-
Jesu li pouzdani digitalni toplomjeri??
Potaknuta topicom o tlakomjerima, pitam ja za ove 'digitalce'
Nedavno mi je mališa bio bolestan i ja mu prvi dan uredno mjerila digitalnim toplomjerom (koji je pokazivao vrlo visoku temperaturu), da bismo MM i ja idući dan testirali digitalac s obzirom na obični toplomjer i ustanovili smo da je digitalni pokazivao za 0,7 stupnjeva manje (i meni i njemu) što znači da je mališa imao za skoro stupanj višu temperaturu nego što smo mi mislili :/
Kakva su vaša iskustva s digitalnim u odnosu na obične toplomjere??
-
Ja digitalnim mjerim bazalnu temperaturu, ali nisam ga uspoređivala sa živinim. Meni se čini da mi mjeri ok.
-
Ja isto nemam baš povjerenja u digitalac.
Par puta sam uspoređivala i sigurno je dva puta (ne sjećam se točno) pokazao različito. Razlika je bila isto između pola i cijelog stupnja.
Sva sreća da Sven u zadnje vrijeme dozvoljava da mu mjerim temparaturu dok gleda TV, tako da smo sada na živinom.
Makar, toliko smo se već ispraksirali poljubacučelo metodom, da pogađam s odstupanjima od 0.2 do 0.3 stupnja 8)
A imam i trakicu za čelo
-
Uvijek mi isto pokazuje na digitalnom i zivinom.
Bas sam maloprije Luki mjerila temp. i imao je isto na oba toplomjera
-
TRebala sam možda napisati i to da napišete kakve digitalce imate te da li su s pomičnim ili fiksnim vrhom.
Naš je nekakvi Tigex i stvarno baš nemam povjerenja u njega :/
-
meni digitalni pokazuje vise od obicnog zivinog tako da nemam povjerenja u takve stvari.
-
Ja imam nekakav no name digitalac (Winnie the Pooh
), sa fiksnim vrhom.
-
ja sam skuzila kod digitalca da je pouzdan onda kad provjerim dvaput temperaturu.
naime, cini mi se da ponekad "zazvoni" prebrzo, tako da pokaze nesto manju temp.
onda ga stavim ponovo i kad dvaput pokaze istu temp, onda znam da je to - to.
na taj nacin sam dugo pratila bazalnu temp. i funkcioniralo je.
-
Nedavno je već postavljen jedan topic sa sličnim pitanjem.
Ja ću kratko ponoviti: mi smo odustali od digitalnog toplomjera, jer smo u nekoliko različitih mjerenja u kratkom razdoblju dobivali različite rezultate mjerenja. Najgore od svega je to što izmjerena temperatura ovisi o tome kako duboko se gurne u uho i razlika može biti i do 1 stupanj.
Mi smo se vratili živinom toplomjeru - ovaj digitalni koristimo okvirno (isto kao i Brundin "poljubacučelo"
), pa ako on pokaže sumnjivu temperaturu, onda živinim provjerimo.
Naš je Braun s fiksnim vrhom.
-
Almathea, što nije taj koji ide u uho infracrveni?
Meni digitalni isto zna fulat pa onda pokušam više puta.
Najviše vjerujem živinom ali njega mogu koristiti samo kad Eli spava, neće mi biti mirna koliko treba da izmjerim...
-
Ups. Valjda sam pobrkala lončiće...
Maggie, imaš pravo.
Ja govorim o onome koji se stavlja u uho, a vi ste valjda mislile na onaj koji onak lijepo napravi "pi - pi - pi" kad se izmjeri (ispod pazuha, guzi ...)
Ah, ti hormoni pred kraj trudnoće 8)