Imam problem koji se sastoji od vise problema i vise ne znam kako dalje. Pomagajte!
Moj sin je vec dugo (gotovo godinu dana) u fazi cupanja i grabljenja mojih naocala s lica, a od prije tri tjedna poceo je gristi i udarati se. Ova druga dva problema (ugrizi i udaranje) pocela su nakon naseg povratka iz HR.
Objasnjavam mu da me boli kad cupa, grize ili udara. Kazem da mami naocale trebaju da bolje vidi. Razgovaram, pricam, milujem, ljubim, pokusavam mu pokazati da me boli (pretvaram se da placem), ali nista ne pali.
Neki meni bliski ljudi zastupaju teoriju da mu se treba vratiti (npr. kad ustipne da ja to njemu ucinim). Meni je to neprihvatljivo i mislim da je to fizicko zlostavljanje djeteta jer on jos uvijek ne razumije da mene boli kad me pocupa, ugrize, ustipne...
Napominjem da sam ja ta koja s njim provodi najveci dio vremena i da se trudim sto kvalitetnije zadovoljiti njegove potrebe. Koliko sam uspijela skuziti najvise grize kad je umoran i kad moja pozornost nije usmjerena 100% prema njemu.
Osjecam se lose jer mi se cini da se stvari samo pojacavaju i ovome ne vidim kraja. Kako dalje? Gdje grijesim? Svi s kojima sam o tome pricala rekli su mi da su to faze i da ce brzo proci. Je li stvarno rijec o fazama ili je u pitanju nesto drugo?

Odgovori s citatom
.