Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 209 od 209

Tema: pitanje za ateiste

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na topicu odgoj u duhu vjere pišu i pisale su sve forumašice koje zanima bilo što gledano iz perspektive odgoja u duhu vjere. Bilo tko tko može doprinjeti konstruktivnoj rapsravi pošutjući početnu poziciju je dobro došao.
    Vjerski odgoj mora biti verifiran od ministarstva i predstavljen roditeljimakojiga mogu ili ne moraju odabrati kao i svaki drugi "dopunski" ili "izvanastavni" oblik rada s djecom i moraju ga provoditi ljudi s bazičnom pedagoškom i dodatnom posebnom obukom.

S druge strane čovjek koji ne poštuje svoje korijene i tradiciju iz koje je proizašao koliko god se daleko po svojimuvjerenjima odmakao od dotične može samo izgubiti - na poznavanju samog sebe. Osnovno poznavanje pvojesti, kulture i tradicije bez cenzure je ipak temelj obrazovanja - radilo se o Perunu, Majama ili nečemu što je tisućljetna tradicija većinskih naroda u ovoj državi - prilgaođeno dobi i nastavnom programu, naravno.
    Bach je bio iznimni religiozan (luteran) i neka od njegovih najslavnijih djela su religiozne tematike, veliku bi štetu učinila kad bi ga cenzurirala :/

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Bach je bio iznimni religiozan (luteran) i neka od njegovih najslavnijih djela su religiozne tematike, veliku bi štetu učinila kad bi ga cenzurirala :/
    Nisam ateista, ali razumijem roditelje koji se tako opredjeljuju. I kada iscitavam ovaj topic o nezadovoljstvima roditelja zbog te tematike, vjerujem da oni i ne podrazumijevaju cenzuru, vec samo smeta mjesto i nacin propagiranja- ne vjere, vec katolicizma.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne možemo razgovarati po taborima

Ovo za Bacha sam odgovorila na spominjanje Bacha v. vjerske pjesme.

U drugom djelu sam ponudila svoj odgovor na temu koliko daleko treba ići u ne/spominjanju vjerskih elemenata u državnim obraz.ustanovama.

Ja sam u svojim postovima podržala roditelje različitih uvjerenja da se izbore za svoja roditeljska prava i posebno sam se potrudila ohrabriti Ružicu po pitanju komunikacije s vrtićem na tu temu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Ne možemo razgovarati po taborima
    Možemo. Čak je i u naslovima nekih pdf-ova to "taborovanje" striktno određeno. Ovu temu već naslov vrlo dobro određuje, zar ne?

Kaj se Bacha tiče-crkvene pjesme, pjevane na misama nisu Bach. Njemu je mjesto u glazbenoj školi iz n razloga. Crkvenim pjesmama nije, kao što im nije mjesto ni u učionici glazbenog odgoja državne škole.
    S druge strane čovjek koji ne poštuje svoje korijene i tradiciju iz koje je proizašao koliko god se daleko po svojimuvjerenjima odmakao od dotične može samo izgubiti - na poznavanju samog sebe.
    A ovo mi se dofinitivno ne sviđa. Jedno je poštovani (svoje i tuđe) korijene, tradiciju, a drugo je njegovati ih kao dio sebe, vlastitog načina života. Ne smatram da čovjek sebe gubi ako se odmakne od tradicionalnog načina života. Baš naprotiv-mislim da tad "odrasta". Moj mentalni sklop jednostavno je svjetlosnu godinu daleko od onog koji je imala moja prabaka. Zar da njegujući (njenu) tradiciju odlaska na misu idem protiv sebe samo zato jer mi je to u korijenima? Pa nekad su ljudi zazivali ritualima razna božanstva! Mislim da se čovjek dosta odmaknuo od toga što ne znači da ne poštuje različitosti oko sebe-ako su vrijedne poštovanja. Nametanje nečega meni jednostavno ne zaslužuje da poštujem osobu koja je izvor toga.

I kada iscitavam ovaj topic o nezadovoljstvima roditelja zbog te tematike, vjerujem da oni i ne podrazumijevaju cenzuru, vec samo smeta mjesto i nacin propagiranja- ne vjere, vec katolicizma.
    U sridu!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svašta sam već čitala na forumu, ali da na vrtićkom podforumu rasprava stigne do Bacha, to zbilja nisam očekivala
    Bilo kako bilo, ako poželite razgovarati o Bachu na nekoj drugoj temi, rado ću vam se pridružiti

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

upotrjebila sam pojmove poštovanje i osnovno poznavanje prilagođeno dobi.
    Zašto te to tako razljutilo, mim?
    Ja poštujem i poznajem osnovne pojmove iz mnogih filozofskih sustava, religija i uvjerenja, ali posebno me znaimaju oni iz kojih su potekli članovi moje obitelji (a ima ih puno) i društvo oko mene.

Ova tema je premještena i neki od nas drugih uvjerenja se našlo pod ovim naslovom jer smo već sudjelovali u raspravi na Ružičino pitanje. Ja sam u svojim postovima cijelo vrijeme poštovala i ohrabrilavala njezin izbor u odgoju svojeg djeteta i razgovarala s pozicije koja poštuje naslov. Ne razumijem u čemu je problem?
    Čim se tema premjestila svi vjernici i agnostici su trebali pobjeći kao vampiri od češnjaka :?
    Ja mislim da su svi koji mogu poštovati temu i doprinjeti joj bez vrijeđanja i oftopičarenja dobro došli, barem su nas tako uputile adminice kad je bilo sličnih dilema na nekim drugim temama.
    ako se to promjenilo molim obavijest.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi imamo slican problem...MM-u je veci nego meni. Kao nekatolici u katolickoj zemlji jel? Od 27 djece, 3 su nekatolici. Meni licno smeta prica o bozicu, valentinovu....al sta da radim, da mijenjam citav skolski sistem zbog svog djeteta...objasnim djetetu situaciju...neki slave ono, drugi ono. I u redu je s tim.

A Mejra redovno donosi poklone iz vrtica...za bozic smo dobili prelijepu bozicnu kuglu...neki dan je donijela zeceka za uskrs...oboje tvrdoglavo vise sa plafona, i redovno hvalimo kako je fino izvela.

Jucer su MM i djeca farbali jaja (kao ko sto MM veli to nema veze s uskrsom jer je on farbao jaja kao dijete non stop )

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I sasvim je u pravu. Farbanje jaja je stari britanski običaj vezan za poganski praznik Ostara. Lokalci su povezali ludovanje zečeva u to vrijeme (libido...) i šarena prepeličja jaja koja su nalazili na istim livadama na kojima su zečevi ludovali. Jednostavno su zbrojili dva-tri zeca i šarena jaja i eto običaja.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrtic bi trebao sluziti kao prostor u kojemu ce dijete sigurno boraviti dok roditelji rade, u kojem ce se uciti kreativnosti, motorici, glazbi, slici, druzenju i svim ostalim djecjim ljepotama, a sve ostalo pustimo kucnom odgoju
    Slazem se u potpunosti

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •