Citiraj mostarka86 prvotno napisa Vidi poruku
drage moje žene...imam jedno pitanje...MM je imao dijagnozu astenozospermiju I, ništa preozbiljno, po riječima doktora. prije mjesec dana radio novi nalaz i nastupila je oligoasthenozoospermia. urolog mu je predložio operaciju varikokele, jer ima i tu problem. zanima me da li je iko imao slična iskustva i vaše mišljenje, o svemu ovome (malo sam čitala, neko govori da to i nije potrebno operisati, jer svakako, zbog moje neplodnosti idemo na IVF/ICSI)?
hvala
Mi smo od samog početka sa dijagnozom iz potpisa mm je napravio sve moguće pretrage i jedna od opcija je bila operacija koju nam nitko od dr na kraju nije preporučio. Niti urolig, niti androlog, niti dr Alebic jer se nakon takve operacije nalaz može popraviti, ali isto tako se može i pogoršati. I to su otprilike poboljšanja ili pogoršanja za 30%. Obzirom da je naš spermiogram poprilično los dr je rekao da je bolje ne isprobavati jer ako nam se dodatno pogorša biti će još veći problem. Ovako smo bas ovaj mjesec imali jako dobru oplodnju ICSI metodom.
Ja bih na vašem mjestu razgovarala sa mpo dr prije ikakvih operacija. Uglavnom, sretno!