http://www.zdravljeizgljiva.hr/hrv/naslovna.php3
Ima li netko iskustva o ovome što se hvale..
http://www.zdravljeizgljiva.hr/hrv/naslovna.php3
Ima li netko iskustva o ovome što se hvale..
Za ove nisam nikad čula, ali liječenje gljivama ima duuuuugu tradiciju na dalekom istoku. U novije vrijeme i kod nas postoje preparati na bazi Shitake, Reishi... Jačaju imnunološki sustav i imaju antoksidacijsko djelovanje.
Evo ti link pa si malo čitaj.
http://www.nutraceutical.com/educate...icle_index=271
Inače, u obliku su caps, ima ih u ljekarnama.
Pa i u našim krajevima rastu ljekovite gljive, recimo razne psilocybe![]()
Problem je što među gljivarima vlada zavjet šutnje kada su takve ljekovite gljive u pitanju.
Moja mama je jednom davno uzgajala Kombuchu. Sjećam se da smo je držali u nekoj širokoj flasši. Zalijevala ju je ruskim čajem (ak se dobro sjećam). Pili smo sok koji je puštala. Imao je okus po octu i čak smo ga stavljali u salatu.Maruška prvotno napisa
da taj shitake hvale protiv tumora na forumima
Shitake jača imunološki sustav jer stimulira T-stanice, ali ne bih znala koliko pomaže kog tako teških dijagnoza. Možda nam se javit netko tko ima iskustva s uzimanjem takvih preparata.kate prvotno napisa
Kombucha nije gljiva nego kolonija acetobakterija. Proizvod kombucha "gljive" je ocat.
Imaš li još malo informacija iz prve ruke za tu kombuchu, jer nam se "pojavila" u kući...ja je ne pijem, ali bih voljela znati malo o njoj.Davor prvotno napisa
Nema tu apsolutno nikakve mudrosti. Radi se o koloniji bakterija octenog vrenja koje proizvode (paz' sad) ocat, a famozni kombucha napitak je samo fensi-šmensi izraz za dressing za salatu.
A sta je s ovim, jesi li se stvarno dobro raspitao:
Kombucha je stari prirodni lijek dobiven fermentacijom gljive kombuche u čaju, a u Kini je poznata već punih 2200 godina. Gljiva izgleda poput gumene palačinke, što se postiže spajanjem kvasca i mikroorganizama. Ta gljiva se stavlja u zaslađeni i ohlađeni zeleni ili crni čaj i nakon 8 do 10 dana nastaje eliksir koji je jaki koncentrat nutritiva (hranjivih sastojaka). Gljiva kombucha se hrani šećerom koji joj treba za proizvodnju vrlo dragocjenih supstanci koje se nalaze u dobivenom piću, a to su: glukuronska kiselina, glukonska kiselina, mliječna kiselina, vitamini, aminokiseline, antibiotske supstance, itd.
Kombuchu su u modu vratili - američka nutricionistica Kimberly Lanski i učitelj yoge i trener slavnih Julian Goldstein, čije je organsko piće Kombucha Buddha's Brew postalo jedno od najtraženijih organskih energetskih pića u Americi.
Antibiotska i detoksikacijska svojstva
Postoje mnoge znanstvene studije o napitku kombucha, a govore o terapeutskoj djelotvornosti upravo zahvaljujući sastojcima kao što su šećerna i glukonska kiselina, mliječna kiselina, acetatna kiselina kao i vitamini neophodni za zdravlje. Kao što to prvenstveno dokazuju ruski istraživači, mnoge od tih supstanci posjeduju antibiotska i detoksikacijska svojstva, a imaju i važnu ulogu u biokemijskim procesima u ljudskom tijelu.
Za razliku od farmaceutskih proizvoda koji izazivaju neugodne nuspojave, supstance kombuche mogu ponovno uspostaviti normalno stanje u staničnim membranama bez ikakvih neugodnih nuspojava zahvaljujući svojim svojstvima koja pozitivno djeluju na metabolizam (izmjenu tvari), omogućujući tako poboljšanje sveukupnog stanja organizma.
Znanstveno dokazani pozitivni učinci
A to je vrlo važno u ovo naše današnje doba, u kojem smo izloženi mnogim štetnim utjecajima, od koji se nažalost ne možemo obraniti. No, ipak možemo na neki način pomoći našem tijelu da sačuva svoje zdravlje ili ponovno uspostavi normalno stanje, dajući mu upravo supstance koje pozitivno djeluju na zdravlje. Brojni liječnici i znanstvenici proučavali su da li gljiva kombucha, koja se inače koristi kao narodni lijek, zaista djeluje na produljenje života. Posebno u Rusiji postoje začuđujući znanstveno temeljeni izvještaji.