Pitam se sta bi bilo... da nisam otisla na UZV a krenula trudnoca--kakav bi bio scenarij. Punkcija mi je zakazana e sad sta ce reci ko zna.
L
Pitam se sta bi bilo... da nisam otisla na UZV a krenula trudnoca--kakav bi bio scenarij. Punkcija mi je zakazana e sad sta ce reci ko zna.
L
Koliko je vama trajalo analiziranje sadrzaja fibr/ciste? Meni u privatnoj rekli svega 2 dana dok na klinici 15-30 dana. Dali je u pitanju drugaciji procesi ili "redovima". Kakva su vasa iskustva?
L,
Pozdrav
ja sam prosle god. imala kvrgu i to ogromnu bolilo me za pop. ruku nisam mogla dici bila na ult. sve ok. žljezda se neka upalila..
Mama mi isto sad napipala neku kvrgu za mamografiju ju naručili tek u 12 mj.![]()
isto prije tog punkcija i ult. ona si je u poliklinici sunce uplatila onu godisnju premiju od nekih cca 1000 kn i sve ce joj to napraviti tamo za tj. dana![]()
slavice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je samo zljezda da nije nista a ako ikako mozesh iskombinirati da odesh privatno odi.
Znate mozda cijene kada bi se islo privatno? Iako nema sanse da si u ovom momentu to priustim, a kako stvari stoje trebati cu cekati cca. do kraja godine![]()
Gdje živiš?
Gdje si se sve probala naručiti na punkciju?
Gdje radi dr koji ju je preporučio?
U Varazdinu zivim tu me doktor opce medicine uputio na pregled u opcu bolnicu, sve u Varazdinu.
Si dobila termin za punkciju?
Ako je pred kraj godine reci onom tko te naručio da ti potpiše da to što imaš nije sigurno tumor, da imaš djecu i da nećeš 6 mjeseci čekati i razmišljati da li je to tumor, da li raste i širi se.
Vidjet ćeš da će te prije naručiti, ili jednostavno odi s uputnicom za punkciju i sjedi i čekaj da te uzmu.
Možda je to bezobrazno, ali boriš se za sebe.
Ili možeš probati u Zg, to rade u svim bolnicama, najbolje Klinika za tumore, ne vjerujem da bi toliko čekala.
Je da si godišnji pa se radi sa pola pogona, ali ni to nije razlog da toliko dugo čekaš, grizeš nokte i trošiš živce.
Aleks, ma znas da si u pravu, pa ja cu do tada izluditi i ovako niti jedem niti spavam. Muka mi je od svega, malo se smirim, pa me opet uhvati panika, mislim da cu ja tamo otici i ne mrdam, pa da napokon saznam kaj mi je.
Hvala ti na svemu![]()
![]()
slavice, daj nazovi polikliniku eljuga i pitaj koliko bi to sve koštalo. oni su skupi, ali su jedni od najboljih u tom području.
daj broj računa, pa ćemo ti uplatiti nešto love; nek se skupi barem dio. mislim da nitko neće imati ništa protiv.
znam da trenutno nisi u najboljoj financijskoj situaciji, pa zašto ne bi pomogli. nadam se da se ne ljutiš zbog mog prijedloga.![]()
To je u Zagrebu?
Anki ma ne ljutim se naravno, hvala ti na ovome, ali mislim da ima puno gorih situacija od menebudem probala u ponedeljak ove u Varazdinu stisnuti pa da mi to cim prije naprave.
Svakako hvala kaj si voljna pomociali budem pokusala to preko socijalnog ako je ikako moguce.
![]()
Bas si me
![]()
neznam se ni izraziti.
![]()
![]()
U Poliklinici Croatia osiguranja punkcija vodjena uzv-om kosta 400kn.anki prvotno napisa
Ja sam za što se tiče anki-nog prijedloga, a ako Slavica odluči "stitsnuti" one u bolnici, a oni ne budu reagirali neka nazove ministrarstvo, mislim da je ova služba kompetentna za to, ako nije uputit će je gdje da zove, http://www.mzss.hr/hr/ministarstvo/u...cinske_poslove pa postavi pitanje koliko je normalno čekanje za taj zahvat i može li njoj netko garantirati da se do termina ponuđenog u OBV neće ništa loše dogoditi.
Ne vjerujem da će dugo čekati.
A ako ne upali skupit ćemo kunice.
Cure bas ste me dirnule, najiskrenije , ali mora upaliti, MORA![]()
Hvala Vam na svemu![]()
Drage moje, da vam dam izvjesceOvako danas sam se sa curama spremila i pravac bolnica sa nakanom da se ne micem dok nesto konkretno ne obavim.
Prvo mi je receno da ce me nazvati i rekla sam kako to nemogu prihvatiti i cekati u nedogled i da zelim ovoga trenutka termin i to hitno, jer nemogu na ovakav nacin zivjeti niti normalno funkcionirati. Malo me zena popreko gledala i nesto komentirala kako ja nisam jedina itd.... Na to kazem da mi danas kcer ima rodendan i da naravno da bi radije da mogu s njima proslaviti kuci nego da se tu motam i nekoga molim... Doslovno molim. Zena se sazalila i rekla da ce me primiti pocetkom 8 mjeseca i da je to najranije kaj moze.![]()
U jedno ruku sam zadovoljna i fakat zelim da se to cim prije rijesi i da znam na cemu sam.
Prema tome samo treba biti uporan i dosadan za izboriti svoja prava.
Hvala vam na svemu i lijepo je znati da postojite Vi. Pusa svima![]()
![]()
:D slavice odlično..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da sve bude ok. i da je se samo zljezda upalila
ma bice to sve OK vidjeces, samo hrabro!
Cure, vidjela sam u apoteci nekakve ko rukavice s kojima ides po dojci i kao pomocu njih otkrijes kvrge i tako to. Je li neka od vas to probala???? Ja apsolutno nemam s tim problema hvala Bogu, ali za nedaj Boze...
Tnx![]()
Vec sam malo hrabrija nego na pocetku, mislila sam da cu izluditi, a na tome mogu samo vama zahvaliti![]()
Nisam cula za te rukavice, ali bas cu pitati u apoteci :?
evo mama mi jutros bila na punkciji kaze samo malo ju bolilo nista strasno i misle da je to samo nekakvo masno tkivo bilo da nije nista :D
tako da iskreno mislim da je i kod tebe tako..
al za svaki slučaj malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Slavice,super što si se izborila za termin :D
sad još ~~~~~~~~~~~~ da nalaz bude super.
čekamo izvješće,početkom 8.mj.
Gejsha, a mora to masno tkivo vaditi, operirati ili to moze tako ostati?
nisam ju to pitala cut cu se navece s mamom pa cu ti reci sto joj je tocno rekao..
Evo mene, obavila sam punkciju. Samo uzimanje uzorka nije bolno koliko je neugodno, cudan osjecaj i valjda sam imala toliku frku pa sam povracala.
Koliko ste vi cekale nalaze?![]()
Sad tek čitam![]()
puno sreće ti želim Slavice i da sve bude ok![]()
Drage moje,
Odem ja na punkciju (20ti dan ciklusa) i u klinici su mi rekli da je prolazno te da ne treba raditi punkciju --najvjerojatnije je to jako pokretna anehogena "vodena" cista kao i druge. Ali, da bih bila 100% sigurno "Da dodem slj. ciklusa do 12tog dana tad je idealno za pregled. Da vam ne govorim da sam vec jednom pomjerila vjencanje i da taj sljedeci termin pada na drugi termin kad smo zakazali i da mi to sve ode na 2 mjeseca nakon a ko ce jos docekati ovulaciju.. pa necu s morom moci ostati trudna za 3 mjeseca!!! Ustvari rekli su mi da je moj izbor dal da dodem nekad poslje cak i ako ostanem trudna da mogu!?
Nista, spremam se za Eljugu pa sta mi oni kazu tako ce biti.
L,
Bok
Nije mi jasno zašto ja ovu temu tek sad vidim?! Svaki put kad se logiram pogledam postove od zadnjeg posjeta ali sve do sad mi se nije pokazala!
No dobro, Slavice držim ti fige, znam da ćeš se poždrat živa dok ti ne stignu nalazi, ali vjerujem da je sve ok!
BlaBla, ~~~~~~~~~~ da što prije iskoristiš ovulaciju!
Hvala vam
![]()
Evo ovako, imam nalaz, medutim tek mi ga na kirurgiji mogu ocitati i to u cetvrtak, jel ima koja od vas da to razumije ili koji od vaskakav dr. ili bilo kaj ko bi znao i ima volje bez obzira da li je dobro ili nije. Ako ima moze i na PP, bila bi neizmjerno zahvalna
![]()
Drage Moje,
Da ja nebi cekala jos 2 mjeseca zakazala sam u Eljugi kod dok Ivone i rekli su mi da ak bude trebala punk uradice odmah. Kazu i da nakon ne treba nesto mirovati.
Inace ta cista nije vidljiva na povrsini niti je koza crvena...
BlaBla drzim palceve![]()
slavice sto pishe u nalazu :?
ja zaboravila tebi recimami je to oslo od punkcije nema vishe nista
![]()
Evo poslala sam ti na PP.
Joj koja sreca za tvoju mamu![]()
meni je ovo dosta veliko, recimo sada je vec kao pola prsta.
Cure hvala vam na pomoci.
Inace ovako imam dobrocudni tumor dojke, fibro.. svaki puta zaboravim kako se zove.Sada imam nove dileme dr. kaze da bi to trebalo operirati i ocistiti, a ja bas i nisam sigurna da li bi, a opet postoji mogucnost povratka. Kaj mislite?I da nije mi jasno zasto moram i UZV napraviti, ako se ovo pokazalo kaj je.
Hvala vam na svemu bez vas ne bi ovo tako lako prosla.
Vjerojatno bi bilo najbolje operirati iako znam da si sad na sto muka
šaljem ti bezbroj vibri i hvala bogu da nije ništa opasno![]()
Meni je otkriven fibroadenom prije dvije godine. Moja doktorica kaže da nije potrebno operirati ukoliko se ne povećava ili pokazuje neke promjene. Od onda idem svakih 6 mjeseci na ultrazvuk. Obzirom da nije bilo promjena sad sam naručena za 9 mjeseci. Inače moja mama ima fibroadenom već 20 godina.
super da su vijesti dobre!
moja prijateljica, 30god, nedavno je saznala da ima fibroadenom i jedan lijecnik joj je rekao da hitno treba van, ali je otisla kod onkologa, jako dobar lijecnik-radi i privatno i u bolnici, i on joj je rekao kako se "fibrici" ne diraju ukoliko ne pocnu divlje raste jer di bi dosli da sve vadimo kaj imamo u tijelu.
eto, to je njegov komentar! i sada ce ici svakih 6 mjeseci na kontrolu i srce joj je na mjestu!
Pozdrav,
I ja se nadam da ce mi u Eljugi reci da se to ne dira (ako bude fibroedenom uopce). Zanima kakva su iskustva s fibro kroz trudnocu?
L,
Poz
Slavice odi kod josh 1-2 dok. po misljenje mislim da bi to bilo najbolje ili nadji negdje forum gdje dok. odg. pa pitaj bitno da nije nista strasno![]()
pogledaj na ovom forumu znam sto god sam postavila pitanje da sam dobila odg. u roku 2 dana![]()
Slavice kako si? Jesi li što uspjela rješti? Doci na red?Kaj su ti rekli ? Mislim na tebe, javi se da cujemo što je bilo, što se dogada*?![]()
![]()
Uh, komp mi nije pokazao par odgovora, tek kad je poslao moj, sam vidjela odgovor..
![]()
![]()
![]()
Tek sam sada vidjela temu pa da nesto napisem..
Sa 18 god. sam napipala kvrzicu na dojci i zajedno sa majkom pravac na Institut za tumore. Tada je bilo neko pravilo da se ujutro dolazi sa uputnicom na pregled a popodne na pregled koji se obavi odmah i kostao je 100 kn (da napomenem da je to bilo prije 10 god.). Doktoru je takoder bilo sumnjivo i radili smo odmah punkciju (stvarno mi je to bilo bezbolno) i nalaze smo dobile isti dan (vjerovatno zbog godina je sve islo malo ubrzanije). Dijagnoza je bila fibroadenom mamma te uputu da se to mora operirati je moze rasti. Isli smo i po druga misljenja (privatne klinike, Ljubljana) i dobijale razne savjete, operirati, ne operirati ali i smo i svugdje cule da je Institut u Zagrebu jedno od vodecih bolnica za tumore u ovoj regiji. I nakon svih potrebnih kontrola narucujem se na operaciju. Ujutro dodes, operacija je trajala kojih 45 minuta (duze nego inace ali kako su nam objasnili kada imaju nerotkinje onda poklanjaju vecu brigu mlijecnim kanalima), te nakon kojih 3-4 sata te pustaju na kucnu njegu. Sjecam se da je tih nekoliko dana kasnije bilo dosta bolno hodati sa tim zavojima i rezom ali glavno da je proslo.
Dogovaram prvu kontrolu nakon kojih mjesec i pol, uvijek su mi napominjali da na kontrole moram ici poslije M, jer da sama M moze uciniti cuda. Prva kontrola je pokazala da se tumor vratio, ponovo punkcija i ponovno ista dijagnoza te preporuka za operaciju. Tada sam bila sva u komi, mlada i jos s takvim problemima, mislila da se to dogada samo 'starijima'. U razgovoru sa doktorom saznajem da se fibroadenom moze vracati poslije svake M ali i ne mora, da su imali zenu kojoj su ga odstranili cak 6 puta za redom ali da se ne plasim i da ce biti u redu.
Odlazim na operaciju, i ponovno isti scenarij, operacija sat vremena i nakon nje pustaju me doma, jedino sto su mi ovaj puta ostavili mali otvor na rezu da se eventualna nastala tekucina izlucuje vani.
Slijedeca kontrola je bila u redu, i kuc-luc o drvo, i danas je sve u redu. Kontroliram se svaki dan prilikom tusiranja i obavljam jednom godisnje ultrazvuk grudi.
Jedino sto mi je ostalo u jako losem sjecanju je onaj boravak u bolnici od nekoliko sati poslije operacije jer su me smjestili sa zenama kojima su odstranili dojke i to mi je bilo dosta traumaticno.
Ovu pricu sam ispricala cisto da Vam ispricam svoje iskustvo, potvrdim da kada se nesto napipa treba otici odmah na pregled, zacudim danasnjem sustavu da te narucuju za nekoliko mjeseci...to me totalno zaprepastilo, ali i da Vam kazem da fibroadenomi nisu nista strasno, i da ih treba kontrolirati. Znam da je nervoza i strah ogromna, neizreciva pogotovo u cekanju nalaza..i zato Vam drage moje drzim fige da sve bude u najboljem redu!!
![]()
U biti sama sebe iznenadujem koliko sam mirna, a onda me u noc uhvati panika. UZV za brze rijesavanje morati cu privatno, samo 101 problem kod mene, kvragu. U ponedeljak zovem kliniku ovu u Zagrebu cisto da vidim kaj oni misle i preporucuju, nazalost ja kako ovo kontroliram non stop vidim da i raste.
Jel oni isto popodne puste doma ili se ostaje koji dan u bolnici? Pitam cisto da se znam organizirati da mi netko cure pricuva. Kaj klincima reci? I. bi jos i shvatila, ma neznam ni sama kaj je najpametnije, reci istinu ili izmisljavati toplu vodu, a s druge strane ne zelim da se zamaraju i uplase.
Hvala na podrsci, takoder svima zelim sve najbolje i ne ovakve brige i probleme, ovo nitko nije zasluzio, kao ni mnogo veca sranja.![]()
![]()
Slazem se, takoder znam da nisi u naj finac.situac.pomoći ćemo ti.anki prvotno napisa
![]()
Cure, stvarno Vam hvala odali ne mogu to prihvatiti. Nekako cu se snaci, evo imam i par stvarcica dogovoreno za prodaju, mozda dok se ljudi vrate s mora budu trebali kakvu generalku ili budu imali hrpu vesa za popeglati, biti cu ja OK, a Vama stvarno hvala od
![]()
Slavice, probaj sto manje pipkati kvrzicu, jer kazu da i to ne valja previse. Preko noci se nista nece desiti a sutra ces vec nesto znati.
Znam da je dosta doktora u Eljugi na GO (jer mi je gin tamo a i kod njih obavljam UZV i nikako se ne mogu sjetiti koliko ga placam) tako da ne znam kada ce te oni naruciti da pogledaju. Ali, najpouzdaniji pregled je punkcija, iz nje vide o kojoj je tvari rijec.
Ja sam isto ovdje ukoliko treba pomoci, ti nam samo slobodno javi!!
Drzi se![]()
joj slavice daj ne njatkaj, ne radi se tu o ne znam kojoj cifri! pa da ti svatko uplati 10-15kn, bude se skupilo. to je ko da smo te odvele na kavu![]()
ne zna za druge doktore koji rade u poliklinici, ja sam uvijek išla kod žene eljuge i ona mi je super! ne paničari, totalno je cool![]()
i još, za kraj, ne bi ja to niš vadila osim u slučaju da počne jako rasti, bolje ne prčkati.ali kontrolirati!
nadam se da curkama ne buš morala niš govoriti![]()
Radije mi jednoga dana odemo na kavupredivne ste, bez zezanja, ali znam kako je meni izdvojiti trenutno i 10kn i jednostavno to ne mogu prihvatiti.
U Eljugi se jutros nitko ne javlja, poslala sam i mail, pa ocekujem neki odgovor.
:? Slavice, di si? Kako si? Javi se..brinem..![]()
Drage cure,
Za one koje se boje --predlazem da odu u Eljugu--vise se nece bojati i znat ce na zemu su! Ja sam odusevljena tretmanom i profesionalnoscu blagoi receno. U ordinaciji sam bila skoro sat i pol i iako sam uradila punkciju izasla sam sretna. Ne moram reci da se sam bila uplasena kao Slavica. Punkcija je zaista najslicnija vadenju krvi. Mozda kod mene je bio blizu povrsine pa zato.
L
a koliko košta sve to u eljugi i koliko se čeka?
na ovu temu i ovaj forum naisla sam bas guglajuci...
naime, sestra je sinoc napipala nekakvu cudnu kvrzicu na dojci, to se dogodilo bas u vrijeme menstruacije pa se nadamo da je to neki poremecaj hormona, te da je prolazno....jer i majka je imala također nekakvu kvrzicu ali ona je kroz mjesec dva prosla, i javljala se samo kod menstruacija...
ova kvrzica kod sestre mi je samim tim jos cudnija zato sto sestra ima samo 16 godina..na netu ima malo o promjenama na dojci ovoga tipa u dobi do 20. godine...
ne znam,... recite bilo sto, da li ste se prije susretali sa ovom situacijom, sutra je narucena kod doktora....nadam se najboljem, :'(