Započela sam temu, pa evo mog iskustva (doduše nabrzaka jer se maleni lavić već budi glaadaan) :
Na kontroli u 39+3 otvorena 8cm, doc veli : "hospitalizacija ili rađaona?" Budući sam 32 dana provela na 4. katu nije mi se više tamo odlazilo, a i znam kako se tamo "čiste" kreveti kad je gužva, ma koji plan, sve redom dripaju i gelaju!! A i mom tati je rođendan, pa evo mu male unučice za poklon..i tako put rađaona, MM, ja i naš Plan kojemu je suština izbjegavanje epiziotomije putem stolčića. Aha..moš mislit! Krenulo je lijepo, lagano, razgovor s primaljom, bacila pogled na plan, a onda biser : hmm..ali znate, porod na stolčiću obično radimo kod urednih trudnoća. Mooolim? A po čemu je moja neuredna?? Pa znate.. IVF?! Puno mi je samokontrole trebalo da odmah na početku ne zaratim. Ali prešutjela sam misleći..no dobro..već ćemo se mi u odlučujućem trenutku izboriti za stolčić. I da skratim, nakon prokidanja vodenjaka trudovi krenuli školski, nakon malo moljakanja došao i dragi. Kaže dr. F. da zna kako bih voljela stočić ali gužva je i neće moći. I tako, nakon nekoliko pravih trudova, i jednog paničnog gdje sam se malo izgubila u disanju, primalja je ipak zaključila da me moraju malo recnuti što je dr. i učinio skoro izvinjavajući se mom suprugu : kaže sestra da moramo, ali nećemo jako. Dobila sam tako nekoliko šavova, nisam sjedila kako treba 2 tjedna ali to sve nije apsolutno ništa premo onom što smo dobili - našu malu žabicu - Vitu!
Velika hvala sestri Silvani, ako sam dobro zapamtila, jer bez nje moj bi porod bio puno teži, sigurna sam.
A Plan..hmm..dobro ga je imati ali ne treba se puno zanositi idejom da će sve biti po Planu..meni nije baš ništa bilo tako..čak niti priča s 5. kata ali nje se ne želim sjetiti nikad više!