Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kašljanje

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kašljanje

već dva dana čudno kašlje,nekakav suhi kašalj. nema temperaturu i ne curi joj nosić. al taj kašalj je probudi i čini mi se kao da je muči kad se pokušava iskašljati. što da radim? mislim da joj je to zbog otkrivanja uvečer. sve baci sa sebe. a kad joj obučem piđamicu uznoji se i ne može mirno spavati. imate li savjet?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemam savjet.
    imamo isti problem, identičan.
    suhi kašalj bez popratnih simptoma. ali kod nas srećom nije tako intenzivan da je probudi po noći.
    kad počne tako suho kašljat ja joj dodam bocu sa vodom da se napije.

i moja se otkriva non stop, a spava samo u bodiću kratkih rukava. ali kad je pokrijem, oznoji se do kosti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj sin čudno kašlje od nedjelje. Sutra idemo na more na 4 dana, pa smo ga danas odveli doktorici. Dala mu nije ništa. More bi mu moglo pomoći. Kupila sam mu prospan i to pije, ali ne čini mi se da se kašalj smanjuje. Kolegica s posla kaže da njezina unučica već 10 dana kašlje i da je jučer dobila antibiotik jer se doktorica boji da taj kašalj ne preraste u upalu pluća. Nisam baš pametna.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure, jel dijete možda alergično na nešto (da je dokazano)? Kašalj često može biti i posljedica toga.
    A možda je nešto prolazno, virusno. Puno ljudi ovih dana ima s tim problema. Suhi kašalj kod djece se usješno liječi sirupom bijelog sljeza. Sluzi bijelog sljeza obloži sluznicu ždrijela i podražaj na kašalj se znatno smanji.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nakon dva dana nam se pojavila i povisena temperatura. kasalj se smanjio al je temperatura trajala dva dana i tri noci. i povukla se nakon sto sam joj stavila cepic trece jutro. od tad ni kaslja ni temperature. ne kuzim sto je to bilo al glavno da je proslo. doktorica kaze da je mozda od zubica a mozda i nekakav blagi virus... :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa
    a mozda i nekakav blagi virus... :?

ili jak imunitet

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam baš jučer sa svojima bila kod pedijatrice, par dana već kašlju, ispočetka suho pa sam mislila da cvate neka biljka, ali poslije se 'produbilo', i mali je ujutro imao 37,5 temperaturu, pa rekoh bolje da im malo posluša pluća.
    Ukratko, njemu se čuju hropci u bronhima, a njoj se zadržava sekret u grlu, ali dok ne zakure neće piti antibiotik. Još jučer ujutro sam počela s propolisnom kurom, kod nas to izgleda da im tri puta dnevno špricam nos i grlo s propolisnim otopinama (od ESI-ja za nos, od Specchiasol-a za grlo), a ujutro i uvečer im dajem med s propolisom, i još sam im dvaput dala Fluimukan, jer on razblaži sekret pa ga je lakše iskašljati. Jutros, kašalj puno slabiji, temperatura uobičajena - živio propolis :D !

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

NAma ni more ni biljni sirup ni litre fiziološke otopine za nos, a ni propolis nisu pomogli. Dobio je sirup ventolin, a niti to za sada ne pomaže.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo i mi već drugi dan kašljemo i čini mi se da se pojačava.
    nekako sve češće i češće kašlje.
    Jel ima tko dobar recept za to.
    nadam se samo da se neče zbog toga buditi po noći

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

o kojem pričaš , ak se za sad ne budi po noći vjerovatno nije bronhitis ili slično, ste bili od doktora, ga čistiš s Arianom i fiziološkom? kolko pije na dan,spava li na povišenom?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ne budi se jel nije tolko često kašljo ali evo danas je češče, pa me brine.
    nismo išli doktoru nema temperaturu i ok je ovako samo kašlje ali je onako mokri kašalj.
    Kapamo fiziološku ali ne curi nešto pretjerano ne čistimo arianom i ne spava na povišenom.
    jedino ako se mali jastučić ne smatraš povišenim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to za malca? vidi možda ti dr. taiss pomogne ( balzam) naljevaj ga s vodom ( za pit+ C-vitamin) stavi na povišenije ( mi ispod madraca stavimo ili rječnike ili plastični štajglec)

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

i mi već par dana mučimo muku sa kašljem ,dajem Prospan ali bezuspjesno sutra kod pedijatrice pa da vidimo sto kaze,jos je i nosić počeo curiti

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel ima netko dobar recept za kašalj onaj domači.
    Znam da smo prošle godine imali problema sa kašljem i netko mi je dao nekakav recept sa lukomk i čini mi se medom, ali se ne sjećam točno i prošlo.
    jel zna netko?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo sada sam slucajno naletila na coolinarci

http://www.coolinarika.com/recept/lu...protiv-kaslja/

ovaj nisam isprobala, ali jesam bas neki dan probala onaj sam luk narezati na tanjuric i staviti ga pored kreveta. neku vecer mi mala kasljala, skoro nas sve probudila, i nakon tog trika s lukom kasalj nestao.. probaj i to, ne moze naskoditi (osim sto ti malo usmrdi sobu, ali brzo se prozraci )

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mi smo cijelu prošlu vrtićku godinu uspješno sanirali kašalj sirupom od crne rotkve
    http://www.coolinarika.com/recept/do...kve-s-bonusom/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    evo sada sam slucajno naletila na coolinarci

http://www.coolinarika.com/recept/lu...protiv-kaslja/

ovaj nisam isprobala, ali jesam bas neki dan probala onaj sam luk narezati na tanjuric i staviti ga pored kreveta. neku vecer mi mala kasljala, skoro nas sve probudila, i nakon tog trika s lukom kasalj nestao.. probaj i to, ne moze naskoditi (osim sto ti malo usmrdi sobu, ali brzo se prozraci )
    gdje treba stajati ovo čudo sa lukom i medom? koliko dugo traje? jel gadnog okusa, hoće dijete pojesti?

što se tiče ovog drugog samo oguliš, narežeš luk i ostaviš na tanjuriću, to je to?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

za ovo prvo ti ne bih znala reci kakvo je jer nisam probala, samo sam slucajno naletila na recept, a za ovo drugo da, samo narezes na tanjuric i pustis pored kreveta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

napravila sam ovaj sirup i dala im danas tokom dana
    nekako mo se nagovorili jer nije nešto, zadrhte kad ga progutaju, ipak se osjeti luk, ali mama je prodala priču kako nam to daje snagu i zdravlje, nisam lagala bome
    stavila luk pored kreveta evo već treću noć i dan za spavanje
    uglavnom, L. je danas ujutro imao temperaturu, kašljao je i zaudaralo mu je iz usta dosta
    do navečer sam mu dala 3x sirup i nakon što smo ujutro skinuli temperaturu nije je više bilo
    a i ne smrdi mu iz usta
    do čega je ne znam, a ostaje vidjet šta će biti noćas i ujutro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •