Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: do kada kašice?

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno do kada kašice?

Imam pitanjce. Možda je glupo ali zbilja ne znam. Do kada (ugrubo cca) djeca jedu kašice?
    Moj malac ne jede nikakva Lina (alergičan na k. mlijeko), tu i tamo je znao pojesti pokoju voćno+žitnu kašicu (povrće/meso neće na žlicu). Sada više neće niti voćne kašice. Ograničen mi je izbor hrane i ne znam je li to samo faza? :? Dobro bi mi došlo kad bi tu i tamo pojeo nešto na žlicu - gotovo i na brzinu. Ali nema šanse, ne želi sjediti na mjestu duže od 2 min. Ako ga pustim da ogladni onda traži sisu i tek onda neće žlicu ni blizu. Na bocu nikad nije niti jeo (samo kao mali dok smo se 'borili' sa dojenjem). Ovako muku mučim što mu dati. Pojede dosta jabuke/kruške (bananu ni lud!!) ali to mi je onda bez žitarica. Kad izbacim kašicu, od žitarica mi ostane samo kruh i keks, event pašta, rižu pojede 2-3 žličice, palentu neće (opet je kašasta). Od povrća pojede mrvu kupus salate i možda krastavca.
    Ma već mi je pun ....., nema niti godinu i pol a već odavno točno zna što neće (a to je većina hrane).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se služim trikovima - ni moj neće ni bananu (što i nije ne znam kakva šteta), al ja napravim ovako: natopim žitarice (one iz dm-a - pahuljice od 5 različitih žitarica) u malo mlijeka ili jogurta, pa kad to upiju, smiksam s bananom i jogurtom. To mu je onda fino i sve pojede.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma nismo se skužile. To sam i ja prije radila, bananu bi umiksala sa drugim voćem i dodala žitarice. Ali problem je što on jednostavno više NE JEDE KAŠASTO - NIŠTA!! Neće da sjedi. Jede stojeći i usput. Sve se svodi na: kruh, malo šunke, keksa, jabuka/kruška na kockice, meso, štapići, dvopek, pašta, kupus salata (malo), voda, sok (rijetko nudim), pommes frittes (nudim rijetko kad sam očajna). Neće niti gnjecavo (banana, breskva,krumpir, povrće...)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa onda mu nemoj davati gnjecavo. Nek jede krutu hranu, al nek pije puno vode i mlijeka i juhe. I neki odrasli ne vole kašasto i gnjecavo (mm, na primjer).

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U tome i jeste stvar - sve se svodi na kruto (i to samo određene stvari) i puno vode i sise. Ovako ne vidim kraja nacicavanju. Zanemarene su brojne namirnice (povrće!). U kašice sam ih mogla uvaliti, ovako zbilja ne znam. :/ A i radim pa nemam vremena. Gotove kašice su bile idealan izbor za na brzinu. Nekad je znao jesti povrće iz juhe na žlicu - a sada više niti to. Jednostavno ne želi sjediti na mjestu!!!
    Problem je što je alergičan pa pije samo moje mlijeko (ne iz bočice!), ne jede jaja, jogurt, sir....puno krutih stvari zbog toga ne dolazi u obzir.
    Probati ću mu skuhati al dente povrće pa ćemo vidjeti, možda to upali.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo sa svim kašicama ili bilo što nalik na to prestali sa oko godinu pol.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ja isto gledam u čemu je problem? pa dijete ima godinu i pol, kakve kašice pobogu?
    zara u toj dobi isto puno toga nije jela (nije alergičar, ali ja sam stvarno freak što se tiče uvođenja namirnica): jaja, kašice tipa čokolino, rižolino, 7korn, tek je počinjala jesti meso i mliječne proizvode...
    ali jela je voće i povrće sasvim normalno, otprilike 2-3 puta dnevno, a ostalo cica. i radila sam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, vidim da ne želi sjediti na mjestu. pa daj mu komad voća ili povrća ili mesa u ruku i nek ide svojim poslom

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ta mi informacija treba. Od početka dohrane činilo mi se da mi mali jednostavno nije bebast. Ne jede iz boce, ne pije iz boce, ne voli kašice, nikad nije imao bebi salo, motorički je napredan - djeluje odraslo, mali čovjek. Izgleda je takav i u jelu - samo da uspijem pronaći zdravu konkretniju hranu koju bi zavolio.
    Zato još smješnije izgleda kad sisa - sav je neki ozbiljan u neozbiljnoj pozi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa radi mu isto što i vama (pod uvjetom da vi ne živite na pečenom krumpiru i pohanoj svinjetini), samo bez začina i soli ili s manjom količinom.

Evo, ja danas radim grah.

Ovako s nogu može jesti apsolutno sve - i voće i povrće. Povrće skuhaš na pari i daj mu da gricka. Kaleb se davi u mrkvi i cvjetači priređenim na taj način. Iako, iskreno, nisam baš pobornik jela u hodu - ja se držim načela da će jesti kad je gladan, a zna se gdje se jede - u njegovoj hranilici. Nemamo s tim problema jer ne radim iznimke. Jednom ga je moja mama jurila po stanu sa žlicom, ali je dobila jezikove juhe za to i više nikad to nije ponovila.

Isto tako, jede sam, ja tu i tamo malo asistiram.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom ga je moja mama jurila po stanu sa žlicom,
    ovo mi je potpuno druga stvar. na to poludim.
    ali mi uopće ne smeta da zara hoda naokolo kad jede, dokle god SAMA jede, a ne da je netko natjerava i moli da otvori usta.

(mi imamo nešto što se zove "griz po griz". daklem, hrana stoji na kuhinjskom stolu, a zara obavlja svoje poslove po stanu i svako malo si dođe uzeti žlicu/ vilicu hrane sa svojeg tanjura. to dopuštam jer vidim koliko joj je teško sjediti na mjestu 15 minuta)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dva zuba gore + dva zuba dole = nema miksanja.
    Što se tiče animacije za stolom, nema bolje od zajedničkog jela (kad god je moguće, od prve žličice dohrane) i izazova samostalnog hranjenja.
    Pasta, voće i ostalo što maleni voli jesti, nek jede sam prstićima, rukama, nogama i nema mu druge nego sjediti za stolom i jesti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je bez ijedog jedinog zuba jela voće, nemiksano i neusitnjeno (npr. dobila bi 1/4 jabuke u ruku i to je jela)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo "griz po griz" mi se čini prilično prohvatljiva opcija koju bih mogla razmotriti kad bi mu bilo baš jaaaaako teško biti na mjestu. Za sad voli svoju hranilicu... Pretpostavljam da bi moglo biti drukčije kad bude veći i kad će jesti za stolom.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi smo isto alergičari, i moj ne voli sjediti i jesti osim kad smo svi za stolom. Jel tvoj hoće tako jesti, svi skupa :? Ja mu narežem voće i dodam u njega one rižine pahuljice iz Konzuma, a povrće obožava u salati ( možeš mu narezati na štapiće mrkvu, papriku, luk - moj ga obožava ).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i moj F je alergičan na kravlje mlijeko i soju. jaja i ribu smije, ali jaja baš i ne jede (do sad je samo probao 2 puta), ali ribu voli...
    ne jede ništa prženo, jer mu to ne dam, samo lešo s masl.uljem... od keksa jedino piškote jer nemaju mlijeka... ali to bude 1 keks tjedno...
    voli štapiće od pira (iz DMa) i rižine loptice...
    obožava povrće i meso... za paradajzom luduje...
    neće palentu, ne obožava rižu, krumpir voli...
    voće voli, ali kad ga može sam uhvatiti prstićima ili na vilici... otkriće su borovnice i ribizli...

nakon rote, nije htio 2 dana išta jesti, pa sam popustila, sjela s nijm za komp i upalila filmiće kad je bio beba... zagledao se i jeo...
    sad nam je fora spasiti meda pooh na tanjuriću s hranom, pa se trudi i s guštom jede...

voće jede tako da ja sjedim na kauču s tanjurićem i vilicom, on dođe, uzme griz/komadić i ode dalje "napraviti krug" ili do balkona... pa se vrati po još

nemoj mu davati pomfri... samo će se naviknuti na te pržene okuse i još manje će htjeti drugo...
    skuhaj mu povrće na pari i daj neka sam nabada vilicom...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vrlo slican problem imamo i mi. Od kad je mackica prohodala (prije mjesec dana) vise NEMA VREMENA jesti. Stalno je u pokretu, a stolica i sjedenje i jedenje kod stola ne dolazi u obzir vise. Neznam sto da radim. Zamislite me kako trcim, puzem za njm po stanu i prosim ju da popapa zlicicu povrca koje ona pogleda i onda iz sve snage zamahne rukom na zlicicu i sve iz zlicice zavrsi ili na podu ili uglavnom meni po licu. Nakon toga zasranu ruku od hrane nosalantno obrise u svoj bodek i piči dalje... E za poludit. Kruh obozava. Jedino ju tako nagovorim da pojede nesto. Cak i sa cokolinom. Na zlicicu cokolina stavim komadic kruha, onda ona s prostestom doda jos jedan komadic sama i onda pojede tu zlicku. Grozno.
    Jos nesto, svekrva mi trumbeta da sad posto ima godinu dana moze poceti sve jesti, kad ostane kod nje bez mog nadzor, ona joj zna skuhati hrenovke, dat joj poli salamu, pastete, smokice, stapice, pecenu svinjetinu, pomfri, jaja (zutanjak i bjelanjak), daje joj cokoladu itd... a ja kad cujem - najezim se od muke. Jel'da da je to jos malo prerano za takvu, ja bi to nazvala - nezdravu hranu?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e mi jedemo tako da L. stoji a mama je hrani ili se ona hrani.
    ili se igra pa je zovem. ili sjedi samnom na kaucu i igra se dok jede.
    naime, u hranilici nije vec jedno 5 mj. jer se u njoj nabija i nece jesti. osim ako u njoj ne stoji
    ista stvar- koncentracija par minuta.
    rado bi je "vratila za stol" ali kad mi nece mirno sjediti ni sama u stolcu ni u krilu.
    ne trcim za njom ali ako je jedan od onih dana kad ne jede onda joj znam dati zalogaj pa nakon 10 minuta novi....
    povrce odavno dajem u komadu, to je odusevljava. prstima uzima i jede. "kasasto" jede jedino gris ili zitarice sa jogurtom i vocem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •