Vidi rezultate ankete: Imate lli donorskukarticu?

Glasači
82. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Imam

28 34.15%
  • Nemam

30 36.59%
  • Nemam, ali cu nabaviti

18 21.95%
  • Ne zelim donirati organe

6 7.32%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Imate li donorsku karticu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nemam donorsku karticu ali kao što netko reče svi moji su dobro upoznati sa mojim stajalištem o tome i u slučaju ne daj Bože situacija znaju što im je činit.
    Zato sam se upisala u registar dobrovoljnih davatelja koštane srži u Zakladu Ane Rukavine

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj anina prvotno napisa
    Druga dilema mi je ta što mislim da je nažalost dobivanje darivanih organa rezervirano za elitu. Uglavnom mi se čini da organ dobiva onaj tko može, a ne samo onaj kome je potreban. Neka me neko razuvjeri primjerom, ali voljela bih znati bi li bubreg dobilo dijete siromašne čistačice ili nezaposlene majke jednako kao i dijete neke bolje stojeće obitelji.
    Od mog dragog prijatelja mama,udovica sa mirovinom od 1700 kuna dobila je jetru koja joj je do sad produžila život za 10 god A za ovo drugo ne znam šta bih rekla,život djeteta čistačice ili bolje stojeće majke za mene vrijedi jednako.Ne bih voljela da se mojim organima manipulira,da ih se preprodaje ili što li već.............ali kad su sjeca u pitanju znam da bi i sama okrenula svijet naopačke da mom djetetu (ne daj Bože) zatreba bubreg i koristila se svim sredstvima da mu spasim život :/

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam i ja donorsku karticu ali sam i upoznata s tim da ona "ne vrijedi" ako se netko iz obitelji pobuni....to je čest slučaj...jer imala sam prijatelja koji je imao karticu, svi njegovi znali...nažalost je naglo preminuo i kada se radilo o tome da se organi doniraju, njegova mama nije dala...iako je znala za karticu i želju od sina....teško je biti pametan dok ti se tako nešto ne dogodi...iako MM lijepo zna što ja želim i poštuje to....i on je u postupku..čeka svoju karticu.... :D

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imam donorsku karticu vec skoro 7 godina. U vrijeme kad sam ju uzela sam zivjela u Irskoj, naisla sam na formular u lokalnoj drogeriji (ugodno me iznenadila svepristunost tih formulara), ispunila ga, doma razgovarala sa muzem o cijeloj stvari, rekla mu da uzme u obzir da ako do toga dodje, zaista zelim da neko drugi dobije sansu za zivot. I on takodjer pristaje na donaciju organa, tako da smo tada obavili cijeli taj razgovor i ne osjecam potrebu vracati se na tu temu. Jeste mucno razmisljati o necemu sto zapravo nastupa tek nakon smrti, ali neki razgovori ne mogu cekati. Nakon smrti i pogreba moje mame, bio me prozeo vrlo jak osjecaj da je moja mama (bila) vise od tijela koje je sahranjeno - donorska kartica je bila samo konkretizacija takvog razmisljanja.

Uvijek ostavljam prostora da ako do toga dodje moze doci do zaokreta u razmisljanju, no bas zato sto uzrujanost zbog donacije jednog komada tkiva moze biti u trenucima soka poistovjecena sa gubitkom osobe mislim da bi o tome trebalo popricati u trenucima kada se moze koliko-toliko racionalno razmisljati.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš sam išla gledati datum na kartici, imam je od 18.4.2000. Na djevojačko prezime je, trebala bi se javiti na njihov site i kontaktirati ih o promjeni?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su kod doktorice opce prakse rekli da sad ako NE ZELIS donirati organe, onda moras imati karticu..ovako po defaultu doniras..a i moji znaju da zelim donirati, daklem..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

curke ovih dana spašeno je nekoliko života zahvaljujući jednoj velikoj mladoj ženi koja je odlučila donirati svoje organe...

za nju, njenog muža i njenog majušnog sina koji neće upamtiti mamu molim da večeras zapalite svijeću...

Majo , naše molitve su večeras s tobom

i sa svima onima kojima si spasila život

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Majo divim ti se, lijepo snivaj sa anđelima

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/spa...e_id=main_page

ovdje možete počitati članak o Maji

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala ti majo!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene već dugo drži ta ideja i konkretizirat ću je vrlo, vrlo brzo.

a možda da više nas razmišlja o tome kako će time pomoći, a ne da će organi dospijeti u tijelo boljestojeće obitelji, ta energija bi možda preokrenula globalnu svijest...možda zvuči naivno, no zar nije zdravije i pohvalnije tako razmišljati?!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

imam ju vec vise od 5g
    cim sam cula za nju
    povod je bila teta kojoj su otkazali bubrezi u trudnoci

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    a možda da više nas razmišlja o tome kako će time pomoći, a ne da će organi dospijeti u tijelo boljestojeće obitelji, ta energija bi možda preokrenula globalnu svijest...možda zvuči naivno, no zar nije zdravije i pohvalnije tako razmišljati?!
    je!
    a glede trgovine organima...mislim da je to grozno ali isto mislim da nitko ne kupuje organe iz hobija nego iz puke potrebe.
    i u jednom i u drugom slučaju spašavaju se životi

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •