Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Pavlikovi remenčići

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Pavlikovi remenčići

Nasa mala bucka mora nositi Pavlikove remencice, medjutim imamo dosta problema s njima. Ovi koje smo dobili preko socijalnog su vrlo neprakticni i losi. Na stopalima stalno ispada remencic. Lijepimo ga na carapicu, ali kako je nasa Ela prilicno ziva, uspijeva uvijek izvuc nogicu, a onda cijeli sistem nema smisla. Također joj spadaju i s ramena na rukice pa ne moze s njima slobodno lamatati. Na internetu sam nasao vrlo zgodne s carapicama da se ne moze izvuc nogice te kopcanjem na cicak. Ukoliko netko od vas zna da li se takve moze naci kod nas u HR, bili bi vrlo zahvalni na informaciji. Hvala i pozdrav svima!

Link na slicicu:
    http://www.boltsystems.com/opharness.html

Notica

Početno

Mi smo imali isti problem i mučili se sa remenčićima koji su se neprestano izvlačili sa stopala, a bebi bi se automatski onaj gornji remenčić ispod koljena urezivao u nogicu da me sve srce boljelo. Stalno smo ih vraćali nazad, pokušavali sa svakakvim špagicama i lastikama svezati ih oko nogice na principu japanki itd, ali bi sve to ona skinula sa svojim mahanjem. Tako smo se mučili sve dok nisam sašila ove "platnene sandalice" koje sam stavila kao sličicu pod Avatar da ih vidiš. Ako želiš veću sliku, možeš aktivirati mail u profilu da postane dostupan pa ti mogu poslati. Dok ne nađeš te remenčiće sa čarapicama koje si vidla na internetu, možeš trenutno riješiti problem tako da sašiješ nešto poput ovih mojih sandalica. Treba ti igla, konac, nekakva trakica poput onih na slinčeku, bavarinu ili kako to već tko zove i kapica koju sam napravila odrezavši jedan par njenih čarapica koje sam podrubila. Na ovoj slici što je vidiš sandalica je sa remenčićima spojena tako što sam od trakice napravila pasicu kroz koju sam provukla remenčič. Na stopalu je isti kroj kao i sa ove prednje strane, samo što sam pasicu napravila sa gumbićem kako bih sandalicu mogla staviti na remenčić na peti. Otkad smo joj to stavili, preporodili smo se,a njoj je sigurno bilo puno lakše jer joj više nismo trebali stegnuti remenčiće na potkoljenicama pa joj se nisu urezivali u kožu. Uspjela je izvući nogicu svega jednom ili dvaput i to sa strane, a onda samo poboljšaš kroj tako što te trakice sa strane sašiješ da budu mrvicu kraće.

Remenčići na ramenima počinju padati ako nisu dovoljno zategnuti. Tako su nama rekli na kontroli i zategnuli gornje remenčiće na koju rupicu više i nisu više padali.

Donata je nosila remenčiće tri mjeseca preko ljeta. Nažalost sam se ovih sandalica dosjetila tek u zadnja tri tjedna kako ih je nosila.

Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Notica hvala!

Avatar je mali, ali mi vase rjesenje izgleda vrlo zgodno. Aktivirali smo mail pa te lijepo molimo ako nam mozes poslati vecu slikicu. Nadam se samo da cemo biti dovoljno vjesti i slozit to jednako dobro kao i ti. Stvarno vec gubimo zivce a ortoped nam samo coolerski kaze da moramo biti strpljivi. Dnevno joj najmanje 20-ak puta popravljamo remencice...

Jos jednom hvala i lijep pozdrav!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ela, ako ne uspijete s carapicama, mi smo zasili taj donji dio koji ide ispod stopala.

ne sjecam se vise tocno kako je to islo, ali znam 100% da se o metodi "sivanja" vec pisalo na forumu unatrag nekih 6 mjeseci.

ako te zanima, javi pa cu pogledat po svojim postovima.

btw, nakon zasivanja - nismo imali nikakvih problema s "ispadanjem" stopala, tako da je provjereno pouzdano.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo, ovo je topic, rolaj do posta Winnie the Pooh od 13. svibnja. mislim da je dovoljno jasno objasnjeno i dok se nadjes ono sto si vidio preko neta, mislim da cete biti zadovoljni.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=remen%E8i%E6i

Notica

Početno

E sad mogu vratiti avatar na Doninu slikicu kad nazalost forum nema mogućnost stavljanja slikica iz računala.

Nadam se da smo pomogli!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pozdrav svima, ovo je moj prvi post!....mislila sam objavit novu temu, ali ne ide pa cu se ušlepat 8) ovdje......

Pavlikovi remenčići još jednom….

Bebač ima mjesec dana, rođen je «kao na zadak» tako su se izrazili u bolnici. Priča ide ovako: mala ljenčina se nije htjela okrenuti pa su se u Vinogradskoj odlučili zbog sumnje na veliku tjelesnu težinu (oko 4100g) na carski rez. Ostavili su me u bolnici nakon uzv za sutra ujutro na program. I tako vam ja dođem na operacijski stol a ono mali se okrenuo na stolu 2 min prije zahvata, tako kad su me rezali glava je bila na dolje. Na kraju se miš rodio težak 3680,….mogla sam roditi normalno….no dobro…

Zbog položaja (na zadak) mali danas ima nalaze: blaga displazija, bez slučajeva u obitelji, doktorica Miličić u Klaićevoj rekla nam je prvo 6 tjedana najmanje da vidimo kako će se stvari odvijati, a sestra je rekla puuuuno vježbati kukove…

Sada nosi remenčiće 2 dan….dobro smo se svi privikli na te okove, s obzirom na priče koje sam pročitala na forumu, kako su mame znale plakati…Pokušavam se priviknuti da skidanje pelena ne bude noćna mora…..

Zanima me slijedeće:
    1) koliko je to puuuuno….koliko ste vježbale s malcima, koliko rastezanja pri svakom previjanju , koliko puta dnevno (mali se jako buni s ovim remenjem, a inače kad je bio slobodan rado je vježbao)?

2) Da li nakon što skine remenčiće se mora opet široko povijati?

3)Znam da je ovo problem više kod curica, ali eto potkralo se mom dečkiću, pa ako neko ima iskustva s displazijom kod dečka, neka mi opiše malo, koliko je trajalo, kako je tekao oporavak, kako ste sanirali remenčiće kad se mali popiški po njima (skoro svaki put )…

4) Dojenje je akrobatika, nakon carskog reza još mi je malo problem biti dugo u nekom određenom položaju kad mi se nateže trbuh, a on ne smije biti na boku (npr. kad ležimo, a bilo bi dobro da smi ja i on okrenuti jedno prema drugome)…još usto počeo je malo cendrati kad je na desnoj sisi, valjda mu ta strana ne paše

Sigurno će biti još pitanja…budem se sjetila s vremenom
    Unaprijed hvala svima….

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pozdrav svima, ovo je moj prvi post!....mislila sam objavit novu temu, ali ne ide pa cu se ušlepat 8) ovdje

Bebač ima mjesec dana, rođen je «kao na zadak» tako su se izrazili u bolnici. Priča ide ovako: mala ljenčina se nije htjela okrenuti pa su se u Vinogradskoj odlučili zbog sumnje na veliku tjelesnu težinu (oko 4100g) na carski rez. Ostavili su me u bolnici nakon uzv za sutra ujutro na program. I tako vam ja dođem na operacijski stol a ono mali se okrenuo na stolu 2 min prije zahvata, tako kad su me rezali glava je bila na dolje. Na kraju se miš rodio težak 3680,….mogla sam roditi normalno….no dobro…

Zbog položaja (na zadak) mali danas ima nalaze: blaga displazija, bez slučajeva u obitelji, doktorica Miličić u Klaićevoj rekla nam je prvo 6 tjedana najmanje da vidimo kako će se stvari odvijati, a sestra je rekla puuuuno vježbati kukove…

Sada nosi remenčiće 2 dan….dobro smo se svi privikli na te okove, s obzirom na priče koje sam pročitala na forumu, kako su mame znale plakati…Pokušavam se priviknuti da skidanje pelena ne bude noćna mora…..

Zanima me slijedeće:
    1) koliko je to puuuuno….koliko ste vježbale s malcima, koliko rastezanja pri svakom previjanju , koliko puta dnevno (mali se jako buni s ovim remenjem, a inače kad je bio slobodan rado je vježbao)?

2) Da li nakon što skine remenčiće se mora opet široko povijati?

3)Znam da je ovo problem više kod curica, ali eto potkralo se mom dečkiću, pa ako neko ima iskustva s displazijom kod dečka, neka mi opiše malo, koliko je trajalo, kako je tekao oporavak, kako ste sanirali remenčiće kad se mali popiški po njima (skoro svaki put )…

4) Dojenje je akrobatika, nakon carskog reza još mi je malo problem biti dugo u nekom određenom položaju kad mi se nateže trbuh, a on ne smije biti na boku (npr. kad ležimo, a bilo bi dobro da smi ja i on okrenuti jedno prema drugome)…još usto počeo je malo cendrati kad je na desnoj sisi, valjda mu ta strana ne paše

Sigurno će biti još pitanja…budem se sjetila s vremenom
    Unaprijed hvala svima….

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo nosili remenčiće točno 6 tjedana, imali smo cca 2 mjeseca kad smo počeli, (bili smo isto kod dr. Miličić) brzo se privikao, nije bilo većih problema, vježbali smo svako malo, i povezivali široko. Moja frendica ima curicu, koja je nosila remenčiće prilično dugo, jer ih je kasno počela nositi, sve u svemu nosila ih je sa 8 mjeseci i to su bili puno veći problemi, nego kod manje bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam nikakva iskustva s remenčićima, ali imam s carskim. Probaj dojiti sjedećki, ako te žulja na šav stavi jastuk. I inače se okruži jastucima za naslanjanje i podupiranje, nemoj ništa držati (ni bebu ni sebe) u zraku. Imaš i posebne jastuke za dojenje.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni ti pavlikovi remencici izgledaju isti kao i oni sto je Mejra nosila preko 6 mjeseci ali mi nismo imali problema sa njima. Mozda su malenoj preveliki. Imaju razlicitih velicina. Mejra je dugo nosila one najmanje.

Poslije 6 mjeseci je dobila onu tvrdu rhino protezicu, kako je gadna. Sa 12 mjeseci smo se rijesili obe.

sretno.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram napomenuti da su nama te 'ugradjene' carapice smetale, pa smo ih sa konsultacijom doktora isjekli. Mejri se puno nogice znojile u njima. Zato smo pamucne carapice oblacili preko remencica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da to je nevjerovatno kako su glupo smislili te remenčiće ispod stopala.Ja sam stavljala gumice preko prstića pa ispod toga uvlačila blazinice da je ne žulja...Svakako Dora ih je nosila 3 mjeseca i već sam bila izvan sebe,zadnjih par dana je počeo žuljati onaj remen preko leđa a tu ništa nisam mogla napraviti,sreća brzo je bila kontrola pa je dr rekao da je fizički prejaka pa da sama sebe nažulja istezanjem!?!?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo nas nakon 2 tjedna...navikli smo se na remenčiće iako je prava drama kad ih moramo opet staviti poslije kupanja....zato sam u kadici pravi mali dupin

i dojenje ide dobro, u ponedjeljak je kontrola pa ćemo vidjeti...

I vježbamo! Kod svakog previjanja 0k0 10 do 15 rastezanja, koliko da, jel to previše, premalo? Ili što više to bolje? S tim remenjem brzo izgubi živce, pa grči i skuplja nogice, ali kad je opušten lako mu se rašire skroz do kraja, što sam iskoristila pa ga rastežem kad spava, a mali mišić ne kuži...

Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nama je dr rekao bez vježbanja!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jesu vama rekli da djecu ne smijete okretati na bok....malo mi je nzgodno to zbog dojenja jer ponekad se dijete treba okrenuti polubočno da bi bilo u pravilnom položaju da ne isteže vrat. Mame od remenčića da li ste imale problema oko dojenja zbog toga?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne znam zašto ne smiješ okretati dijete na bok sa remenčićima.Meni je dr rekao da se ponašam normalno kao da ih nema,nakon prvog šoka da smo ih dobili Dora je mogla biti nekako polubočno,ja sam se najviše bojala da joj se ne spljošti glava nazad od ležanja na leđima (smajli koji se zacrvenio jer se srami),ali ostala joj je predivan oblik glavice!Moja Dora ih je nosila više od 3 mjeseca

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A dojila sam je do godine dana remenčići nam nisu nimalo smetali

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma to su mi rekli u klaićevoj...kao zbog kukova da ne bi došlo do kakvog iščašenja, ne zbog remenčića, a mali je tako snažan, raspucat će mu se ti remenčići koliko se mrda u njima! Još 3 tjedna do uzva, baš me zanima što će nam onda reći...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa stvarno ne znam kako bi mu se mogli iščašiti kukovi kad već ima remenčiće,ja bi Doru nekako namjestila na polukuk i stavila ručnik iza leđa barem dok bi ju dojila,ali kad je spavala ležala je na leđima jer joj je to vavlja bilo najzgodnije.Držim vam fige da se riješite remenčića,mi drugi tjedan idemo na kontrolu dr.Đapić je prilično temeljit pa traži kontrolu i sad kad Dora puni 2 godine,kao da budemo sigurni,a normalno je prohodala kao i svoji vršnjaci.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tako sam i ja počela polubočno jučer....već je bolje. S koliko je Dora počela nositi remenčiće?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da, maxi isto spava na leđima, tako mu je nekako najbolje a nekad ga stavim da spava i na trbuhu, ali samo kad ga ja nadzirem, nikad po noći. Negdje sam pročitala da djeca otprilike nose remenčiće u duplo opnoliko vremena u kojoj dobi su ih dobili, npr, ako ih dobiju s mjesec dana nose ih 2 mjeseca, a s 2 mjeseca...nose ih 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dori su već u rodilištu radili UZV i rekli da su loši kukovi da je s mjesec dana odvedem ortopedu tako da je s mjesec dana dobila remenčiće,ona je imala displaziju kukova i to jaku.Tako da smo se namučili 2 mjeseca remenčiće i 3 mjeseca abdukcijske gaćice.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nE ZNAM da li su Maksu radili uzv u rodilištu (Vinogradska) Ali su mi isto tako rekli da s mjesec dana odemo ortopedu, on je bio na zadak pa radi toga...., dr. Miličić je rekla da nije tako strašna displazija i 6 tjedana najmanje..pa ćemo vidjeti.
    Živim za dan kad ćemo odbaciti remenčiće i ispružiti konačno te nogice malene.....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Potpuno te razumijem i držim vam fige da se brzo riješite remenčića,znam kako sam se ja osjećala svaki put kad bi nam dr produžio nošenje za još 2 tjedna.Ljubi malog Maksa,više to smeta anam mamama nego dječici,moja Dora otkad je dobila remenčiće više nije imala problema sa vjetrovima i počela je uredno kakati.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala! Mali uredno kaka....zato što puno papa .....
    stvarno nema nikakvih problema, osim što se ponekad sjeti da su okovi na njemu pa plače neutješno dok ne dobije ciku...., a nekad mu ni to nije dovoljno! Ljubim ga, a on meni onda guguće i ima pogled kao ovaj smajlić....sladak je!!! Poljubi ti ifica svoje bambine...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li možete bebe voziti u autosjedalici? Moj mali će počet nosit remenčiće, ima jaku displaziju... a i počinjemo malo kasno...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Palita normalno se ponašaš,mi smo stalno bili u autu,par dana nakon postavljanja remenčića smo išli na skijanje,klincima ti remenčići nisu strašni mislim da je gore mamama nije lako presvlačiti i kupati s njima ali na sve se navikneš.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da ifi ima pravo....normalno se vozi beba u autosjedalici, dobro moj mali je puno manji, ali sve to dobro podnosi, meni je najveća zezancija promjena pelena, a ostalo je on normalan, jedino se ponekad sjeti da ih ima pa plače, ali to je obično predvecer kad ga uhvati faza: dosta mi je današnjeg dana...ono kad mu se sve nakupi.....ali i toga je s vremenom sve manje. Čak više i ne plače nekad kad mu ih stavljamo poslije kupanja.

Za utjehu....zamislite kako je to bilo nekada kad su b ile platnene pelene...kako si to onda provlačio ispod remenja.....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj da kad se sjetim prvih par puta nisam znala kuda da provučem pelenu,a da ne kažem kad se prvi put pokakila nisam znala što ću.Mi prošli tjedan bili na kontroli i vijesti dosta loše vratila se displazija ako se samo od sebe ne popravi trebat će operirati za godinu dana,ići ćemo kod nekoga po drugo mišljenje.Nije mi jasno kako čašice kuka koje su bile odlične mogu (opet) postati plitke!?!?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je jučer na pregledu ortoped rekao da ga stavljam u autosjedalicu maksimalno pola sata. A imam kolica Quinny Zapp, i sad ništa od šetnji. Ili da kupim nova u kojima će ležati. Ali kad sam ga pitala za autosjedalicu, odmah je počeo da se bebe ne stavljaju u sjedeći položaj i zapravo mislim da nije skužio na šta mislim.A MM se uhvatio njegovih riječi ko pijan plota.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Paulita ne znam kod koga ste bili ja sam zvala dr Tiefenbacha i rekao mi je da to nije sjedaći položaj i da smiju biti u sjedalicama

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    .Mi prošli tjedan bili na kontroli i vijesti dosta loše vratila se displazija ako se samo od sebe ne popravi trebat će operirati za godinu dana,ići ćemo kod nekoga po drugo mišljenje.Nije mi jasno kako čašice kuka koje su bile odlične mogu (opet) postati plitke!?!?
    Žao mi je zbog ovoga.......

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Još se nadam kad podjemo po drugo mišljenje da će dijagnoza biti bolja!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi idemo 27. og na uzv, pa cemo vidjet sta ce nam reci....

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pusa cure. Znam kako se osjecate. Mejra vec godinu dana ne nosi remencice. Ortoped veli da je sve super, nije idealno ali je ok. Idemo na kontrole svakih 6 mjeseci. Sljedeca je oko Novembra 25. Ortoped koji je veoma upoznat sa Mejrinim slucajem seli se u skroz drugu drzavu. Bas je bezveze. Cekamo poziv da vidimo ko ce preuzeti ordinaciju. :/

Pusa i sretno nasim "zabicama"

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

yavanna držim vam fige da vam bude sve ok!

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam nosila remenčiće do 8. mj a onda sadrene gače pa široko povijanje, kad je Nicole dobila nalaz široko povijanej pa ćemo vidjeti stvarnooo sam jhe široko povijala, sa dve poprečne pelene u položaj gotovo kao s remenčićima, pa eto nakon kontrole spasili smo se od emenčića tako da mi nije žao što sam ju mučila,
    a što se mene tiče mm je samo kometirao da nije znao da sam imala problem sa kukićem, no da mu je sad jasnije moja pokretljivost desne noge ,naime kojiput me boli ako pretjeram sa vježbama, a špagu nikada nisam mogla napraviti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Yavanna jeste li bili na kontroli,jeste li se riješili remenčića?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

skinuli, skinuli, skinuli....huraaaaaa!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Bio je neki dr Ernet Irha i reko sve je ok, za mjesec dana na kontrolu....toliko smo bili uzbuđeni da nismo ni pitali šta sad, jel treba široko povijanje ili nešto posebno.....vježbe.....

Mislim da ćemo se zaletit kod tog čuvenog Tiefenbacha pa da vidimo drugo mišljenje, da ipak budemo sigurni!

Kako ste vi previjale poslije, da li ste radile vježbe istezanja nogu?

Eto tako...nadam se da je s ovom epizodom gotovo, ali mi nije jasno kako to ifi da se maloj Dori displazija vratila, šta kažu doktori, kako da je to moguće?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kad je Dora skinula sva pomagala dr je rekao da ne treba vježbati ni široko povijati,a ni sama ne znam kako se displazija vratila,sad kad prodju ovi neradni dani trebali bi ići po drugo mišljenje,ne znam kako se zove dr ali navodno je kirurg ortoped i broj jedan za displazije u Hrvatskoj.Ljubi malog mišića i neka uživa sa slobodnim nogicama!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

izvijesti i ti mene šta je bilo na pregledu!!!! Pozdrav do onda, evo smo naručili maramu od didymosa pa sad čekamo da dođe, kažu da je marama općenito izvrsna za postavljanje bebača u pravilan položaj što se tiče kukova, a i inače! Jedva čekam da dođe pa da se počnemo nositi, klokanicu ne voli (valjda nije htio zbog remenčića) budem probala opet, ali imam feeling da će mu se marama svidit!

za d, da bude sve najbolje

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo da kažem nešto na temu pavlikovihremenčića. Mojoj malenoj na UZV kukova rečeno da ima displaziju na desnom kuku llg a na lijevom llb. i dobila je remenčiće.Kožni, neudobni prava katastrofa. Ja joj te remenčiće nisam nosila. Prekopala sam cijelu Hrvatsku uzdzž i poprijeko da nađem nešto slično onome što sam našla na www.wheatonbrace.com/products/wpharness.html
    međutim ništa,sviimaju te kožne od prije sto godina, nažalost.
    Tako sam ja kotaktirala tvrtku sa neta i to ove u Engleskoj. Privatne osobe ih ne mogu naručiti rade samo sa medicinski osobljem i tvrtkama pa smo zamolili doktora da im pošalje pismo(oni su to zahtjevali) da malenoj to treba. I konačno nakon dva tjedna čekanja konačno smo dobili remenčiće koji su stvarno super.Malenoj se ništa ne urezuje,ne žulja ju i što je najvažnije može micati potkoljenicom pa sve skupa nije tako strašno. Nadam se samo da ćemo ih ubrzo skinuti. :D

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

anđelina bok!

Mi smo se o Pavlikovim remencicima i opcenito problemima s kukovima raspisale na ovom topicu:
    Remenčići za kukove - početak
    Remenčići za kukove - isti topic par mjeseci kasnije

Pridruzi nam se tamo da je cijela tema na okupu

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Bok

cure moje,ja sam ovdje nova.moja malena slatkica rođena je carskim rezom zbog polozaja na zadak,a usto se i rodila
    teska 4400g.sa 2 mjeseca stavljeni su joj Pavlikovi remencici,super ih je podnijela,ali ja imam nekoliko pitanja.
    naime,oni kajisici oko nogice joj se strasno urezu(nosim joj dokoljenke)ali kad opustim za manju rupicu,labavo je
    i nema bas efekta.konrola nam je za 15 dana,nisam ni sama pametna.to bude strasno ,pomodri joj.zanima me jos
    jel se smiju tokom mijenjenja pelena skinutu oni donji kajisi,jako je nezgodno provlacit pelenu?i moja cura ima problema sa motorikom,
    morat ce na vjezbe i najvise cu morat pazit na baby handling.jeli tko imao iskustva,hoce li se to sve moci sa pavlikovim remencicima,hoce
    li oni usporavat napredak? unaprijed hvala:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možešto otpustit dok mjenjaš pelenu, pa i kod kupanja, da se dete razgiba, mada oni savjetuju parcijalno kupanje tj. pranje, prvo gore, pa dole.

Nama se remenčici jako sklizali,ali smo znali staviti šlapice ( imali smo nešto poput sandalica od kože) i s tankom vunom zavezati, nemoj na svoju ruku mjenjat rupice, isretno na kontroli.

Kad skineš remenčiće vidi kaj s vježbama, tj.najbolje bi bilo da se već sad naručiš recimo na Goljaku ( ne znamod kud si) jer se i tu čeka red. Moja klinka je imala ubrzan razvoj i počela sama hodat s 10.5 mjeseci, a dečki koji nisu to imali iza godinu dana.

Kolko je dete staro, moja mala je nosila to oko 6tjedana.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi nismo uopće skidali remenčiće.... samo smo ih odpuštali kako je dijete raslo.....
    Stavila sam čarapice i još vatu oko remenčića i nije niš stiskako.....

Kolko vam je rečeno da će trebati nositi?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

cure,hvala puno.inace,moja malena je taman napunila 3 mjeseca,iz Splita smo,a dr.nista nije rekao koliko se mora nositi.
    inace,bio je jako" ljubazan",na srecu sestre su bile ok pa mi kemijskom oznacile rupice.u velikoj sam sad nedoumici jer
    me strah da ce ti remencici usporavat vjezbanje,jako je kruta u gornjem dijelu,trebalo bi sto prije.a narucila sam je privatno u fizijatra
    sutra,pa vam javim sta je bilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nažalost vježbe ne možeš poćeti dok je dete u remenčićima osim razgibavanja ruku i maženja glave ( da si to samo dete radi),
    pitanje dal ste u tih mjesec dana već bili na ponovnoj kontroli, mi smo bili nakon postavljanja točno 2 tjedana, kad su nam produžili nošenje ali i povečali rupice. Inače da i nisu ti sestre to označile mogla si komotno i sama.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj duskica prvotno napisa Vidi poruku
    cure,hvala puno.inace,moja malena je taman napunila 3 mjeseca,iz Splita smo,a dr.nista nije rekao koliko se mora nositi.
    inace,bio je jako" ljubazan",na srecu sestre su bile ok pa mi kemijskom oznacile rupice.u velikoj sam sad nedoumici jer
    me strah da ce ti remencici usporavat vjezbanje,jako je kruta u gornjem dijelu,trebalo bi sto prije.a narucila sam je privatno u fizijatra
    sutra,pa vam javim sta je bilo.
    nismo bile na nikakvoj kontroli,jer nam je reklo za mjesec dana.a kako su veliko redovi inace na ortopediji,naruceni
    smo za 28.o3.inace,i ja sam nosila kajise kad sam bila mala.pa je mozda malo i nasljedno.samo da ih sto prije skinemo,uf.
    i jel znate mozda jel se nakon njih opet mora siroko povijati....meni su ih u ono vrijeme stavili sa 6 mjeseci.mozete zamislit kako je
    bilo mojoj mami,nije mi smjela dat da puzem,dizemse na noge,a bila sam jako zivahno dijete

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •