Pokusala sam pronaci odgovore na svoja pitanja na razlicitim temama, ali neke stvari jos uvijek na shvacam, npr. :
Pise da bebu treba privuci dojci, ne obratno. Kako to postici u lezecem polozaju, ja tada jos uvijek ubacim njoj bradavicu u usta.
Ako je dojka prazna, moze se dati i druga dojka unutar jednog podoja. Meni se zna ciniti, kad je ona jako gladna (nakon sto po noci odspava 4 sata u komadu), da joj jedna dojka nije dosta, pa nakon sto joj ponudim istu 3, 4 puta, a ona malo sise i ispusti ju, onda ponudim i drugu stranu. Hocu reci da tada prvi put kad uhvati sise i cuje se kako guta, a onda sljedeca 2, 3 puta kad ponudim istu stranu, ona skoro pa i ne guta, ako da vuce na prazno, pa onda prestane vuci, ali kad joj izvadim bradavicu iz usta nervozno trazi jos. Kad ju nakon toga stavim na drugu stranu, onda jos prilicno popije.
Ja razvezla da objasnim situaciju, a pitanje je kako znati da je dojka prazna, jer ponekad nakon sto ona vec skroz mekanu dojku ispusta i izgleda kao da je jos gladna, ja uspijem istisnuti jos kapljicu mlijeka.
Kad dojimo lezeci nekad je okrenuta prema meni cijelim tijelom, a nekad se tokom dojenja, kad ju ne pridrzavam, vrati malo na leda, a glavica ostane okrenuta prema meni i tako doji. Zasto je to potrebno izbjegavati? Meni se ne cini da njoj to smeta, ali ako je bas pogresno, pripazit cu na to.
Tako mala beba bi trebala imati 3, 4 stolice dnevno. Leona zna imati jednu ili dvije tokom dana, a onda predvecer, nakon perioda u kojem po sat, dva jako cesto jede, zna, najcesce tokom presvlacenja, imati i po tri stolice odjednom, u razmaku od minutu, dvije ili manje. Te vecernje su vrlo obilne i tekuce i obicno jako place dok kaka, dok one preko dana produ neprimijeceno i kasaste su, a ne tako tekuce.
Inace se trenutno lijecimo od soora.
Da li je to dovoljno stolica dnevno, odnosno da li te tri vecernje brojim kao tri stolice iako izlaze u tako kratkom razmaku?
Meni su dojke prestale biti tvrde i bolne vec s neka njena dva i pola tjedna starosti. Sad su malo tvrde pred podoj, nakon "mirovanja" od neka tri sata, ali to je sve. Inace su prilicno meke. Je li to prerano da se vec uspostavila ponuda i potraznja, ili je ok?
Kao i mnoge druge bebe, i ona ima periode kad puno jede, obicno ujutro i predvece, a preko dana spava po dva, tri sata izmedu podoja. Cesto ju je nemoguce probuditi iako joj istisnem malo mlijeka na usne. Dok spava, spava. Tako u periodima prejedanja ponekad zna izgledati kao da nema bas toliko mlijeka koliko njoj treba. Ali dobro, ponudim joj drugu stranu i bude na kraju sve u redu. Izdajanjem preko dana bi vjerojatno povecala proizvodnju mlijeka, ali da li je to u nasem slucaju bas nuzno. Ovo pitam jer sam tutlek za izdajanje, a i nekako bih radije da sama beba odreduje proizvodnju.
Vjerujem da imam jos pitanja, ali ih se sad ne mogu sjetiti. Pokusala sam pronaci odgovore na drugim temama, ali nisam nasla bas tocno to sto me zanima. I oprostite na duljini posta.![]()

Odgovori s citatom
zbog toga.