Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: povraćanje i temperatura-HITNO!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno povraćanje i temperatura-HITNO!!

ne znam šta da radim....dijete ni od jučer povraća, znači već nekih 30 sati, povraćala je nekih 10 puta. danas smo bili kod dr, vadili crp i bio je 6,6 dobila je sirup koji je odmah ispovraćala. ono što me brine je to što ne mogu joj skinut temperaturu, skroz je na 38,5 osim kad joj stavim čepić tad padne na 38. dolazi noć i mene je jako strah. dugo nije povraćala, nekih 12 sati, i onda nakon cedaxa opet. ima li ko kakva iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crijevna viroza?

u kojem ste gradu?
    ukoliko ste u Zg odvedi dijete na Zaraznu
    Za ostale gradove u RH ne znam gdje se treba obratiti, žao mi je

Povećani unos tekućine, rehidracijska sol, skidanje tmeprature tuširanjem - to su neke osnovne pomoći dok ne dođete do bolnice...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaboravi na temperaturu i koncentriraj se na unos tekučine.
    Uzimajući u obzir rezultat CRP-a u pitanju je viroza.U ovom trenutku je najbitnije nadoknaditi tekućinu,probaj davati dijetetu svakih 15 minuta žličicu tekućine(čaja sobne tem.,tekućine za rehidraciju ili bilo čega što hoće piti ).Ali samo po žličicu da ne izazoveš povračanje!
    Sve će biti OK ,ali važno je da ne dehidrira.
    Možeš staviti dijete u kadu sa vodom(mlakom) i davati joj piti na žličicu dok se kupa.To će malo spustiti temperaturu i potaknuti da pije.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala curke na dgovorima, mislim da sam ju ja zapravo preopteretila prevelikim unosom tekućine pa je zato povraćala više nego što je trebala....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To je enteroviroza, puno ih je ovih dana. Mi smo isto doma svi u povraćanju i proljevima (uključujući i mene). Skoncentriraj se na to da ne dehidrira, kako su ti cure već rekle. Zašto je dobila antibiotik?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neznam zašto, ali i mene uvijek upikne taj antibiotik. Jeste radili kakve briseve nosa, grla....kakvi su leukociti? Stolica? Urin?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dobila je antibiotik za svaki slučaj, ništa me ne pitajte!!! srećom, prvi dan ga je ispovraćala i ja joj odlučila ne dati ga ponovo! i dobro sam učinila , jer evo danas temperature uopće nema jedino što je imala proljev 4 puta, ali nakon proljeva kao da je došla k sebi. sva je živnila! jedino nema apetit, a vald će i to doć uskoro....u svakom slučaju, pili bi cedax 10 dana bez ikakvog razloga, joj joj

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon što je dobila i proljev, osjećala se puno bolje, kao da se isčistila! ali evo sad, još uvijek je nekako loše volje s vremena na vrijeme... :/
    nije baš za jelo, a ne znam ni šta da joj dam, šta smije, koliko traje dijeta nakon tih viroza?! pomagajte!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •