Vjerojatno znate sto je to - svi oni napitci, tablete, kapsule, prasci itd koji sadrze "dobre" bakterije (ili njihove spore) koje zive u probavnom traktu i pomazu njihov dobar rad ... acidofillus itd.
Vidim da ih je u zadnje vrijeme sve vise i vise, od onih LGG mlijecnih napitaka, preko Linex kapsula (koje su valjda bile prve na trzistu, jos prije 20-tak godina), Acidofilus i Acidoverus napitaka koje prodaju neke ljekarne itd .. izgleda da su i lijecnici skuzili da su probavni organi cesti izvor zdravstvenih problema, od kojih neki u stvari ni nemaju neku direktnu vezu sa probavom.
(a probiotici su vrlo korisni i kod uzimanja antibiotika jer obnavljaju crijevnu floru koju antibiotici unistavaju)
Ono kaj mene zanima i sto bih rado cuo od vas je da li uzimate nesto od toga i kakva su vam iskustva (pogotovo vama sa probavnim problemima) - jel vam pomaze, jel uzimate redovno ili samo povremeno, sto uzimate itd.
Ja sam zadnjih godina cesto uz antibiotike uzimao linex kapsule i one su me postedjivale probavnih problema koji su me cesto gnjavili uz uzimanje lijekova.
Obzirom da me inace povremeno muci probava moja dr. opce prakse mi je savjetovala nekoliko tjedana uzimanja acidoverus napitka, a dr. homeopatije Premium porbiotik (u prahu), jer je on prema nekim istrazivanjima efikasniji. Poceo sam sa njim prije nekoliko dana pa sad cekam rezultate ...