Imam pitanjce. Možda je glupo ali zbilja ne znam. Do kada (ugrubo cca) djeca jedu kašice?
Moj malac ne jede nikakva Lina (alergičan na k. mlijeko), tu i tamo je znao pojesti pokoju voćno+žitnu kašicu (povrće/meso neće na žlicu). Sada više neće niti voćne kašice. Ograničen mi je izbor hrane i ne znam je li to samo faza? :? Dobro bi mi došlo kad bi tu i tamo pojeo nešto na žlicu - gotovo i na brzinu. Ali nema šanse, ne želi sjediti na mjestu duže od 2 min. Ako ga pustim da ogladni onda traži sisu i tek onda neće žlicu ni blizu. Na bocu nikad nije niti jeo (samo kao mali dok smo se 'borili' sa dojenjem). Ovako muku mučim što mu dati. Pojede dosta jabuke/kruške (bananu ni lud!!) ali to mi je onda bez žitarica. Kad izbacim kašicu, od žitarica mi ostane samo kruh i keks, event pašta, rižu pojede 2-3 žličice, palentu neće (opet je kašasta). Od povrća pojede mrvu kupus salate i možda krastavca.
Ma već mi je pun ....., nema niti godinu i pol a već odavno točno zna što neće (a to je većina hrane).![]()

Odgovori s citatom
i svako malo si dođe uzeti žlicu/ vilicu hrane sa svojeg tanjura. to dopuštam jer vidim koliko joj je teško sjediti na mjestu 15 minuta)