Sa 8.5 mj. prvi puta smo probali brašno, bez problema. Kada početi nuditi tjesteninu, mislim na integralnu, bez jaja naravno? I ima tko kakve ideje za takav menu za start.
Sa 8.5 mj. prvi puta smo probali brašno, bez problema. Kada početi nuditi tjesteninu, mislim na integralnu, bez jaja naravno? I ima tko kakve ideje za takav menu za start.
Ja se baš ne sjećam, ali mislim da sam počela s nekih 9-10 mjeseci jer se nisam sjetila da u nekim tjesteninama nema jaja.
Ne znam kad idu rajčice, ali ako ih uvodite, mislim da bi bilo super tjesteninu s tikvicama i rajčicama, brzo a fino.
Skuhati brokulu, ostaviti malo vode i smiksati u gusti umak, pomiješati s tjesteninom.
A u kakvom obliku da joj prvi puta ponudim tjesteninu, smiksam, nasjeckam ..?
Pa o normalnom obliku.jazzmama prvotno napisa
Nema potrebe da nes miksas ili rezes.
Mi smo s 10mj probali tjesteninu bez jaja (neku smedu iz bio ducana), nakon godine dana jede istu koju i kuham nama (samo ne solim).
Obozava jesti tjesteninu+kravlji sir ili jogurt s cimetom.
Ja E. dajem normalnu paštu, samo onu manju tipo zvjezdice ili još manje tako da se ne mučim s rezanjem.
Mislim da sam čitala negdje da pašta može od 10.mjeseca. Ja sam tak nekak počela davati, prvo u juhici.
A ako dajete prije god. dana, jel gledate jel bez jaja ili?!
Mi koristimo uglavnom Barillu ili Del Cecco, al nigdje ne vidim jel bez jaja ili sa?!
Tjestenina za juhu ti je uglavnom bez jaja, a i piše ti sastav na kutiji. Mi papamo zvjezdice.
Nakon navrsene prve godine. S jajima i bez, ovisno sta skuhamo za rucak.
postala nam je aktualna tjestenina s 11 mj. sad smo mu ponudili, Barilla bez jaja, sitno nasjeckana s tikvicom i mrkvom, i počeo se kao daviti, lijepi mu se valjda, ne znam, nakon tri neuspješna zalogaja smo odustali. inače on super jede komadiće, ali ovo :/ budem prešla na neku sitnu za juhice. idem mu sad nešto drugo skuhati, jadničak.
dajte pliz još ideja za tjesteninu! i kombinacije!
Moja malena obozava tjesteninu od kada ju je prvi puta probala...
Kako je alergicarka prvo sam joj kupovala onu od rize (oko 26 kn 250g :shock: ) posebno obozava fussile i spagete (na mamu) a onda sam otkrila u dm-u od alnature dinkel (pir) tjesteninu i to puno su mi bolji fussili od penna (8-9kn 250g
) Do godinu dana joj nisam solila vodu u kojoj bi se kuhali, sad solim...
To je oboje bez glutena, jaja ili icega pa mogu bebe probati cim jedu rizu ili pir
a s čime jedu tjesteninu?
meni još nije palo na pamet dati.
(doduše, i mi je jedemo možda jednom u dva mjeseca)
Moja isto obožava paštu. Počela sam joj davati s 10-ak mj., ako se dobro sjećam. Onu sitnu za juhu bi joj umiješala u zgnječeno povrće i meso za ručak. Sad kad je veća ju jede ili s nekim umacima od povrća, ili kao prilog uz meso i povrće ili samu- tako joj je najdraže![]()
Moj najbolje s ničimapricot prvotno napisa
![]()
Ili sa prepečenim vrhnjem - to isto voli.
Do 12 mj. sam mu napravila umak od raznog povrća, tikvica, koraba, mrkva itd.
Tjesteninu naprosto obožava - doručak će jesti samo u slučaju da mu ponudim tjesteninu ili palentu![]()
Znam se pitati koliko je dobra a koliko loša :/
kao namirnica mislim...znam da svi pričaju kad si kao na dijeti da treba izbaciti tjesteninu pa ne znam dal i malima može škoditi![]()
Mi jedemo prilicno tjestenine i ja ju obozavam na sve nacine...
Njoj (a i nama) najcesce radim ovako... dinstam tikvice, patlidjane i domaci paradajz (uvijek u frizeru spreman), ili mahune, brokule, karfiol koja je vec sezona... na malo maslinovog ulja... bez luka, malo zacina i u to ubacim fussile... mm parmezan a nas dvije bez njega... meni je to fenomenalno
Druga varijanta, draza ljeti kada je jako vruce mi je fussili ili sl na hladnu salatu.. narezem kukumare, paradajze, paprike, mrkvice i jos ponesto... za uskrs sam joj ubacila domace sunke, sad kada oprezno probavamo jogurt ubacim joj i njega... i to jako volimo...
Treca varijanta koju najrijedje jedemo je nekakvo dinstano meso na luku pa s tim tjestenina...
Inace s tjesteninom volim jako sir ili vrhnje uz ove gore sastojke, ali kako njoj smeta, a cini se i meni, vec smo dulje bez toga...
nema dinstanja u našoj kuhinji :/
eto ga na vraze![]()
onda nista... ja to "na naglo" na maslinovom ulju... i zovem to dinstanje... pa sad kome milo kome drago... ali uz tjesteninu mi tesko ide samo kuhano...
pitam se ja :pa što vi jedete?apricot prvotno napisa
nema pečenja,nema distanja
nema palačinki,nema čokolina,nema manistre
teška malnutricija![]()
ja sam počela tjesteninu davat oko 1. rođendana. N ju obožava. prije bi skuhala razno povrće, zmiksalai dodala u tjesteninu. a sad bas ne jede povrće pa skuham tjesteninu i onda jede to sa juhom. isto koristim onu dinkel iz DM-a.
rekla je ivarica već prije 5 godina da je kod nas "bolnička" hrana.princess puffy prvotno napisa
(danas, juha od celera, puretina na naglo (za zrina na lešo), kuhani kupus, salata)
Ajde... danas nije bolnicki meni...apricot prvotno napisa
I mi imali juhicu od povrca, kuhani kupus i tikvice, puretina na naglo, nama salata (pojeli ju dok je ona spavala), pa je ona dobila paradajz (prvi bakin ovogodisnji) i krastavce narezane umjesto salate...
Mislis neslana?apricot prvotno napisa
Uf ja bi tako da se mogu soli odviknut.., zato i dalje Bubi ne solim previse tak da ne bude ko ja..u sve trpam masu soli.
Ja dinstam u woku.
Ako se to moze nazvati dinstanje jer na vrlo malo maslinova ulja bacim povrce i meso i onda malo provrtim kuhačom, dodam vode da prekrije pa zapravo kuha.
A tjesteninu je probao negdje nakon godinu dana (12-13 mjeseci). Tikvice, brokula, mrkva, zelje, a najviše obožava paradajze i špagete.