao u službenom BEZ IČEGA
:shock:
-
Raspakiravanje mi nije uopće problem , odmah po dolasku kući bacam sve u perilicu. Ali zato pakiranje , obavezno ponesem pet puta više nego što nam uopće treba i još sa puta dovučem jedan kofer viška
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma