Ena je stara skoro 11 mjeseci
danas smo bili kod pedijatrice jer nam se cini da otkako je na dohrani ne napreduje i ona nas je uputila u klaicevu kod gastroeterologa sumnjajuci na celijakiju
i doktorica u klaicevoj nas je vec za utorak narucila da radi biopsiju
ona kaze da Ena dobro izgleda ali da bi bilo dobro iskljuciti sumnju
meni se cini malo prebrzo za tako agresivan zahvat pa me zanima, mame koje su se nasle u slicnoj situaciji, da li ste odmah radili biopsiju ili neke druge pretrage na osnovu kojih bi se moglo zakljuciti sta je problem
inace ena je rodjena sa 2800 sad ima 8700, u sijecnju je imala 8kg , dakle za pet i pol mjeseci dobila je samo 700g.
nikad nije bila bolesna, dakle ni na kakvim antibioticima isl nije bila
jedino prije dva i pol mjeseca je dva puta povracala toliko da je vidno smrsavila, a mozda sedam dana prije povracanja pocela je precesto i obilno kakati. taj tempo kakanja s e zadrzao do danas sa malim varijacijama, ali nikad nije imala proljev nego su dosta kasaste.
tad smo radili analizu kakice i bila je uredna
gluten smo uveli odmah po uvodjenju dohrane dakle sa sest i nesto mjeseci, i ja nisam primijetila nikakvu reakciju
ona je vesela i jako aktivna bebica, nikad se ne bi reklo da joj je nesto, ali sve sto pojede izadje van
zabrinuta sam zbog tog pregleda
mozda nije celijakija, mozda ne podnosi nesto od hrane, ili je alergija
ajoj ne znam sta da radim
sutra idemo na Salatu po drugo misljenje
a ne mogu da pronadjem nijednog privatnog gastroeterologa, pa bi mi taj info dobro dosao (u zagrebu smo)