Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Probiotici

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Probiotici

Vjerojatno znate sto je to - svi oni napitci, tablete, kapsule, prasci itd koji sadrze "dobre" bakterije (ili njihove spore) koje zive u probavnom traktu i pomazu njihov dobar rad ... acidofillus itd.

Vidim da ih je u zadnje vrijeme sve vise i vise, od onih LGG mlijecnih napitaka, preko Linex kapsula (koje su valjda bile prve na trzistu, jos prije 20-tak godina), Acidofilus i Acidoverus napitaka koje prodaju neke ljekarne itd .. izgleda da su i lijecnici skuzili da su probavni organi cesti izvor zdravstvenih problema, od kojih neki u stvari ni nemaju neku direktnu vezu sa probavom.
    (a probiotici su vrlo korisni i kod uzimanja antibiotika jer obnavljaju crijevnu floru koju antibiotici unistavaju)

Ono kaj mene zanima i sto bih rado cuo od vas je da li uzimate nesto od toga i kakva su vam iskustva (pogotovo vama sa probavnim problemima) - jel vam pomaze, jel uzimate redovno ili samo povremeno, sto uzimate itd.

Ja sam zadnjih godina cesto uz antibiotike uzimao linex kapsule i one su me postedjivale probavnih problema koji su me cesto gnjavili uz uzimanje lijekova.
    Obzirom da me inace povremeno muci probava moja dr. opce prakse mi je savjetovala nekoliko tjedana uzimanja acidoverus napitka, a dr. homeopatije Premium porbiotik (u prahu), jer je on prema nekim istrazivanjima efikasniji. Poceo sam sa njim prije nekoliko dana pa sad cekam rezultate ...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću se nadovezati na temu s pitanjem da li što od toga uzimati kao preventivu za alergiju.

Naime, ja od zadnje trudnoće "patim" od jake alergije na ambroziju i ove godine sam odlučila početi istraživati tržište istih preparata koje bi počela piti , valjda već sada, kako bi si ublažila očajni period od skoro kolovoza, pa valjda do listopada

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    ja ću se nadovezati na temu s pitanjem da li što od toga uzimati kao preventivu za alergiju.

Naime, ja od zadnje trudnoće "patim" od jake alergije na ambroziju i ove godine sam odlučila početi istraživati tržište istih preparata koje bi počela piti , valjda već sada, kako bi si ublažila očajni period od skoro kolovoza, pa valjda do listopada
    Kazu da bi to moglo pomagati i za alergije.

Usput, obzirom da na trzistu postoje i tekuci i praskasti probiotici cuo sam (strucno) misljenje da su praskasti bolji odnosno aktivniji. Naime, kaze dr. da se pokazalo da su bakterije najaktivnije u pocetnom zivotnom stadiju, dok kasnije sa starenjem postaju manje aktivne (logicno, zar ne? ). E sad, buduci su u tekucim probioticima bakterije vec razvijene odnosno vec su "prozivjele" dio svog zivotnog vijeka kaze doktorica da je onda bolje uzimati praskaste probiotike (spore) jer onda u tijelo unosimo mladjahne i vrlo aktivne bakterije, za razliku od onih "starih" iz tekucih napitaka.

Naravno, to se moze kompenzirati kolicinom - ako se uzme napitak sa velikom kolicinom bakterija pa kvantiteta daje donekle i kvalitetu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, napiši mi, please, kak se zovu.

Moram u nabavku već sada jer se bojim da će mi biti prekasno nakon godišnjeg.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ok, napiši mi, please, kak se zovu.

Moram u nabavku već sada jer se bojim da će mi biti prekasno nakon godišnjeg.
    Premium probiotic.

Popis ljekarni koje ih drze imas na www.vitality-international.hr
    (ima ih nekoliko u centru)

Malo me smeta sto je to jedan od onih multi-level marketing proizvoda kod kojih ne znas tocno tko ih radi, no obzirom da sam dobio preporuku od dr onda sam odabrao njih.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma probiotici su zakon!
    Moje iskustvo govori da su oni kupljeni u dućanu, iz frižidera s mliječnim proizvodima (LGG, l-casei i sl.) savršena pomoć u rješavanju probavnih problema i problema s bakterijskim infekcijama.
    Kad se samo sjetim silnih antibiotika koje sam progutala radi eradikacije helikobacter pilory i svih onih gadura na cerviksu, kad se sjetim napuhavanja, lošeg tena, ispucale kože, neredovite probave, vjetrova, bolova u želucu....
    Ja sam ih uvela u svakodnevnu prehranu (gablec na poslu ne prolazi bez nekog jogurta, ab kulture, jogurta s inulinom .... izbor je stvarno pristojan). A ako se pitate koji odabrati - danas jedan, sutra drugi, pa tako do kraja izbora i onda u krug...
    Kad smo već kod toga, odoh do frižidera... :D

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupujemo mliječne proizvode s probioticima, a djeci obavezno uz antibiotik dajem Prolife.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme tatek - bila sam u apoteci. Pa cijena tog probiotika za kuru koja bi meni trebala je strašna, a još mi nitko ne garantira da će mi spriječiti alergiju.

Za te novce otići ću dva mjeseca izvan zagreba gdje nema ambrozije. Jednostavno se nisam mogla odlučiti iskeširati toliko novca.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajme tatek - bila sam u apoteci. Pa cijena tog probiotika za kuru koja bi meni trebala je strašna, a još mi nitko ne garantira da će mi spriječiti alergiju.

Za te novce otići ću dva mjeseca izvan zagreba gdje nema ambrozije. Jednostavno se nisam mogla odlučiti iskeširati toliko novca.
    Cuj, niti jedan od "pravih" probiotika nije bas jeftin, oni acidosalus i acidoverus isto kostaju po cca 70 kuna po boci koja ti traje 5 dana, a treba ih uzimati cca 2 mjeseca.

Kod mene je dodatni problem sto ja bas ne podnosim dobro sve te mlijecne proizvode (mlijeko bas lose, a te razne jogurte donekle) tako da mi oni samo stvaraju probleme, a onaj prah nema tu popratnu pojavu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je frka da će mi i ovo biti grozno.

Kakvog je okusa?

Obično meni sve te "umjetne" stvari, prvo budu OK, a onda ih nakon par dana više nemogu niti vidjeti a kamoli popiti

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene je frka da će mi i ovo biti grozno.

Kakvog je okusa?

Obično meni sve te "umjetne" stvari, prvo budu OK, a onda ih nakon par dana više nemogu niti vidjeti a kamoli popiti
    Ona dva tekuca (acido....) nisma probao.
    Prah je OK okusa, kad se umijesa skoro da i ne vidim neku razliku tj. okus vode (MZ kaze da njoj smrdi po plijesni ). Ako si probala kad umijesati sadrzaj linex kapsule u vodu, onda je ovaj premium probiotik finiji

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E to je to.

Prošle godine sam kupila nekakvu tinkturu na preporuku. Prodavačica u apoteci mi je rekla da je groznog okusa. Meni prvo nije bila, a onda nakon par dana nije bilo šanse da to popijem.

Mi brzo idemo na more - i sada da iskeširam novca (kojeg i nemam ha!HA!) za zalihu dovoljnu na godišnjem a onda više neću moći piti i ode 1300 kn u vjetar. Da sam doma, mogu kupovati malo po malo.

Izgleda da ću opet kihati nakon povratka u Zagreb.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja pijem redovno lgg...i primjetim da imam manje tegobe...sto se tice infekcija---simptomi su blazi...bar mi djeluje tako,a s probavom nisam nikad probleam imala...
    a pila sam i lactogyn-iste su bakterije u lgg i njemu...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jogurt rules 8)

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nanoibeba, pokusaj sa cajem od lista crnog ribiza .

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi bi trebali davati bebi probiotike i preporucili su nam prolife,ali sad sam naisla na ovo

Poštovani,

koristim PROLIFE probiotik one male bočice s tekućinom, zbog antibiotika kad ih pijem i zbog toga što ne pijem mlijeko ni jogurt jer sam alergičan na mliječne proizvode...u deklaraciji stoji da sadrži konzervanse E 217 i E 219... pliva navodi da E 217 uzrokuje rak, molim vas recite mi Vaše mišljenje, hvala Vam unaprijed! Da li su ti konzervansi štetni ili ne?
    D.B.

Poštovani,
    svi p-hidroksi benzoati, označeni od broja E214 do E219 pripadaju skupini takozvanih parabena. Svi se oni u organizmu razgraduju do p-hidroksi benzojeve kiseline. Za sve parabene, a posebno za E219, koji navodite, postoji niz znanstvenih radova koji upozoravaju da se radi o potencijalno štetnim kemikalijama. Posebno se govori o njihovom estrogenom i karcinogenom djelovanju, a moguće je da uzrokuju razne oblike alergija. Osim u rehrambenim proizvodima, parabeni se koriste i u kozmetičkoj industriji. Upravo je s masovnom upotrebom parabena, kao kozmetičkih konzervansa, započela znanstvena kontroverza oko njihove sigurnosti/štetnosti (takozvani parabenski paradoks). O njihovoj sigurnosti možete se opširno informirati na stranicama Radne grupe za okoliš (EWG): http://www.cosmeticsdatabase.com/

Tek za ilustraciju prilažemo nekoliko originalnih znanstvenih studija koje dokazuju njihovo hormonsko, karcinogeno i alergijsko djelovanje:

1. Edwin J. R., et al. "Some Alkyl Hydroxy Benzoate Preservatives
    (Parabens) Are Estrogenic. Toxicology and Applied Pharmacology." 1998,
    153, 12-19.
    2. Fernandez, S. V. et al. "Estradiol and its metabolites
    4-hydroxyestradiol and 2-hydroxyestradiol induce mutations in human
    breast epithelial cells." International Journal of Cancer 2006, 118,
    1862-8.
    3. Cashman, A. L.; Warshaw, E. M. "Parabens: a review of epidemiology,
    structure, allergenicity, and hormonal properties." Dermatitis. 2005,
    16, 57-66.
    Nije poznato zbog čega se u nekim prehrambenim proizvodima koriste baš
    parabeni. To su uglavnom financijski, marketinški ili tehnološki
    razlozi, ali nikako prehrambeni, budući da parabeni nemaju nikakva
    nutritivna svojstva. U svakom slučaju ti konzervansi su upitne
    sigurnosti (i upitne vrijednosti), te postoji rizik uslijed svakodnevne
    upotrebe. Nikome ne želimo dokazivati da su ti spojevi karcinogeni, ali
    isto tako, nikome ne želimo preporučiti njihovu upotrebu.

Uz pozdrave,
    Valerije Vrček

zna neko vise nesto o tome

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a ja bih pitala da li ima još netko tko svojoj djeci za jačanje imuniteta i/ili ublažavanje AD-a daje probiotike?

mi bili na homeopatskom pregledu, za našu frajlu od 2 g, i uz terapiju dobili preporuku za Omni-biotic Panda"

bila u toj firmi, porazgovarala s direktorom (nemaju puno zaposlenih pa ispalo tako..) i čini mi se jaako dobro..
    svakako ćemo probati bar nekoliko mjeseci

javite se ako tko ima iskustva!

ja ću sa zadovoljstvom napisati naša za nekoliko tjedana!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a ja bih pitala da li ima još netko tko svojoj djeci za jačanje imuniteta i/ili ublažavanje AD-a daje probiotike?

mi bili na homeopatskom pregledu, za našu frajlu od 2 g, i uz terapiju dobili preporuku za Omni-biotic Panda"

bila u toj firmi, porazgovarala s direktorom (nemaju puno zaposlenih pa ispalo tako..) i čini mi se jaako dobro..
    svakako ćemo probati bar nekoliko mjeseci

javite se ako tko ima iskustva!

ja ću sa zadovoljstvom napisati naša za nekoliko tjedana!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mama ptičica koliko sojeva sadrži taj Omni biotic Panda? i koji je točan naziv?
    mi već dvije godine koristimo VIP premium i ok je, ali ako postoji neki s više sojeva rado bi znala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

piše da ima

BIfidobacerium bididum, Lactococcus lactis, Bifidobacerium infantis

izgleda da je to nešta novo jer na prospektu njihovom piše da je rađena klinička studija u 2008..

svakako pogledaj,

a iz kojih razgloga vi dajete probiotik? i jel pomaže?

mi smo dobili preporuku da ćemo pomoći crijevnoj flori da napravi bolju barijeru za potencijalne alergene, više kao pomoć jer smo dobiji i homeoterapiju i još nešto za imunosupresiju (nisam sigurna da je ova riječ točna ) tj. za pomoć organizmu da razumije da se radi o pseudoalergiji

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

probiotik panda ima samo tri sloja i vise je "specijaliziran" za alergije.
    mi koristimo od ostog proizvodjaca omnibiotik 10.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzgred, probiotici u prahu se dadu koristiti kao starteri za proizvodnju jogurta

(iako je to uglavnom dosta skupo rješenje)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koristila sam VIP Probiotic Premium, to je probiotik u prahu i mogu reči da sam bila poprilično zadovoljna. Sada ću si ga opet kupiti jer sam trudna.
    Nisam ga uzimala redovito već po potrebi.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj malac već 6 mj pije Probiotic premium zbog čestih bolesti i čestih antb...poslje antb mu dajem Prolife 7 dana jer ima 5 milijardi bakterija...

mogu reć da nam je pomoglo...

meni su objasnili da je najidealnije uzimat u prahu jer su bakterije najaktivnije 24 sata od aktivacije...u jogutima i sl napitcima dođu već manje aktivne bakterije

ja napravim na skroz malo vode (ne mora se mješat sa 125 ml vode...(stavim vode do pola čašice za žestice), al može se pomješat (nakon što odstoji u vodi 15 min) sa sokom ili nečim drugim što dijete voli piti...

mene su mučile malo bakterije koje sadrže probiotici al su mi te sumnje razjašnjene...

sad namjerava napravit pauzu do jeseni pa opet ponovit kuru prije nego krenu boleštine..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa
    Ja sam Nađi davala neki Pro Bio Kid Immuno, u prahu, jer nam je to preporučio alergolog. Ali njoj je AD od toga jako buknuo :? Pa joj ne dajem više.

A ja uzimam probiotike (običan, kapsule) zbog gljivica, tj. soora koga sam imala svako malo (jednom u mesec dana za dve godine koliko dojim). Od kad uzimam probiotike nema više gljivica, evo već 4 meseca (popijem jednu kutiju mesečno).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    mene su mučile malo bakterije koje sadrže probiotici al su mi te sumnje razjašnjene...
    O tome sam nešto napisao ovdje: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=77&Show=2114

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisu mene mučile bakterije tipa acidofilus, lactobacilus (neznam napisat ispravno) nego evo točno za probiotic premium jedna od bakterija
    Enterococcus faecium koja je patogena...a Prolife u sebi ima Streptococcus faecium pa mi je to bilo malo :? a opet ako nije bezopasan valjda ne bi preporučali posebno djeci, trudnicama...

slala sam upite i razgovarala sa jednim čovjekom koji radi na takvim stvarima i svi su rekli da je u VIP-u upotrebljen soj SF68 te da taj soj spada u "dobre bakterije"

a VIP Probiotic premium je zapravo sinbiotik jer sadrži i prebiotike koji pospješuju rast bakterija.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene zanima da l inetko zna probiotik protiv alergija bez prebiotika, aroma ili konzervansa? Di VIP odlično pomaže, ali Do ima alergiju na salicilate, a prebiotici u VIPu su fruktoligosaharidi iz cikorije koja ima ekstremno puno salicilata. Tip u VIPu me uvjeravao da nema, ali s obzirom da se Do osipao nakon toga, a u pitanju je cikorija ja bih ipak nešto drugo.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja znam još za Vals probiotike al neznam što točno sadrže.
    Probaj ihkontaktirat pa vidi što kažu.

21.05. u 18 sati je predavanje u njihovom centru Maksimirska 52 o probioticima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •