mim prvotno napisa
...kao što je i Ramazan vjerski blagdan npr. I da je teta muslimanske vjeroispovijesti baš me zanima što bi ti mislila o njoj da djeci podijeli ćilime za klanjanje te uvede to kao svakodnevni ritual. Velika sramota za SEKULARNU državu je da se dozvoljava da većina uvjetuje ponašanje manjini, a to se kod nas događa očito u svim segmentima društva te u DRŽAVNIM ustanovama. Nemam apsolutno ništa protiv molitve u vjerskom vrtiću niti vjeronauka 3. sat nastave u vjerskim školama, ali protiv ovog što se događa kod nas bit ću uvijek.
Početni post ne odnosi se na molitvu u vrtiću. Ako je u pitanju državna, sekularna ustanova, naravno da nije potrebno učiti djecu da se krste, da mole, da klanjaju, itd. (makar, ja ću svoje dijete učiti da se krsti prije jela, pa i u vrtiću, ali tete to ne bi trebale primijenjivati na djeci u takvom tipu ustanove). Ali ako već tete pričaju djeci priče o Božiću, onda mi je sasvim normalno da se spomene Isus i što to zapravo Božić zaista znači. Isto tako, ako prilikom muslimanskog blagdana teta djeci ispriča priču o tome, Bože moj, ne bi se protivila. Ugl., Božić ne ide bez Isusa, i ako baš moraju tete pričati o Božiću u državnom vrtiću, onda ne vidim problem da se spomene Isusa, ali, kao što sam već naglasila, protiv sam nametanja vjerskih rituala u državnom vrtiću - npr., da se djeca moraju krstiti prije jela i spavanja i sl.