Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kvržica na šaci

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno kvržica na šaci

danas san primjetila da mi kćer (16mjeseci) ima zadebljanje na lijevoj šaci... i to kost... onako kao kuglica koja raste prema gore..

na desnoj je sve normalno...

šta je sad to? treba li se s tim doktoru?

inače te kuglice imamo svi između kažiprsta il palca, al njoj je na lijevoj ruci malo izraženo... a dosta...

s tim da ja iste te kvržice imam na nogi malo izražene...
    nisam ja to ni primjećivala dok mi jedan prodavač cišela nije skrenuo pažnju na to...

sad, dal je to genetski il nešto deseto? šta je to?
    ima tko iskustva?
    malo mi je čudno da je samo na jednoj ručici...

možda to ni nisam prije primjetila jer je bila bucmasta beba il je to tek sad izraslo?
    il je to nešto treće?

ne znam šta da mislim
    HELP!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i samo da još nadodam da joj je ta ruka bila tijekom porođaja povrijeđena... napuknuće ključne kosti

jer na netu piše da je to moguća posljedica neke traume u smislu prijeloma ruke, noge...

uglavnom, ništa dobro ne piše...
    nadam se da bude sve u redu
    a ne još i to...

andjelina

Početno

A joj mišica mala...

Možda najbolje da potražite savjet doktora on će najbolje znat..neg da nagađate...

Sve će bit ok

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možda će ti se učiniti šašavo...posjeti ortopeda prof. Vrdoljaka u Klaićevoj. Kad smo mi bile na njegovom odjelu liječilo se dvoje dječaka od izraslina na kostima na šaci. Nešto poput tvojeg problema, neobjašnjiva kvržica. Znam samo da su jednog liječili antibioticima jer se radilo o upali,a drugom su to operativno odstranili,očito drukčiji slučaj. Jedino kaj im je bilo sigurno zajedničko da su proveli gotovo mjesec dana na raznoraznim kirurgijama gdje im nisu znali pomoći.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da... našla sam... neki ganglioni... cista il dobroćudni rak...
    treba mi još 5 minuta da se onesvjestim...

mogu se samo nadati da je nekome pala a da ja to ne znam...
    ili da je obična upala, što sumnjam jer je super zaštićena i nema nikakvih propuha ni napuhavanja...

mislim, nevjerojatno, osim kaj imamo refluks sad još i ovo...
    hvala na obavijesti za ortopeda, znam da takve pravovremene informacije puno znače...

imam već iskustva... nažalost...

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nemoj odmah najcrnije, i sama veliš da bi moglo biti čisto genetski, građa kosti. A i imam neki osjećaj da bu sve ok...Odi ti samo s maličkom k doktoru, kaj god da je, moraš najprije znati što je da bi joj znala pomoći.
    I u svakom slučaju imate obje posebne vibrrrrrrrrrrre od mene i Eni!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala... al teško mi je..

svaki put sam mislila optimistično, i svaki put je ispalo najgore...
    više se nemam snage razočarati...

ovaj ću put mislit pesimistično, pa će biti optimistično... po nekoj logici...

do ponedjeljka ću izludit...
    a koliko sam uspjela čitati na Rodi do prof. Vrdoljaka je jako teško doći?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i hvala na intuiciji da bude sve u redu! malo olakša stvar...

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Je,malo je teško naručiti se kod njega. Po starosti najvjerojatnije je da će vas prilikom naručivanja uvaliti dr.Miličić (to je naša ortopedica), ali probaj tražiti neki termin do 11 sati kad je profesor u ambulantama, sigurna sam da će ga konzultirati. On ti ne voli puno razglabati, reći će ti u glavnim crtama sve, ali glavno je da ne preuveličava niti uljepšava. Meni je najdraža bila njegova prizemljenost. Broj na koji se naručuje za preglede je 01/4600-106,svaki dan poslije 13 h, osim ponedjeljka i vikenda.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala...
    jučer sam malo proučavala to na internetu, i baš isto izgleda kao taj ganglion... pregledala sam 20 sliki i to je to, identično na istom mjestu...
    i uvijek se javlja na lijevoj šaci...

šta ja znam, to je kao cistični tumor, ali nikada ne postaje zloćudan, operiraju ga dok boli... i za par godina se često opet pojavi...

vidjet ću sutra, hvala na informacijama...
    pretpostavljam da ćemo prvo morati na snimanje?

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo sva snimanja obavili kod njih,putem njihove interne uputnice. Čak je dr. Miličić posebno došla na rtg kako bi im točno objasnila što želi slikati. Rade i uzv u svojoj ambulanti,tak da nešt o tome ne moraš previše brinuti. Najbolje da čim prije odeš, a ako će nešto trebati budu te dalje uputili u njihovoj bolnici. Dobro je što ako treba doktor druge struke on odmah bude pozvan i konzultiran, nema šetnje po raznoraznim ordinacijama.
    Svakako javi kako je prošlo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

javim ti sve nakon snimanja...

inače, ja sam ti isto iz Čk :D

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eh, tim više navijam za vas obje !

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, to je to!
    higrom, ganglion, odnosno benigni tumor! znači bezopasan, nema teorije da prijeđe u nešto zloćudno!

nisam išla u Klaićevu ni pedici, već privatno ortopedu Markovcu koji je radio u KLaićevoj...
    a njega sam dobila po preporuci dr.Sabol

ima mi traume od bolnice pa sam htjela to izbjeći, jedino ako bi bio loš nalaz bi se obratila dr.Vrdoljaku...

ortoped veli da nema problema, da je to uobičajeno i kod male dijece i da se ne zabrinjavamo... njemu nikakve operacije ne dolaze u obzir, rekao je da je to za doktore koji vole malo eksperimentirati :/
    meni pase...

da naraste, prsne i gotovo... eventualno ako malo boli pri naporu il čudnom položaju rukice...

i to je to, za 6mj kontrola...
    bez lijekova, ičega, i bili smo na ultrzvučnom pregledu što mi puno znači jer je ne zrače rengenom!

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D :D :D :D :D
    Eto vidiš, ima neka međimurska intuicija....Cure

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja cura je imala higrom na stopalu.To je bila kuglica koja je tako stajala,nije ju ni bolila ni smetala ali je bila tu.Ortoped je rekao da je to to i da je potpuno bezopasno,da će vjerojatno prsnuti sam a ako bi slučajno rastao i pravio probleme(zbog cipelica jer je bio na nezgodnom položaju)da će se morati kirurški odstraniti.Jedno jutro smo se digli,obukla sam je i krenula obuti a higroma više nije bilo.Jednostavno je puknuo i nestao.A imala ga je sigurno godinu dana,ako ne i više.
    Od moje prijateljice sin je imao istu stvar na drugo mjestu i isto je pukao.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

super, to je stvarno utješno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mojoj sestri se pojavio higrom na unutarnjoj strani nadlanice (tamo gdje si na filmu prerežu žile ), prije cca godinu dana. Unutar 2-3 dana se pojavio i narastao na promjer 2mm, i više ne raste, ne smeta joj, dr joj je samo rekla da joj se javi ako joj počne smetati.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jana je imala ganglion u dlanu. Bili smo u Klaićevoj i nismo dobili nikakvu terapiju, nego smo samo trebali promatrati. Problem bi bio jedino da joj je smanjivalo gibljivost ruke, što nije. Uglavnom, nakon nekoliko mjeseci smo skužili da ga više nema! :D Žao mi je što nisam odmah vidjela ovu temu da te umirim. Uglavnom, nema nikakve panike

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •