Vidi rezultate ankete: Koliko djece planirate ili biste voljeli imati?

Glasači
232. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • jedno

18 7.76%
  • dvoje

67 28.88%
  • troje

115 49.57%
  • više od troje

32 13.79%
Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 108 od 108

Tema: Koliko djece?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za sada imamo jedno i mene u zadnje vrijeme muci zelja za jos jednim. jako me privlaci ideja o kuci punoj djece (citaj 3) ipak se sa mm-om ne mogu dogovoriti ni o drugom. tek od nedavno spavamo, jedemo pizzu, pijemo kavu i zadnju godinu smo dvaput bili u kinu i jednom na veceri. on zeli vremena za nas i za svoj posao, a smatra da ako imamo jos jedno dijete to jos bar tri godine necemo moci. i mene malo muci pomisao na dvije godine nespavanja i nemanja vremena za tusiranje a kamoli koju slozeniju radnju. isto tako prvi put sam krou trudnocu prosla ne razmisljajuci a sad kako puno vise o svemu znam patila bih od raznih strahova. ne znam voljela bih jos ali ne znam kada.
    sto se financija tice ne opterecujem se. mi zivimo tako da kad imamo imamo a kad nemamo nemamo. takva nam je vrsta primanja.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Glasala a 3.

MM veli isto. Doduše - kad se vratio iz kupaone rikavao je od smijeha. Ja pitam kaj se smije, a veli on - Jesi mislila sad 3 (i pokaže na trbuh) ili općenito?! :shock:

Rekoh, općenito. 8)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ono što bih ja htjela je:
    - da ne moramo razmišljati što ćemo jesti, odnosno kuhati samo ćušpajze
    - da se djeca mogu normalno oblačiti i imati ostale potrepštine, tj. da se ne osjećaju siromašnima u odnosu na većinu
    - da si možemo priuštiti ljetovanje i poneki izlet a da ne dižemo kredit zbog toga
    - da se djeca mogu baviti sportom, učiti strane jezike, odlaziti u kino i sl.
    - da im mogu financirati školovanje, u slučaju da moraju plaćati faks
    - da im mogu osigurati nekakvu ušteđevinu a ne da idu od nule kad se osamostale

.
    meni je ovo koliko nebitno toliko i naivno
    JER
    ko mi garantuje da neću doživjet neku nesreću i ostat bez primanja i to možda baš kad rodim treće dijete
    ili da se neću razboliti
    ili da moja djeca neće htjeti studirati
    ili ili

i ja bih više voljela djecu koja sama inzisitiraju da startaju od nule bez pomoći MM i mene.
    Naravno, mi bismo uvijek bili tu(ako budemo živi) za njih, ali volim samostalne ličnosti.
    Više bih voljela da se trude da dobiju stipendiju i da se "samofinansiraju" nego da gledaju samo u mene.
    Više bih voljela da si zarade džeparac i onda sa "svojim novcem" putuju po svijetu, nego da smatraju normalnim da ću ja to sve platiti.
    A što se tiče osjećaja siromaštva, osjećaj se stavra u kući...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    A što se tiče osjećaja siromaštva, osjećaj se stavra u kući...
    Pogotovo kad ti iskopčaju struju
    Ovo što sam napisala odluka je moja i MM-ova. On od 15. godine nije dobio kunu od roditelja, jer jednostavno nisu imali. Ni poklon za rođenda n nije dobio. Radio je razne poslove preko student servisa, na crno itd., ali ne zato da si plati putovanje po svijetu nego roditeljima, kad su platili hranu i kredit za stan, nije ostalo dovoljno za režije. Njegova želja da ide na fakultet u takvim okolnostima smatrana je sebičnom, jer onda još neko vrijeme ne bi mogao dovoljno zaraditi. To je ono što za svoje dijete nikako ne želimo.

Ja vodim doma financije i najjednostavnije je izračunati koliki su ukupni prihodi minus kredit, benzin, režije, hrana i osnovne potrepštine, pa vidjeti koliko mjesečno ostane i izračunati što se s tim može. Ako mi najosnovniji troškovi prelaze prihode i stalno sam u minusu, onda mi izjave poput "snaći ćemo se nekako..." i "gdje ima za 3 ima i za 5" zvuče naivno...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam glasala za troje i to mi je kao ideja super, imati troje djece, pogotovo iz perspektive kada jednog dana budu veći

realno, tek sam u fazi ogromne dileme imanja drugog djeteta..

i ne slažem se da su financije nebitne, danas su standardi viši i djeca dosta 'koštaju', a ja želim da je mom djetetu što udobnije..ovisi kako ko živi, mi volimo dosta ići okolo, a to i košta, priuštiti djetetu robu i hranu mi je preelementarna kategorija da se o tome uopće raspravlja..tko to nije u stanju, zbilja bi trebao sačekati s djetetom dok to ne može, imati djecu nije imperativ, to je i odgovornost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nekako željeli troje, ali malo nam je priroda promijenila planove, pa smo na dvoje.

makar nije još kasno, možda se još i predomislimo.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sirius Black

samo bih htjela naglasiti da ja nisam govorila o elementarnim potrebama tipa hrane struje vode i sl :shock:

nego relativnom raskošu, shodno okolnostima i uslovima okoline u kojoj živimo :/

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dvoje. Imama dečka, sada bi curu.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •