-
srčeko ne radi kako treba
Evo moje priče:
U 17. tjednu je moja gin. na osnovu slušanja bebinog srčeka ustanovila da bebica ima tahikardiju i poslala me na kontrolu štitnjače i kod mog kardiologa na pregled te da se javim na Sv. Duh jer sam tamo planirala opet roditi da i oni kažu svoje mišljenje. Moji nalazi su bili svi uredni i kad sam došla na Duh dr. Dukić (koji mi je vodio kraj prve trudnoće i bio mi je ok pa sam odlučila se i ovaj put za njega) nije bio tamo već ga je mijenjala jedna mlada doktorica (plava kratka kosa, vrlo simpatična) i kad sam joj rekla zašto sam došla njezina reakcija je bila-" Ma kakva tahikatdija, take it easy!" Pregledala me i pogledala s onim malim uzv koji imaju u ordinaciji i rekla da ona ne vidi ništa što ne bi trebalo biti u toj dobi bebice te da odđem za mjesec dana na uzv i ponovni pregled. Naravno, to mi je bilo ljepše čuti nego da mi beba ima tahikardiju, ali me mučilo što ga nije poslušala, ali tko sam ja da im velim kaj da rade.
I za mjesec dana, točnije prošli četvrtak došla ja sva vesela na Duh, čekam uzv i kad sam došla unutra opet velim dr koji je tamo radio da bolje pogleda srčeko bebe radi svega onog gore napisanog. I njegova reakcija je bila- "Tahikardija, dajte molim vas!" Gledao on sve i zezao se, a onda se dignuo i otišao po onu dr koja je mijenjala Dukića da i ona "nešto" vidi. Gleda i ona, ja sva zbunjena i na rubu plača. Njihovo mišljenje je da beba ima vodu u trbuhu i da srce IPAK ne radi dobro. Hitno zovu prof Kurjaka.
Kurjak je samo ofrlje pogledao (ali valjda mu je i to bilo dovoljno) i poslao me HITNO dr Hafneru jer ne mogu čekati. Tad sam već bila u komi.
Dr Hafnera nisam tada vidjela jer je bio iz dežurstva, ali dr Matijević me pogledao i ustanovio da bebino srce nepravilno radi i uslijed toga se skuplja voda u trbušnoj šupljini. Zvao je telefonom dr. Malčića na Rebro i naručio me za pola 9 navečer kod njega da me i on pogleda jer nema boljeg od njega za bebino srce. Upozorili su me da bi ova trudnoća mogla uskoro završiti. Neću vam pisati kako je meni bilo.
Dr Malčić me je primio i gledao najmanje pola sata i dao oprezan zaključak da bebino srce nije dobro razvijeno, da ne radi dobro i da je to neki oblik aritmije, ali da za sada ništa ne poduzimamo već da dođem za tva tjedna ponovno jer se još može nešto i samo od sebe popraviti.
Drugi dan sam to njegovo mišljenje odnijela Matijeviću a i Hafner je bio tamo te su mi vrlo ljubazno objasnila još jednom sve, ponovno me pregledali, i savjetovali da napravimo kariotipizaciju (vađenje krvi iz pupkovine bebe i izrada kromosomske slike) kako bismo isključili tu srčanu manu kao posljedicu neke bolesti vezane za kromosome. Ako se pokaže da je greška u kromosomima prekinut ćemo trudnoću (na naš odabir, jer je zadnji rok), a ako nije onda će se odrediti terapija lijekovima koja će možda pomoći bebici da srčeko proradi normalno, a za "rupu" između klijetki će se pobrinuti ili priroda ili zahvat nakon rođenja.
Danas sam bila na vađenju krvi kod Hafnera (ne boli, ali vrlo neugodan osječaj i sva sam se tresla od straha), nalaze očekujemo krajem tjedna ili početkom slijedećeg- zvat će me. Tada ćemo dalje.
Prognoze su da ako je sa kromosomima sve u redu, da bebica ima 50 posto šanse da se rodi, jer je onih drugih 50 posto šansa da joj dođe do zatajenja srčeka bilo kada.
Žao mi je što je priča duga, ali vjerujte da sam još izbacila dosta. Možda netko ima slično iskustvo pa da mi olakša agoniju, na ovaj ili onaj način. Pomirila sam se s tim da se svašta može dogoditi, ali nekako sam odlučila se još jače boriti sa tom svojom malom curom da im pokažemo da mi to možemo preboljeti i popraviti sve. Dala sam joj ime Magdalena i mislim da će joj pristajati!
-
-
mislim da ti u ovom trenutku ne može nitko ništa reći što bi te utješilo, ali nadam se da će sve biti u redu i da ćeš nam ipak javiti sretne vijesti, Magdalena će se sigurno izboriti
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~ do neba za dobre nalaze i Magdalenino srčeko
-
uh... iskreno se nadam da ce srceko biti dobro
znam jednu djevojcicu koja ima rupicu na srceku. sad ima 4 godine i super je, redovito ide na kontrole, ali ona normalno funkcionira
nazalost, vise od toga ne znam
-
-
-
ne znam što bih rekla, osim puno sreće i zdravlja tebi i malom
-
Za Magdalenu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i Magdalenu
-
~~~~~~~~~~ za vas dvije, hrabre cure
-
Nadam se da će sve ipak biti dobro.
Zao mi je jako zbog svega sto moras prolaziti.
-
~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za tebe, tvoju Magdalenu i tvoju obitelj. Neka vas Bog čuva, tebi neka pomogne izdržati ove trenutke agonije i iščekivanja, i neka se sve sretno završi...
-
Puno ~~~~~~~~~~ za malu Magdalenu borca.
-
-
-
hrabra majka hrabra Magdalena- šta tu može poći krivo? nema šanse!
majka lavica dat će sve za svoje malo a to je najbitnije!
želim vam puno borbenosti i hrabrosti!
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
joj Danči ...držim fige da sve bude dobro
-
Na zalost vrlo dobro znam sto sada prolazis, mislim na tebe i malenu mrvicu
-
Zao mi je sto to prolazis. Zao mi je i bebe no nadam se i vjerujem da ce sve biti u redu! Imas odlicne lijecnike i sigurna sam da ce uciniti sve da pomognu tebi i tvojoj djevojcici.
-
danijela, iskreno se nadam da ćete prevladati ovu mučnu situaciju i da će biti sve u redu sa bebicom
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Magdalenu
-
Šaljem vibrice svim srcem!
-
Nadam se da ce sve proci OK!
Cure, drzite se!
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~ za Magdalenino
-
Danijela, šaljem ti puno ~~~~~~~~~~, ljubavi i hrabrosti, da sve izdržite, da ispadne najbolje moguće! Svakim udahom šalji ljubav u malo srce!
-
Puno sreće vam želim u narednom periodu, da se malo srčeko izbori i pokaže kako je pravi borac!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
jako mi je žao što prolazite kroz ovo, vibram za malo
!
-
Ne znam ti dati savjet, samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i molim Boga da sve bude u redu
-
draga jako mi je žao kroz što prolazite, ali mala se ne predaje, pa nemoj se ni ti!
šaljem ti vibre da buide sve u redu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Danijela, draga, zao mi je zbog svego kroz sta prolazite. Mislim na tebe, i saljem puno ~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu.
-
žao mi je i od srca tebi i bebi želim sve najbolje, sretno
-
[b]Danijela užasno mi je žao što sve to prolaziš, u potpunosti te razumijem jer je i moja beba imala tahikardiju.
Od srca ti želim da sve dobro završi
~~~~~~~~~~~~
-
Držite se obje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
za Magdalenu i cijelu vašu obitelj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da vam Bog da snage da izdržite sve kušnje!!
-
-
-
Puno vam hvala cure, nemate pojma koliko mi vaše poruke znače i pomažu.
Divne ste
-
-
Za malu bebu Magdalenu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
magdalena~~~~~~~~~~
-
Danijela drž se
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za malo srce i veliku mamu.
iskreno se nadam da ce sve biti u redu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma