Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: A ti si osjemenjena??

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: A ti si osjemenjena??

Citiraj Floribunda prvotno napisa
    Ono sto me nervira i pogadja nije ljudska znatizelja vec neosjetljivost i bahatost... Ono, vidis zenu kako seta sa svojom djecom, i vidis sretna je ocito. Ti nesto nacula po komsiluku o njenim problemima sa zacecem pa umjesto da pokazes malo takta i suosjecanja, ti lupis nebulozu tipa "a ti si osjemenjena bila!?". Mislim... kakve veze to ima?
    Eto, mogu joj oprostiti neznanje, ali ne mogu joj oprostiti sirovost. Zasto je odlucila tu setnju, tu majku sa djecom koju je susrela, tu ravnotezu, mir i radost medju njima, povezati sa necim tako banalnim kao sto je nacin zaceca.
    Bude mi nesto tesko i krivo kad zene u tolikoj mjeri pokazuju odsustvo senzibiliteta. Pa jos neka starija teta... u sta je godine sprasila!!!
    Tocno Floribunda

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Savršeno je to floribunda opisala. Ali, ljudske bahatosti i gluposti bilo naveke, mene to baš nešto ne tangira, osim da mi dođe recimo na vlast Hugo Chavez i počne se bahatit toliko da mi ne da živit. Ovim benginima babama s ceste odbrusiš koju ili ne, ovisno o tome što će te manje nervirat, i odšetaš ponosno i sretno naprijed. Dajte pročitajte što je sretnoj mami jedna rekla u parku - na forumu Kamo s ovim? U stvari, najbolje mi se sviđa Pčelicin prijedlog - recimo reć - naravno. A di su vas osjemenili? . Ili tako nešto.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma nije bakica kriva ..kad nije tog bilo u njeno doba

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa normalno da nije bilo inseminacije , u njezino vrijeme djeca su dolazila iz glavica kupusa
    Dok sam ja bila mala , meni je moja baka pričala da su mene našli u polju kupusa

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Točno cure, nisu babe krive što ne znaju stručne izraze ali da vrlo veliki broj ljudi nema takta, to je istina. A ja sam takva da me ti glupi komentari bole. Ljudi vole zabadati noseve u ono što s njima nema veze, takvi su. Nedavno mi je mama rekla kako je srela jednog rođaka kojeg inače vidimo jednom godišnje i kaže da ju je totalno ispilao s pitanjima u vezi naše neplodnosti. Pa što, pa kako, pa zašto... Osim što nema takta, dosadno mu je, što drugo reći

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da nije to našao pitao bi - a di radi, a jel' kakva joj je plaća, a di stan imaju itd. Mene jedni moji konkretno pitali za plaću. Ja da je to poslovna tajna. A onda udri inzistiraj - ajde, ajde, reci, a sigurno je toliko? Jel' veća od toliko itd. Nisam joj rekla, radilo se o starijoj gospođi - rodbina . Općenito ljudi kojima je dosadno samima sa sobom stalno nešto propitkuju, pogotovo je to sindrom manjih mjesta, barem dole na Jugu kod nas. Je da će ti rado uskočit i pomoć - oće, ali rado i nosića zabadaju. Moja je sreća što ja pola te rodbine ne znam, pričaju mi tračeve jedni o drugima (a ja sve pozaboravljam, pa ne mogu vjerovati da sam zaboravila - al' meni to dooosadno ). Ja bi o putovanjima, knjigama i filmovima, među ostalim stvarima . Teme - klasika - ko se rastavija, kome se rodila dica, ko je dobija koji dio kuće od mame i tate, uglavnom braća i seste zbog imovine ne pričaju i taj đir. A ko bi sve popamtija, jedne godine ne pričaju brat i sestra, a sestra i sestra pričaju, onda se obrne pa se drugačije urote itd. A oni o meni sve pamte, ispadam neka zvijezda . Zato treba oštro ili reagirat već po svom temeramentu - dal' sprdnjom, dal nekako pametnije, bitno je sam sa sobom bit u miru, a kako ćeš okolinu mijenjat - možeš se samo udaljit ili je prihvatit - takvi su kakvi su.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma da Ina33 ja mislim,a možda i griješim ,da su ljudi ovdje na Jugu još bezobzirniji i nekulturni.To si istinu rekla,sasvim je normalno da netko tko me prvi put upozna pita za plaću.Užas,čovječe šta te briga,ne pita me to ni mater.A što se tiče trudnoće,otkad sam se udala kad god me netko od rodbine sretne,a šta je,jel ima šta,a kad ćete,a šta čekate,pa već ste u godinama,pa kako moja XY je rodila rano,sad su joj već veliki,a jel imate problema ,jeli sve u redu,ono kao zabrinuto.A ja nikad toj svojoj bapskoj familiji nisam dala gušta nego bi rekla:Svatko odlučuje kad će,ona je rodila rano,a ja dok sam mlada ću putovat i uživat sa svojim mužem pa ćemo imat dicu kad mi budemo htjeli.
    Da,sad sam se sjetila,srela ja jednog ¨prijatelja¨iz srednje,a ja i muž šetali sa mojim i bratovim psom.Kao šta šetate te paščetine,šta nisi rodila?
    BTW bili on i supruga.A ja njemu,naravno sa osmjehom na licu:Dragi moj ti si se oženia jer ti se zaletilo,a ja sam se udala kad sam htjela,a tako ću imati i djecu,ja ne radim nešto jer moram.Bila sam grozna i boli me sve to,ali ne dam gušta nikome i neću dat jer su ljudi zločesti,primitivni i tako ne misle hoće li nekoga povrijedit.
    Mislim da bi se na ovu temu mogle raspisat sve mi ,ali glavu gore žene i ne dajte se! 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, je. A mene moji starijih strani korporativni kolege nagovaraju - ma, don't go to doctors and expose yourself to treatments, you never know what they're gonna do to you, you should do humanitarian work... Itd. Pa onda - do not adopt, I have one colleague itd. itd. Meni se to koji put pari ko' neki sitcom - komedija situacije. A recimo u Briselu je normalno pitat - kako to da nemate kućnog ljubimca... Za djecu navodno ni ne pitaju. Ma, sto ljudi, sto zemalja, sto ćudi, sto običaja. Bitno je znat što ti želiš . Dobro, mene su moji oddolika jednom prozvali Cervantesom iz Malog mista, al' brige mene dok je meni dobro .

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma rekla bi mu ja: Je.. se ti i humanitarni rad.Ali ja sam davno shvatila da su neki ljudi takvi kakvi jesu i nema smisla raspravljati.U pravu si ,bitno je ono što mi želimo,a što drugi misle,neka misle ako nemaju ništa pametnije u svom životu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, nadda, ma to ti je meni rekao jedan tako dobri i dragi dobronamjerni Bavarac, pa di bi mu to rekla . Ljudi imaju različite perspektive - taj konkretni se boji doktora 'ko vrag tamjana pa zato. Bottomline je - nije pristojno nekog pitat zašto nema djece i kako ih je dobio, ali je to dijelom i u ovom našem child-friendly društvu normalno. Ja kažem što i kako. Ako su zlonamjerni onda malo opalim sprdnju. Ti bi mu rekla riječ na h pa opet dobro, shvatio bi poantu . Bitno je samo kako se čovjek / žena / par s time nose.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad sam se sjetila da se nebi ova moja rečenica sa humanitarnim radom krivo shvatila,to je rečeno u afektu,a nemam ja ništa protiv ,dapače,samo mislim da čovjeka to može ispuniti na jedan drugačiji način što se ne može uspoređivati sa majčinstvom.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ina33,možda reagiram brzopleto,ali nisam takva,samo kada se radi o djeci to me boli.Jedan period sam samu sebe uvjeravala kako možda nikada neću imati djecu pa je bolje da to prije shvatim i okrenem se drugim stvarima u životu.A ustvari sam jedva čekala krenuti jer je to izjedalo psihički i mene i muža.I kad sam krenula sa MPO opet se svijet okrenuo naglavce,i sad kad sam trudna opet se svijet okrenuo.
    Mislim da sam totalno skrenula
    Toliko toga u nama leži da jednostavno kad se počne pisati,osjećaji samo naviru.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

BTW onda bi ja u Briselu dobro prošla sa pasićima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma it's OK, šta ti je, ko se ljuti, trudnice ljubljena. Ja umrla od smija kad sam zamislila facu tog mog dragoga sad već penzića Bavarca kako ga šaljem u tri PM . BTW, s pasićima i bez, ti bi u Briselu bila glavna, ma volim ja taj splitski temperament. Uživajte na kavama (i ja sam rođena Splićanka .

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ina33

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad malo razmislim,ja bih pristala i da govore da sam osjemenjena pa i puno gore od toga, samo da imam priliku voziti svoju bebicu u kolicima.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sonja,na kraju krajeva mislim da bismo svi na to pristali da trebamo birati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam i ja slican komentar. naime, bili par dana u makarskoj i setamo s nasim blizicima kad nam baba koja je mela cestu ispali pitanje: jesu oni nastali...ono...mikroinjekcijom??
    ja skoro prestala disat. mm isto. samo smo rekli da nisu i produzili dalje.

e, sad, nastali su "osjemenjivanjem", ali smatram da njoj nisam bila duzna to objasnjavat.

ono sto je cudno-otkud njoj info o mikroinjekciji. zna li stogod o tome zbog slicne situacije u obitelji ili je samo citala neki "poucni" clanak u glasu koncila. mislim, koji god razlog bio, izuzetno je nepristojan nacin na koji je ona nama pristupila.

inace, svi nasi poznati znaju kako su mrvice nastale i nikad mi nije bio problem pricati o tome. cak mislim da sam ih znala i posteno udavit s time.

ina, svaka cast na tvom pristupu. voljela bih da sam takva, ali ja ostanem bez teksta kad mi je najpotrebnije. i, onda poslije slijedi: joj, da sam bar rekla ovo ili ono...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •