-
Nezavidna situacija - molim savjet
Drage Rode,
imam jednu situaciju za koju trebam vas konkretni savjet. Situacija je jako skakljiva pa vas molim za obazrivost. Znam jednu zenu koja za 3-4 mjeseca ocekuje jedno dijete koje je plod silovanja. Ona jos ne zna sto tocno uciniti, ali se posvajanje nudi kao najbolje rjesenje. Za tu situaciju zna samo njezin ginekolog, ali ne i socijalna radnica (koliko ja znam). Jos nije poduzela nikakve konkretne korake sto se tice davanja na usvajanje, ne zna kako se to radi, a vrlo je nepovjerljiva prema svemu i svakomu i tako vrijeme prolazi. Dosta je deprimirana jer nije rekla puno ljudi kako je to dijete nastalo - iz srama. Ona ima vec jedno malo dijete koje je vanbracno ali vrlo zeljeno i voljeno (s njene strane), a sad kad joj se vidi trbuh svuda oko sebe vidi podsmijeh i sprdanje i nagadjanje i sve ono najgore sto ljudi znaju misliti a i ispoljiti na ovaj ili onaj nacin. Rekla mi je da je i to razlog - strah od reakcije socijalne radnice, eventualnog podsmijeha, bezobzirnih i okrutnih savjeta (mislim, ima nas zbilja svakakvih), kao i smrtni slucaj u obitelji nakon teske bolesti - sto oteze i ne da joj se ici pa niti raspitati.
I sad je pitanje: koje su njezine opcije? Kako zapoceti proces davanja na posvojenje? Kako se osigurati da to dijete za koje ona zna da nista nije krivo, a prema kojemu ima kontradiktorne osjecaje, bude sto manje u domu, ako uopce? (Nije maloljetna pa nema onih mandatornih godinu dana cekanja.) Znate li kojoj da se socijalnoj radnici u ZG javi, da ta bude dobra i suosjecajna osoba, da ne nabasa na nekog otresitog? Sto biste vi u njezinom slucaju napravili? Moram naglasiti da joj treba sto kompletnije rjesenje, da ona nije psihicki u stanju (a ni fizicki previse) ici u stanju raspitivati se sama.
Molim vas da mi javite na pino111 na gmail.com s nekim konkretnim brojevima telefona, imenima soc.radnica, ili bilo sta sto je previse osobno da se napise na forumu. Sigurno vise glava misli bolje od jedne.
Najljepsa hvala!
-
Pino, imaš pp, slobodno se javi s pitanjima ako još nešto želiš znati.
-
da li ima financijske mogućnosti zadržati to dijete? možda je sad još pod stresom, utjecajem hormona...ako je uspjela podići jedno vanbračno dijete u jednoj tako, reći ću primitivnoj, sredini koja na nju gleda s podsmjehom, ne vidim zašto ne bi u sebi pronašla snage da zadrži i voli i ovo dijete...
naravno, to je samo moje mišljenje; ne znam detalje, pa nemam pravo ni pametovati; samo nekako si mislim da se svi ti osjećaji mogu promijeniti kada se primi to malo nedužno biće u naručje.
u svakom slučaju, tvojoj prijateljici želim puno snage za odluku koju mora donijeti
-
Bila u sličnoj situaciji u veljači.Ginekologica me obavijestila o sličnom slučaju(nije silovanje).Zapelo sve na stručnom timu Centra.
Kad sam čula određene pojedince i način razgovora sa mnom osjetila sam se manjom od makova zrna, mogu misliti što je tek ta rodilja prošla. Uglavnom tragom informacije dijete je danas sretno zbrinuto u obitelji koja je bila bolja u "kombinatorici" - citirane riječi dipl.psihologa određenog tima.
Sretno vama ostalima!
-
Kad se već spominje ta tema, molim odgovor ako netko zna na vrlo slično pitanje: cura je zatrudnila, ali ne želi zadržati dijete. Da li ona može svoje dijete dati na posvajanje određenoj osobi koja joj nije u krvnom srodstvu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma