Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: "spuštanje" trbuha

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno "spuštanje" trbuha

vec par dana mi govore kako to da mi se trbuh jos nije spustio (sad sam 39+2)
    ne mogu se sjetiti kako je bilo s prvom trudnocom, ali mislim da to ni nije relevantno posto su mi trudnoce totalno razlicite
    kad se vama trbuh "spustio"?
    jel to mozda ima veze i sa spolom bebe?
    i jel se obavezno mora spustiti prije ili se uopce do poroda ne mora spustiti?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja imam slično pitanje.

U 38. sedmici sam. Nosim dosta visoko, stomak mi taman ispod grudi što mi je stvaralo poteškoće u disanju. Međutim, u posljednje vrijeme osjetim neke blage bolove, slične menstrualnima a i češće idem na toalet, pa me zanima jesu li to indikatori da se moja bebacha počela spuštati i pripremati za veliki dan.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hi cure, ja sam sada 35+4 i isto mi je trbuh skroz ispod cica. Jako mi smeta za disanje (iako je zadnjih tjedan dana bolje). Znam da ima jos vremena ali i proslu sam trudnocu imala istu situaciju, iako mi disanje bas nije predstavljalo problem. Obje trudnoce sam zapravo visoko nosila tako da me i ovaj puta visina trbuha ne iznenaduje. Prvi puta bio je decko, drugi puta cura a sada ne znamo tko se to skriva u trbuhu, tako da u mom slucaju trbuh nije imao veze sa spolom. Malenu sam prosli puta rodila tocno na termin i trbuh je bio visoko, iako je moja curica bila na kosi zadak. Sada ne znam poziciju bebe. Pred 3 tjedna poprecno a na pregled idem sljedeci tjedan pa cemo vidjeti.
    U svakom slucaju mislim da mi se trbuh niti nece spustiti i da sam jednostavno od onih trudnica koje visoko nose, a valjda ste i vas dvije.
    By the way sretno vam bilo jer cete prije mene u radaonu (valjda, s obzirom da se nikada ne zna ) Drzite se i bez brige

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eh da, i ja znam osjecati neke trzajice skroz nisko dolje i ponekad mi je osjecaj da me netko navlaci sa spagom prema unutra, a ponekad kada se bebica propne osjecaj je kao da je skroz nisko i da ce izletiti van. Ma tko bi se zabrinjavao sa svime time. Kada sve krene krenuti ce i biti ce dobro doslo pa kako god da bilo (ja bas ne podnosim najbolje bol, no sto je tu je). A kada primimo nase melene u ruke .. joj jedva cekam :D

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene u prvoj trudnoći svekrva ubila u pojam s tim "jel ti se spustio, jel ti se spustio?!" Svaki dan jedno te isto, a meni nikako da se "spusti" :/ Ja i rodila, a nije se spustio

Tako da me ni u ovoj trudnoći to ni najmanje ne opterećuje (al sigurno će me sveki opet opterećivati)

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da to nema nekog prevelikog znacaja.

ja obje trudnoce nosim jako nisko, znaci meni je trbuh "spusten" cijelo vrijeme...
    mislim da se to jedino vidi ako npr imas zgaravice ili te pritisce za disanje, pa iza 37 - 38 tj te tegobe prestanu, to eventualno znaci da se bebica spustila...ali opet, nije ziher

iako ja vidim da mi se sad jos vise nekako spustio tj prije bi rekla smanjio :? a 38 tjedan sam

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni su u 2. trudnoci, 2 dana prije nego sam rodila, susjede komentirale kako mi se trbuh jos nije spustio, kako sigurno necu roditi jos bar 2tjedna i tako mi je ostalo do puknuca vodenjaka. kad je plodna voda otisla, i trbuh se naocigled smanjio i spustio.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nije mi se spustio, bio skroz gore, to je bio mali problem u porodu, otvorena - a bebi gore, al nije predugo trajalo.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    nije mi se spustio, bio skroz gore, to je bio mali problem u porodu, otvorena - a bebi gore, al nije predugo trajalo.
    ajde, molim te, pojasni zasto je bio problem

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja evo nešto malo manje od 32 tt, a bebica skroz visoko iako tjemenom dolje, a valjda imam još vremena

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prije cca tjedan dana mi je prijateljica prva rekla da mi se trbuh spustio, a onda sam i ja primjetila. Ispod cica nema ničega, samo nagli pad prema dolje i onda trbušina. Ne mogu više držati čašu na škembi.
    I u prvoj trudnoći mi je bilo isto, par tjedana prije se spustio. Spol različiti, tako da kod mene to nema veze sa spuštanjem (iako sam ovu bebu od početka malo više nosila).

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja primjecujem da mi se trbuh spustio (skoro 38. tjedan) jer nemam vise onih nenormalnih zgaravica, a i prestalo me je peci ispod rebara.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja se skroz otvorila, a on je bio odma ispod cica, nikak se nije htio spustit.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni se trbuh uopće nije spustio, a rodila sam nekoliko dana prije termina i relativno brzo i bez komplikacija, bez induciranih trudova. I da, svi su mi govorili da ću sigurno puno prenijeti itd.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ni meni se trbuh uopce nije spustao... A beba bila jako nisko... tako da mislim da to spustanje moze i nemora bit neki znak.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znači sve je individualno sa spuštanjem trbuha, kao i masa ostalih stvari u trudnoći.

Moja bebi je inače dosta krupna curica tako da izgleda nema ni mjesta da se spusti

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma tako je bilo i meni, trbuh pun bebe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •