Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: MUČNINA I METFORMIN

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno MUČNINA I METFORMIN

Drage moje!
    O 13.06. sam na metforminu (glukophage), ali stalno imam jake mučnine i česte proljeve.
    Mislila sam da će za par dana proći, ali mučnina danas traje cijeli dan, bez pauze. Uzimam 2x500mg.
    Gadi mi se hrana i piće, sve što pojedem izlazi mi na nos.
    Već sam iscrpljena i bojim se progutati svaku sljedeću tabletu.
    Je li netko imao slično iskustvo i koliko mogu očekivati da to traje?
    Hvala vam puno, očajna sam, prošlo je 1 iza ponoći, ja još uvijek imam gadnu muku.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga moja,znam sve,ja sam ga počela u 2.mjesec.još ga uzimam.Nastoj ga uzimati sa hranom,uz ručak i večeru,a ako je baš grozno,probaj nakoliko dana sa po pola tablete,ja sam isto radila i danas mi ne smeta.
    Sretno i nadam se da će mučnine i povraćenje prestati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja znam kako ti je, ja sam na Glucophagu mjesec i pol, postepeno sam podizala dozu sa dva put po pola tablete dnevno pa do 3x1 kako pijem sada i OK sam. Moram priznati da mi je u nekim razdobljima kada sam povećala dozu bilo KATASTROFA. Mislila sam da ću poludjeti od mučnina, ali sada je valjda gotovo... nadam se da će prestati...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam puno,
    danas je počelo relativno dobro, a vidjet ćemo kako će ići dalje.
    Svakako me tješi što je to kod vas ipak u jednom trenutku prestalo.
    Malo me plaši to što bih idući mjesec trebala uzimati još dodatnih 500mg, ali se nadam da ću preživjeti.
    Puno pozdrava i puno bebica!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pingo sretno nadam se da ce uskoro prestati skroz

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je to identično stanje trajalo cca mjesec dana! Ja metformin pijem od 9mj i to 3x850mg.
    Ja sam od nejedenja i gadljivosti, mučnina, proljeva i lošeg stanja smršala 4 kg u tih mjesec dana.
    Bez brige, proći će, samo treba izdržati! Početak je najgori i sve kroz što prolaziš je za met. normalno!

Nemoj odustati jer je to odličan lijek - samo izdrži!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako kaze Isabel, nemoj odustati

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Arkana !
    Kako si mi ti?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na podršci!
    Kriza i dalje traje, ali što se može.
    Preko trnja do zvijezda, bar do jedne malene zvjezdice.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

malo off topic

Uzimate li Glucophage zbog lošijeg nalaza 0GGT testa ili?
    Koje su sve indikacije?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da se Metamorfin daje kod PCOS , odnosno kad je uzrok PCOS-a povišen šečer u krvi ... mislim da će ti žene koje ga koriste ipak bolje to objasniti .

OGTT sam ja isto radila , kao pretragu zbog sumnje na PCOS / imam mikrocistične jajnike .
    Nalaz mi je došao u granicama normale

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: MUČNINA I METFORMIN

Citiraj pingo prvotno napisa
    Drage moje!
    O 13.06. sam na metforminu (glukophage), ali stalno imam jake mučnine i česte proljeve.
    Mislila sam da će za par dana proći, ali mučnina danas traje cijeli dan, bez pauze. Uzimam 2x500mg.
    Gadi mi se hrana i piće, sve što pojedem izlazi mi na nos.
    Već sam iscrpljena i bojim se progutati svaku sljedeću tabletu.
    Je li netko imao slično iskustvo i koliko mogu očekivati da to traje?
    Hvala vam puno, očajna sam, prošlo je 1 iza ponoći, ja još uvijek imam gadnu muku.
    Imam istu terapiju. Pijem ih od 11.mj 2006 i mogu samo reći da sam imala lagane mučnine samo prvih par tjedana. Od tada sve super. Uz laganu dijetu sam skinula 10 kg i sad sam u novom izazovu da skinem još 5.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da i ja imam PCOS i evo jučer sam ga u 12 tjednu trudnoće prestala piti.Od 13.02.,ali kao što sve cure kažu,prestaće.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh, i ja sam imala grozne mučnine i proljev od metformina.Užas. :shock:
    A već sam ga pila par mjeseci i navikla se pomalo na njega kada sam trebala ić na laparo.
    I ja luda sam ga par dana prije operacije prestala uzimat ( neznam ni sama zašto ). Dan nakon operacije sam počela ponovo pit.
    Od oporavka se ne sjećam nikakvog bola od operacije već užasne muke od tableta. Stvarno mi je bilo grozno.

Potrebno ih je uzimat za početak postepeno.
    Početi sa pola tablete koji dan, pa sa pola navečer pola ujutro pa polako doći na propisanu dozu.
    A mučnine prođu čini mi se za 2-3 tjedna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se malo javim !
    Mučnine me još nisu prošle, ali sad mi se lakše mučiti kad ima nekih rezultata.
    Pa tako danas, 18. DC imam na desnom jajniku 22mm folikul, a endo:11,9.
    Tko bi vjerovao. Pijem metformine nepunih mjesec dana i već ima rezultata!
    Želim tu sreću podijeliti s vama i dati podršku svim metforminkama i ostalim čekateljicama malih srećica!
    Pusa!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo, pingo, pa to je fantastično - predivna slika ovulirajućih reproduktivnih organa :D ! Malo čudna sintagma, smijala bih joj se pred par godina, ali evo danas sam stvarno vesela zbog tebe, izgleda da kod tebe to s tim lijekom štima, ne izgleda, nego fantazija, ženo!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme meni je doc propisao 2x1 gluformin, al nije napisao koliko mg...

pocela sam sam 1 tabletom od 850mg ovaj tjedan, od sutra podebljavam dozu.

nemam bas nekih velikih mucnina, osim sto mi se probava normalizirala (uvik sam bila totalno zastopana) pa bi to mogao biti ekvivalent proljevima u dugih cura

jedino me nervira sto sve te smetnje tipa probava i muka osjecam prije spavanja, a cili dan sam ok...

ajde cure, pomagajte!

da li je 2x850 mg ok doza? ne mogu zvati doktora, duga prica...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam, ja pijem 3X1 od 500mg, znam slučajeve za 3X850mg dnevno... različite doze...i manje i veće...morala bi nekako priupitati dr, si ziher da ti nije nigdje napisao...možda se sjećaš kaj ste se razgovarali...

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pinky, doza je u redu, i j a pijem tako - 2 x 850 mg

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala kikic!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Pinky, doza je u redu, i j a pijem tako - 2 x 850 mg
    Ja također

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja uzimam taj lijek 3 x 1 i sve su mi normalizirale, ali u pocetku je bio pakao. nisam mogla ustati iz kreveta od mucnine, glavobolje, mucili me proljevi....dr je rekao da uzimam po pola tablete pa sam postupno povecavala dozu. nakon skoro dvije godine imam redovnu probavu sto mi je prije bila nepoznanica, ne debljam se od zraka, a ono sto je najvaznije, ciklusi su mi postali redoviti uz ovulaciju.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mozda blesavo pitanje, al stvarno do sad nisam cula z Metformin. Za kaj to sluzi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To piju žene s inzulinskim PCOS-om i može pomoći da kod PCOS-a normalno dođe do ovulacije i time do spontane trudnoće pa se izbjegne cijela priča s MPO-om - od klomifena do gonala i menopura. Otkriva se oGGT testom ako se sumnja na takav tip PCOS-a. Ne pomaže svim curama s PCOS-om, ali nekima skrati i uredi ciklus i dovede ga do apsolutne normale - ovulirajućih 28-dnevnih ciklusa i žene ostanu spontano trudne.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je doktor propisao gluformin, iako mi je krvna slika bila perfektna (secer i sve ostalo). rekao je da je bolje da na taj nacin reguliram hormone, nego hormonalnom terapijom (buduci da mi je progesteron nizak)

po njegovim rijecima, u pozadini svih hormonalnih disbalansa lezi disbalans secera.

sretno! :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pinky, ista stvar i kod mene. progesteron je isto bio malo nizi, a secer u krvi je mozda cak malo prenizak. ne znam jesi li kada dozivjela da te uhvati drhtavica, znoj oblijeva kao da ces se onesvjestiti i napad gladi? to znaci da je secer pao, a insulin jako divlja. vec dugo pijem metformin i sve super, sve je izregulirao,cikluse kojih gotovo da nije nikada bilo oni se pojavili, ustalili.... sretno i tebi!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo ja planiram šta dalje nakon neuspješnog IVFa i naletim na ovaj topic. Naime zbog inverzije mojih hormona i mojih stalnih hiperstimulacija, zaključila sam sa imam PCOS. Budući da se sad zbog HSa mogu na dosta mjeseci pozdraviti sa slijedećim postupkom, mislila sam da u međuvremenu predložim doktoru terapiju metforminom... budući da je MM spermiogram ok, a moji jajovodi prohodni, makar su bili 2000.g..
    Pa sad pitanja...
    -nakon koliko vremena bi trebalo ponavljati HSG i da li postoji mogučnost da se u roku 7 godina nešto promjenilo kod mene u vezi s tim, budući da nisam od tada imala nikakvih upala, ni bolesti povezanih sa reproduktivnim sustavom
    -vidim da se metformin daje i curama koje nemaju isključivo inzulinski PCOS, a moj inzulin je ok, pa da li bi meni ta terapija koristila
    -da li se uz metformin pije još i klomifen, ili može pomoći i sam metformin da mi izregulira cikluse
    - pošto je ovo već malo stariji topic, da li ima kod cura koje koristite ovu terapiju kakvih novih pomaka na bolje

Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hm :/ , nadam se da sam podigla pravi topic za moja pitanja, jer nije mi se otvarao novi sa istom temom kad ovaj već postoji...
    rvukovi2, marči, jesam dobro napravila? :?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde da malo podignemo temu-možda trenutno nije nitko od onih koji imaju iskustva online pa zato nema odgovora.

jesi čitala naš tekst o pcos by dr. E.Radončić?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Fala rvukovi2

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •